Bekijk volle/desktop versie : Mode & Uiterlijk kOORTSLIPPPPPPPPP!!!!



20-03-2006, 23:20
HEEEEEEEY HELPPPPPPPPPPPPPP

iK KRIJG NU NU EEN KORTSLIP HIJ IS NOG NIET GEBARSTEN!! MAAR WAT KAN IK DOEN HEB DE HELE HUIS OVERHOOP GEHAALD!!! geen zovirax gevinden!!!! helpppppp

21-03-2006, 00:03


Zie het vetgedrukt & onderstreept stuk.

Zelfhulpmiddelen


Een koortslip is vrij onschuldig en zelden reden om naar de dokter te gaan. Je kunt hem makkelijk zelf behandelen met verschillende cremes en lotions die hiervoor op de markt zijn. Een bekend middel is Zovirax. Dit kun je gebruiken als je al een koortslip hebt, of als je een koortslip aan voelt aankomen (door een kriebelend gevoel dat je herkent als je vaker een koortslip hebt gehad). Breng crème of lotion met een wattenstaafje op de koortsblaren aan en was daarna zorgvuldig je handen. Je kunt ook de huid met alcohol ontsmetten en dan gewoon vaseline of verzachtende crème gebruiken. Hierdoor blijft de huid vettig, wat soms al voldoende is om de uitslag te doen verdwijnen.


Ga in elk geval niet aan de plekjes peuteren, want zo kunnen ze verder geinfecteerd raken. Vooral het vocht uit de blaasjes is erg besmettelijk. Als je krabt en het vocht komt elders op de huid terecht, kan de koortsuitslag zich daar uitbreiden. Lipstift kan de blaasjes infecteren.

Als je een koortslip hebt, probeer dan besmetting te voorkomen. Een koortslip kun je namelijk heel makkelijk overgedragen, bijvoorbeeld door te zoenen. Gebruik een eigen washandje en handdoek. Hou ook je eet- en drinkgerei voor jezelf. Het is niet verstandig om op kraambezoek te gaan als je een koortslip hebt. Jonge baby’s kunnen extra veel last hebben bij een eerste besmetting met het herpes-virus. Overigens, als je het herpes simplex virus meedraagt, maar geen koortslip hebt, ben je niet besmettelijk.


Een klein kind dat een eerste aanval van koortsuitslag heeft, voelt zich waarschijnlijk koortsig en heeft blaasjes in de mond die pijn doen. Paracetamol verhelpt deze klachten. Je kunt je kind uitleggen dat het even geen anderen mag kussen nu het koortsuitslag heeft. Zorg ook dat het niet aan de plekjes komt en laat het vaak en grondig de handen wassen.


Koortsuitslag bij volwassenen ontstaat vooral in perioden van verminderde weerstand en stress. Als je je conditie wat oppept, heeft een koortslip veel minder kans. Goede voeding helpt, regelmatige ontspanning, en voldoende lichaamsbeweging.


Behandeling


Meestal is een koortslip heel onschuldig en wordt deze niet door een dokter behandeld, tenzij er een ernstige ontsteking ontstaat. Raken de blaasjes ontstoken of duurt de infectie langer dan twee weken, vraag dan de huisarts om advies. Deze zal dan in veel gevallen een anti-virusmiddel voorschrijven.


Geneesmiddelen

De meeste koortsuitslag verdwijnt vanzelf binnen twee weken. Toch vragen mensen hun huisarts om een crème met een anti-virusmiddel met de stof acyclovir. Deze zalf helpt niet altijd, maar geeft de meeste kans op resultaat in het begin van de infectie, als er nog geen huidafwijkingen zijn. Als er wel huidafwijkingen zijn, kunnen de plekken soms worden behandeld met zinkolie.

In ieder geval gaat een koortslip ook zonder zalf vanzelf over. Als een koortslip zeer regelmatig terugkeert, kan een arts de stof acyclovir ook toedienen in een langduriger therapie. Dit is te verkrijgen in de vorm van zalf, crème of tabletten. Deze behandeling zorgt dat de infecties minder vaak en minder hevig terugkeren.


Alternatieve behandeling

De natuurgeneeskunde raadt vitamine-supplementen aan om de weerstand te verhogen. Zo ben je beter bewapend tegen het herpes simplex virus. Ze schrijven A-, B- en C-vitamines voor; zink en het aminozuur lysine. Ook knoflookcapsules worden aangeraden.


Homeopathische hulpmiddelen zijn ook in gebruik (Rhus.tox. 6x en Nat.Mur. 6x). Neem twee dagen lang elke vier uur een tablet en daarna vier dagen tweemaal daags. Kinderen kunnen dezelfde dosis nemen. Een ander homeopathisch middel is calendulacreme. Dit verzacht de pijn en laat blaasjes uitdrogen.

21-03-2006, 11:41
ALs je je koortslip voelt tintelen pak gelijk iets kouds uit de viezer en laat het een uur op je koortslip het is misschien te lang en koud. Maar je hebt in ieder geval geen koortlip meer.

21-03-2006, 18:46
JE moet zink bij de apotheek kopen dat droogt het uit.

22-03-2006, 12:57


Dat met alcohol ontsmetten zou ik toch niet durven. Volgens mij gaat dat branden.