Bekijk volle/desktop versie : middelen die helpen om standvastig te zijn



18-03-2006, 19:30
Bismillah,

1. De eerste middel die ons standvastigheid geeft in deze religie. Deze religie waarover Allah gezegd heeft:”Vandaag heb ik jullie religie vervolmaakt….” Al ayaaaha. De eerste middel is de zuivere monotheïsme. Zuivere intenties hebben voor Allah de Geprezene de Verhevene. Het monotheïsme is alle aanbidding aan Allah wenden. Alle soorten aanbiddingen die men verricht dient men alleen voor Allah te doen, niet omwille het leven of opschepperij. Eerlijkheid in aanbidding van Allah en het storten van je hart op Allah de Verhevene dat hij invloed en bereik heeft op jou situaties en leefomstandigheden, en dat Hij alleen de volledige toezicht en macht bezit en dat hetgeen wat je bereikt hebt niet bedoelt is om jou te schaden.

2. Beste moslim, wat ook behoort tot de middelen om standvastigheid in de islam te creëren, is het boek van Allah “de machtige Qor’aan”.

“Voorwaar, deze Qor’aan leidt naar wat rechter is en brengt goede tijdingen aan de gelovigen die goede werken verrichten. Voorwaar, er is voor hen een grote beloning” (Soerat Al israa’ aya9).

Er zijn zelfs verzen die neergezonden zijn met de bedoeling om het hart van de profeet van Allah te versterken, en standvastig te maken. Zoals Soerat Yoesoef die geopenbaard is om de profeet bij te staan. Het reciteren van de Qor’aan is een grote middel die een dienaar van Allah helpt om standvastig te blijven op de religie van Allah, Geprezen en Verheven is hij. Tevens ook de tafsier van de Qor’aan en het bestuderen van het boek van Allah, is een directe middel om standvastig te blijven op de weg van Allah.

3. Wat ook behoort tot standvastigheid in de religie: het smeken van Allah (Do’a), dag en nacht

dat hij jou op deze religie standvastig maakt. Het meeste gebruikte smeekbede van de profeet was:”Allahoemma yaa moeqallieba Al qoloob thabbiet qalbie 3ala dieniek, wa yaa mosarrifa Al qoloob sarrief qalbie 3ala thaa3atiek”. “O degene die harten doet bewegen, maak mijn hart standvastig op Uw religie, en O degene die de harten doet bewegen, beweeg mijn hart naar Uw gehoorzaamheid”.

“De harten van de mensen liggen tussen de vingers van de Barmhartige, Hij beweegt het en veranderd het zoals Hij dat wil. Een persoon kan als gelovige de ochtend doorbrengen en aan het eind van de dag wordt hij ongelovig. Een andere persoon brengt de ochtend als een ongelovige en aan het einde van dag wordt hij moslim. Hij verkocht zijn religie met een goedkope wereldse prijs.” (Moesliem).

Vanuit dit verschijnsel is het smeken van Allah de Verhevene een vereiste, een moslim kan door verschillende zaken beproeft worden door Allah.

4. Een vierde middel om standvastigheid te kweken in de religie van Allah, is het gedenken van de dag des Oordeels en wat de Almachtige in het paradijs voorbereid heeft voor de gelovigen, en wat Hij de Verhevene voorbereid heeft in de Hel voor de ongelovigen. Het gedenken van het paradijs en de Hel dient bij ons elk moment gebeuren.

In verschillende gevallen denkt men niet aan de dood, terwijl het zo dichtbij de mens zit, verschillende mensen jong en oud hebben de dood tegemoet gezien zonder daaraan te denken. De dood kan elk moment vallen.

Allah heeft gezegd:

“Allah versterkt (het geloof van) degenen die geloven met de standvastige uitspraak (de geloofsbelijdenis) tijdens de wereldse leven en in het hiernamaals” (Soerat Ibrahim aya 27).

Hij zal je versterken totdat je aan het eind van je leven sterft met het zeggen van “laa ielaaha iella Allah”. “Wie zijn laatste woord op aarde laa ielaaha iella Allah was, zal het paradijs betreden” (Aboe Daawooed).

Allah zal je versterken en jou standvastigheid geven in het graf, wanneer iedereen jou in een donkere hol verlaat waarbij je alleen tussen je werk blijft, in een hadith die overgeleverd is door Al baraa’ ibn haazib in de verzameling van Al imaam Ahmed dat de boodschapper van Allah gezegd heeft:”waarbij de boodschapper de metgezellen verteld heeft hoe de situatie van de mens zal zijn wanneer hij begraven wordt en zijn verwanten hem verlaten, hierbij zal er een man naar hem komen (dit is zijn werk die hij verricht heeft verbeeld in een persoon) met witte kleding en een lekkere geur of een verschrikkelijk man, die hem vertelt dat hij zijn werk is”.

Allah zal de gelovige versterken in het graf, de gelovige die Allah gedenkt heeft, en vrees heeft gehad voor de bestraffing en gewerkt heeft voor de beloning van Allah “Het paradijs” en heeft hard gewerkt om deze doel te bereiken, hij de gelovige die zijn beste heeft gedaan om de bestraffing in de hel te afwijken (ontlopen).

5. Beste broeder en zuster, één van de middelen is het niet opgeven van hoop als je vergiffenis vraagt aan Allah, wanhoopt niet aan de Genade van Allah. Iedereen heeft wel eens zondes begaan, iedereen raakt wel eens in contact met verboden zaken. Maar het wanhopig zijn en geen vertrouwen hebben in de met de genade en vergiffenis van Allah zet het persoon ver van berouw tonen. Degene die wanhoopt en geen vertrouwen heeft in het vergiffenis van Allah zal dit nooit bereiken.

Allah de Verhevene zegt in de Qor'aan:"Zeg:"O mijn dienaren die buitensporig zijn tegenover zichzelf, wanhoopt niet aan de Genade van Allah. Voorwaar, Allah vergeeft alle zondes. Voorwaar, Hij is de Vergevensgezinde, de Meest Barmhartige" (Soerat Azzoemar aya 53

6. Het zich bevinden en mengen met je broeders, de profeet zegt:”Je compagnon waarmee je zit, de goede en de slechte is net een persoon die parfum verkoopt en de andere een ijzer smeder is”.

Vooral moslims in het westen dienen zich te herenigen in groepen, waarbij zij problemen en moeilijkheden van onze broeders proberen op te lossen. Samen dienen wij 1 hand te zijn tegen onze vijand, niet dat wij vijanden zijn tegenover elkaar, wij moeten ons woord herenigen en een eenheid vormen, misschien dat ik jou een keer nodig heb en de andere keer heb jij mij nodig, niet omwille het geld of levenszaken. Je hebt je broeders nodig om versterking van het geloof, de gelovige staat sterk met zijn broeders, en is zwak als hij alleen staat. Wij allen hebben de eenheid nodig, ook al komen wij van andere streken, landen, stammen, we spreken verschillende talen, en hebben verschillende omgevingen. Wij dienen een eenheid te vormen. “ de gelovige is voor zijn broeders net een muur die naar elkander een sterke muur vormen”

“Allah versterkt (het geloof van) degenen die geloven met de standvastige uitspraak (de geloofsbelijdenis) tijdens de wereldse leven en in het hiernamaals” (Soerat Ibrahim aya 27).

Wa yodhielloe Allahoe adhaalieniena, en Allah doet de onrechtvaardigen verdwalen, door hun onrechtvaardigheid dwaalt deze groep.

7. “Zie jij degenen niet, die de genieting van Allah hebben verwisseld voor ongeloof, en die hun volk naar het rijk van de ondergang hebben gebracht? “De Hel waarin zij binnengaan, dat is de slechtste binnenplaats” (Soerat Ibrahim aya 28-29).

Er is hier een vergelijking tussen degene die Allah heeft versterkt met het geloof, en tussen degenen die de gunsten van Allah verwisseld hebben voor ongeloof. Zij danken Allah niet voor de gunsten die Hij de Verhevene aan hun gegeven heeft. Het resultaat is dat zij in dit leven hebben geleefd zoals Allah gezegd heeft.

“En als Wij een (volk in een) stad willen vernietigen, bevelen Wij hen die daarin in weelde leven (Allah te gehoorzamen)l zij begaan daarin zware zonden, zodat het woord (van de bestraffing) terecht is, vervolgens vernietigen Wij hen volledig” (Soerat Ibrahim aya 16).

Hoe hebben zij de gunsten van Allah in ongeloof verwisseld? Er is een boodschapper uit hen gezonden naar de mensheid, en toch hebben zij zijn boodschap verloochent en hem gedood en zijn volgelingen gemarteld.

“En Allah geeft een voorbeeld: een veilige en rustige stad had haar voorzieningen overvloedig van iedere plaats gekregen en was toch ondankbaar voor de gunsten van Allah. Allah deed haar honger en angst proeven wegens wat zij plachten te bedrijven.” (Soerat Annahl aya 112).

Wat we hiermee willen zeggen is dat ongeloof een vernietiging van de mensen en hun verblijfplaats betekent. Allah heeft Qaaroen vernietigd, het volk van lot, de farao en zijn volk, ‘aad en tamoed die door stromingen vernietigd werden.

“Zie jij degenen niet, die de genieting van Allah hebben verwisseld voor ongeloof, en die hun volk naar het rijk van de ondergang hebben gebracht?” “De Hel waarin zij binnengaan, dat is de slechtste binnenplaats” (Soerat Ibrahim aya 28-29).

Een tweede conclusie is dat de gunsten die de ongelovigen de dag van vandaag meemaken niet blijvend is:

“Terwijl degenen die ongelovig zijn (van de wereldse leven) genieten en eten zoals het vee eet. De Hel zal hun verblijfplaats zijn.” (Soerat Mohammed aya 12).

18-03-2006, 19:31


Beste moslim, de weg van Allah zit vol drempels. Een van die drempels en de belangrijkste die de sterkte van het geloof verzwakt is:

1. Zwakte van het monotheïsme en zwakte van kennis. Door een geringe kennis van de islam, zal de moslim in verschillende situaties terecht komen waardoor hij zal afdwalen.

2. Het zich niet verantwoordelijk voelen om de islam verder te verkondigen. Men voelt geen verantwoordelijkheid jegens zijn gezin, omgeving en de volledige moslim oemma. “Koelloekoem raa’ien wa koelloekoem mas’oeloen 3an ra3ieyyatiehie” “ieder van jullie is een hoeder, en jullie zijn allemaal verantwoordelijk voor hetgeen wat jullie hoeden”. Door minachting van verantwoordelijkheid zal men in de loop van de tijd zelfs de verantwoordelijkheid jegens zichzelf verwaarlozen.

3. Een manier waardoor het geloof van de mens verzwakt: is dat men niet beseft dat hij op de proef gesteld zal worden. Waarbij men zijn geld kwijt raakt of een geliefde verliest.

Beste broeder weet dat deze religie jou redding is op de dag des oordeels: “Op de Dag, waarop rijkdom en zonen niet zullen baten” ”Alleen hij (zal gebaat zijn), die naar Allah komt met een zuiver hart” (Soerat Assho’ara aya 88).

Moge Allah de weg naar het paradijs voor ons vergemakkelijken…moge Allah de Almachtige ons als maartelaren laten sterven.

18-03-2006, 19:33
asalaam ou aleikoum warahmatoullah

Djazaka Alalhou Grayran, ougtie

Subhane'Allah hier was ik net naar opzoek


fi Ammanillah

18-03-2006, 19:45

Citaat door missmagrebia1:
asalaam ou aleikoum warahmatoullah

Djazaka Alalhou Grayran, ougtie

Subhane'Allah hier was ik net naar opzoek


fi Ammanillah
Wa Alaikoem Assalaam wa Rahmatoellahi wa barakatoeh,

Wa iyaaki oegty,
Sub7anallah, het is je gegund : )

7ayaaki Llah

18-03-2006, 19:49



Citaat door AbouSayfollah:
Jazakoem Allah
Wa iyaak

18-03-2006, 21:06
Up

18-03-2006, 21:25
Wa iyaaki

18-03-2006, 22:06
Assalaamoe 3alaikoem,

Masha"Allah, Djezeki Allahoe ghairan.

Wassalaamoe 3alaikoem.

19-03-2006, 14:01

Citaat door maroc_reddy:
Assalaamoe 3alaikoem,

Masha"Allah, Djezeki Allahoe ghairan.

Wassalaamoe 3alaikoem.
Wa Alaikoem Assalaam wa Rahmatoellah,

wa anta min ahli l-djazae, moge Allah het van ons accepteren, ameen

Assalamoe Alaikoem wa Rahmatoellah

20-03-2006, 20:52
Kom op mensen.... zonder standvastigheid zijn we verloren.

Toegeven aan doenya is OPGEVEN

27-03-2006, 20:15
Up Up