Bekijk volle/desktop versie : Vrouw dood na waterdrink-ritueel bij duivelsuidrijving



21-03-2006, 14:54
[Dit is 'nieuws' maar geen actualiteit. Dit is bijna een jaar geleden, alsnog wou ik het jullie laten lezen. Ik heb er zelf namelijk niets van meegekregen.]
Imane dood na drinken 11 liter water
Duivelsuitdrijving voor huwelijksproblemen loopt fataal af voor jonge bruid

Duivelsuitdrijver Abdeslam B. (59) riskeert 15 tot 20 jaar cel. Zondag dwong hij in zijn praktijk in Koekelberg een jonge Marokkaanse vrouw meer dan 10 liter water te drinken. Het vocht moest het kwade verdrijven dat haar al twee jaar verhinderde een normaal huwelijksleven te hebben. Imane (22) overleefde de behandeling niet.

Toen het amper twee jaar jonge huwelijk van Imane en haar echtgenoot dreigde op de klippen te lopen, besloten de ouders van de bruidegom het heft in handen te nemen. Zij hadden gehoord dat Abdeslam B., die in de buurt van het Dellieplein woonde, wonderen kon verrichten. Een kennis van de oom van Imane had zijn zoon destijds met succes naar de uitdrijver gestuurd. Waarom zou Imane het er niet op wagen?

,,Romeinse therapie''

Sinds enige tijd terug trokken Imane, haar echtgenoot en diens vader geregeld naar de uitdrijver. Deze laatste koos van meet af aan voor een ,,therapie'' van zuivering op z'n Romeins door het drinken van veel water en het uitbraken ervan door een vinger in de keel te steken. De wansmakelijke operatie kreeg een hygiënisch tintje door het gebruik van handschoenen om de braakvinger in te kleden.

Zondag was het de zoveelste beurt in de behandeling. Omstreeks 7 uur meldden schoonvader Mostapha en Imane zich bij Abdeslam B. Opnieuw luidde de opdracht om liters water in te nemen, gevolgd door geregeld braken. Het ceremonieel ging gepaard met aanrakingen en er kwamen naar verluidt ook snoeren aan te pas. Alles leek goed te verlopen, tot op het ogenblik dat Imane omstreeks 11 uur plots het bewustzijn verloor en niet meer bij bewustzijn kon worden gebracht.

Schoonvader Mostapha vroeg of hij een ziekenwagen mocht oproepen. Uitdrijver Abdeslam wees dat voornemen resoluut van de hand en verzekerde dat hij de enige persoon was die de jonge vrouw opnieuw bij bewustzijn kon brengen. Maar al zijn pogingen bleven vruchteloos.

Een half uur later hield de man nog altijd staande dat ,,het kwaad aan het wegtrekken was uit Imanes lichaam''. Omstreeks 12.30 uur moest de uitdrijver zich bij het feit neerleggen dat Imane zijn behandeling niet overleefd had. Abdeslam probeerde de zaak nog te relativeren door te stellen dat ,,haar uur hoe dan ook geslagen had.''

Deze keer ving hij bij de familie van de pas overleden jonge vrouw bot. De politie werd op de hoogte gebracht. Onderzoeksrechter Anne Gruwez heeft uitdrijver Abdeslam B. gisteren aangehouden op verdenking van het in die mate toedienen van stoffen dat ze de dood tot gevolg hebben zonder dat het de bedoeling was iemand te doden. In dit geval was de dodelijke stof dus water.

Tweede drama in goed negen maanden

Het tragische voorval herinnert aan een soortgelijk drama in augustus vorig jaar eveneens in het Brusselse. Een man belde toen de hulpdiensten omdat zijn 23-jarige vrouw bijna bewusteloos in bad lag. Hij slaagde er maar niet in haar opnieuw bij haar positieven te brengen. Enkele uren na de overbrenging naar het ziekenhuis, overleed de vrouw.

Volgens het Brusselse gerecht was het koppel in contact gekomen met twee groepen van uitdrijvers om huwelijksproblemen op te lossen. De uitdrijvers lieten hun rituelen gepaard gaan met het luid voorlezen van verzen uit de koran. Ook tijdens de uitdrijving bij Imane kreeg de vrouw een koptelefoon opgezet waaruit verzen uit de koran klonken. In beide gevallen is tijdens het onderzoek sprake geweest van het gebruik van snoeren. Over de rol ervan kon het gerecht gisteren geen bijkomende inlichtingen geven.

http://www.nieuwsblad.be

21-03-2006, 17:32


Tja, alles is toxisch als je maar genoeg neemt, ook water, meer dan 10/12 liter in korte tijd maakt dat je dood gaat idd...