>
>
> Hoe maak je Nasi in de oven??
Bekijk volle/desktop versie : Hoe maak je Nasi in de oven??
bentaness1
21-03-2006, 12:52
Salaam ladies,
een vraagje over Nasi dat gemaakt wordt maar niet in een pan maar in de oven. Weet iemand daar het recept van? Ik heb er weleens van gehoord maar ik heb het recept niet.
Ik weet wel hoe je Nasi maakt maar niet hoe je Nasi maakt in de oven zodat je droge korrels krijgt zeg maar. Hoe je dat doet. Ik heb het geprobeerd maar lukt niet helemaal. Ligt het aan de rijst die moet gebruiken ofzo??
Graag hoor ik van jullie.
Als iemand het recept daarvan heeft, pm me dan alsjeblieft.
Soucran
Wa Salaam
Citaat door bentaness1:Salaam ladies,
een vraagje over Nasi dat gemaakt wordt maar niet in een pan maar in de oven. Weet iemand daar het recept van? Ik heb er weleens van gehoord maar ik heb het recept niet.
Ik weet wel hoe je Nasi maakt maar niet hoe je Nasi maakt in de oven zodat je droge korrels krijgt zeg maar. Hoe je dat doet. Ik heb het geprobeerd maar lukt niet helemaal. Ligt het aan de rijst die moet gebruiken ofzo??
Graag hoor ik van jullie.
Als iemand het recept daarvan heeft, pm me dan alsjeblieft.
Soucran
Wa Salaam
moet het rood uit zien, mijn schoonmoeder maakt het oo, maar volgens mij doet ze tomatenpuree erbij, als dat het is laat het met weten daan vraag ik haar het recept
sihamkleuter
21-03-2006, 13:35
op www tajin nl staat een recept dat heet kip met rijst in de oven.
en dat lijkt op nasi.
bentaness1
24-03-2006, 07:53
ja volgens mij is het wel met tomatenpuree.
Als je recept wil opvragen heel graag en me dat pm.
Alvast bedankt
dolfijn1977
24-03-2006, 12:34
Ikdoe het gewoon in schaal en hup in de oven, dan wordt het droog ,
Ik koop altijd Suriname rijst bij ALdi ,
Nou meid,
om te beginnen moet het Parboiled rijst zijn,
deze rijst hoor je eerst te wokken..
De saus is hetzelfde....kip of vlees- stukjes met groenten op hete vuur laten koken.
Als de rijst bijna bruin is geworden door het wokken, giet je de rijst in een ovenschaal,
je mengt de nasikruiden er doorheen,
en giet vervolgens de saus met groenten erover heen,
de schaal bedekken met aliminiumfolie, zodat de rijst niet opdroogt,
ongeveer een half uur 3 kwartier in de oven laten en klaar is kees...
en weet je ik ben er dol op ..jammie jammie...
Privacy |
Cookies©2000-2024 Marokko.nl Virtual Community's - La maison du Maroc. Powered by Marokko Media.