Bekijk volle/desktop versie : Egyptian woman 'dies of bird flu'



18-03-2006, 18:30
Egyptian woman 'dies of bird flu'
An Egyptian zookeeper sprays disinfectant in duck cages
The arrival of bird flu in Egypt last month caused panic
A 30-year-old woman who died this week was Egypt's first human victim of bird flu, state television has said.

Reports said the woman, who maintained a domestic bird farm despite a ban on the practice, died of a fever at Cairo's main hospital on Friday.

Samples have been sent to the UK for further tests.

Egypt last month ordered the slaughter of all poultry kept in homes, as part of efforts to stop the spread of the H5N1 strain of the bird flu virus.

The H5N1 strain has killed at least 90 people since early 2003, mostly in South-East Asia.

The virus can infect humans in close contact with birds. There is still no evidence that it can be passed from human to human.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4820714.stm

18-03-2006, 18:34


Vrouw met H5N1 besmet in Egypte
CAIRO - In Egypte is een vrouw geïnfecteerd geraakt met de gevaarlijke variant van vogelgriep H5N1. Ze is onlangs aan de gevolgen van de besmetting overleden. Dat heeft de Egyptische staatstelevisie zaterdag laten weten.

Het is voor het voor zover bekend de eerste besmetting van een mens met H5N1. De vrouw is vermoedelijk geïnfecteerd geraakt door besmet gevogelte op haar boerderij. Monsters met materiaal van de vrouw zijn naar een Brits laboratorium opgestuurd voor verder onderzoek.

De vrouw was twee weken geleden met verdachte symptomen opgenomen in een ziekenhuis in de stad Abassiya, ongeveer 40 kilometer ten noorden van de Egyptische hoofdstad Cairo. Het dorp waar de vrouw vandaan komt, is van de buitenwereld afgesloten. Andere inwoners die in contact met de vrouw of haar pluimvee hebben gestaan, worden onderzocht of ze ook zijn besmet met het virus.