Bekijk volle/desktop versie : Het Paradijs ......................................



Pagina's : [1] 2 3

18-03-2006, 01:19
Het Paradijs

Als we ons afvragen wat ons voornaamste doel is in dit wereldse leven, dan zullen velen van ons als antwoord: gelukkigheid in het wereldse leven.

Daar is waar iedereen (of de meesten van ons) naar streeft, we zitten op school, om later een goede baan te krijgen, om geld te verdienen, om gelukkig te zijn…

Maar laten we niet vergeten dat dat niet alles is, en dat er veel meer van ons wordt verwacht. Alles in dit wereldse leven vergaat.

Een mooi voorbeeld waar we veel van kunnen leren is dat van de kameel van de profeet saw. Zij heette AL-Qaswaae, en stond bekend als het snelste rijdier temidden van de rijdieren van de sahaba. Niemand van de sahaba twijfelde er ooit over om de kameel van de profeet in te halen. Op een dag kwam er een oude man met een ezeltje, en die haalde met alle gemak al-Qaswaae in…

De profeet zei hierop: “Allah heeft vastgesteld dat er niets in deze wereldse leven zal rijzen, of ooit zal het weer dalen.”

Dit geldt voor alles, na gezondheid komt ziekte, na rijkdom komt armoede, na een leuk uitje, ben je moe en na het leven komt de dood...

Gelukkigheid in het wereldse leven is dus niet volmaakt, je hebt eigenlijk geen garantie en er volgt vaak iets negatiefs…In het paradijs zal het insha allah anders zijn, daar heb je andere maatstaven, andere soorten blijdschap en gelukkigheid, en waaronder dat daar wel geldt, dat dat je uiteindelijke doel is, en dat het eeuwig zal zijn.

Laten we eens wat dichterbij gaan…laten we ons eens voorstellen hoe het paradijs eruit zal zien. Hoe ziet die plek er nou uit, waar we zo hard voor werken en waar we zo erg naar streven??

De profeet saw heeft ons een aantal beschrijvingen gegeven, waar we veel uit kunnen halen…in ieder geval genoeg om ons leven ervoor op te offeren.

Stel je eens voor….

Het einde van de dag des oordeels is nabij…alles is geweest, iedereen weet wat zijn eindbestemming zal zijn, voor de moslims, de godsvrezende mensen op het aardse leven, is het zwaarste voorbij, hen staat een eeuwig leven vol verassingen te wachten.

Zij zijn ook voorbij de siraat, dit is de ‘brug’ die boven het hellevuur loopt. Volgens een overlevering van de profeet saw, is deze zo hun als een haartje, en zo scherp als een zwaard, en het ligt aan je daden hoe snel je eroverheen komt!! De profeet saw zegt dat er mensen zijn die in een fractie van een seconde erover heen zijn, de ander doet er wat langer over, ook zijn er die er kruipend overheen komen…..Zorg ervoor dat je ook deze siraat zo snel mogelijk voorbij bent, zorg er dus voor dat je altijd godsvrezend bent, dat ja altijd gehoorzaam bent, en Allah swt zal Zijn hulp aan jou schenken.

Goed, je bent de siraat voorbij, aan deze kant staan alleen maar moslims, iedereen die het wereldse leven goed heeft doorgebracht, we staan allemaal voor de poorten van het paradijs, maar…ze zijn gesloten!!

We gaan op zoek naar degene die de poorten voor ons zal openen, alle profeten zeggen dat ze daar niet voor bestemd zijn.

Dan... komt de profeet Mohammad saw, hij loopt naar de poort, en klopt daarop…de engel die binnen staat, die de taak heeft deze poort te bewaken, vraagt: “Wie is daar?”

De profeet saw antwoordt: “Ik ben het, Mohammad ibn 3abdillah!”,

waarop de engel antwoordt: “Welkom Mohammad! Allah heeft mij verboden deze poort te voor iedereen te openen, behalve voor jou!”

De profeet vertelt ons dat deze poort een breedte heeft even groot als de afstand van Mekka tot Shaam (Syrie), en ondanks deze breedte, zal het erg druk worden voor deze poorten, tenslotte willen alle moslims zo snel mogelijk binnen zijn..Ook dat wordt bepaald door je daden….zullen wij tot diegenen behoren die samen met de profeet het paradijs binnengaan..of….zij die al laatste binnentreden Doen wij wel hard genoeg ons best om het paradijs als eersten naar binnen te gaan, of kan het ons allemaal niet zoveel schelen??

Is dat niet nog een goede reden om nog meer en meer je best te doen in dit leven?

De profeet saw zei: “Er is een groep die het paradijs binnengaat, en hun gezichten zijn als de volle maan in een donkere nacht (van blijdschap), de groep die daarna komt, is als het licht van een planeet, en die daarna komt…” en het wordt steeds minder. Natuurlijk is je blijdschap niet te beschrijven als je als eerste, samen met onze profeet saw het paradijs binnentreedt!! Wie zal dat niet willen??Ik wil dat….jij wilt dat..iedereen!! Maar werken we er wel hard genoeg voor??

Hopelijk zal deze les ons meer moed geven, en meer kracht om ons nog meer naar onze schepper te richten….

Dat was de binnenkomst, in het paradijs. De profeet saw gaat door met het beschrijven: “De kammen zijn van goud…parfum zijn muskus geuren…en veranderen voortdurend.”

Stel je voor..als slechts een kam van goud zal zijn…waar zal de rest uit bestaan??

18-03-2006, 01:21


Dit heb ik ook in men Word-bestanden staan




18-03-2006, 01:26
Waarom geen moeite gedaan om het met ons te delen???????????

18-03-2006, 01:27

Citaat door Fikri27:
Waarom geen moeite gedaan om het met ons te delen???????????
Oke dan.



Momentje..

18-03-2006, 01:31


Degenen die verlangen naar het Paradijs.

Alle Lof zij Allah, de Heer der Werelden en vrede en zegeningen zij met de meest achtenswaardige Boodschapper, onze Profeet Mohammed en met zijn familieleden en metgezellen en zijn volgelingen tot aan de Dag des Oordeels.

De Profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: “Allah zegt: ,,Ik heb voor Mijn dienaren klaargemaakt wat geen oog ooit heeft gezien, en wat geen oor ooit heeft gehoord en waarvan de mens nooit heeft durven dromen. Lees maar de volgende Woorden van Allah (interpretatie van de betekenis):

“En geen ziel weet wat voor haar verborgen ligt aan bekoringen voor het oog.”
(al-Boechari en Moeslim)

Imam Ibn ul-Qayyim (moge Allah hem genadig zijn) zei: “Hoe kan iemand de waarde van een huis vaststellen dat Allah met Zijn Hand heeft aangeplant en dit als verblijfplaats heeft aangewezen voor Zijn geliefden en dit heeft opgevuld met Zijn Genade, Giften en Welbehagen. Hij heeft de gunst van het Paradijs beschreven als ‘de Grote Glorie’ en haar Koninkrijk als ‘het Grote Koninkrijk’. Hij heeft haar voorzien van al het goede en haar gevrijwaard van elke tekortkoming en mankement.

Als je vraagt naar haar grond en haar aarde: dan bestaat dit uit muskus en saffraan.

Als je vraagt naar haar plafond: dan is dit de Troon van de Meest Barmhartige.

Als je vraagt naar haar voeging: dan bestaat dit uit welriekende muskus.

Als je vraagt naar haar kiezelstenen: dan zijn dit parels en diamanten.

Als je vraagt naar haar bouwwerk: dan bestaat dit uit stenen van goud en zilver niet uit sprokkelhout en hardhout.

Als je vraagt naar haar bomen: er is geen boom of zijn stam bestaat uit goud.

Als je vraagt naar haar vruchten: het lijken wel kruiken, zachter dan boter en zoeter dan honing.

Als je vraagt naar haar bladeren: daaruit komen de beste gewaden voort.

Als je vraagt naar haar rivieren: haar rivieren zijn van melk die niet van smaak verandert en ook zijn er rivieren van wijn die een genot zijn voor hen die ervan drinken en rivieren van gezuiverde honing.

Als je vraagt naar het voedsel van haar inwoners: dit bestaat uit vruchten waaruit zij kunnen kiezen en gevogelte waar zij van houden.

Als je vraagt naar het drank van haar inwoners: dit komt uit de bronnen Tasniem, Zandjabiel en Kaafoer.

Als je vraagt naar het servies van haar inwoners: dan is dit gemaakt van doorzichtig goud en zilver.

Als je vraagt naar de breedte van haar poorten: de afstand tussen haar twee panelen is gelijk aan een loopafstand van veertig jaar en er zal een dag komen dat het zeer druk zal zijn aan haar poorten.

Als je vraagt naar hoe de wind met haar takken speelt: het geluid ervan is aanlokkelijk voor hen die dit aanhoren.

Als je vraagt naar haar schaduw: er is daar een boom waarvan de schaduw een afstand beslaat die door een ruiter in volle galop nog niet wordt afgelegd in honderd jaar.

Als je vraagt naar haar tenten: dan zijn deze uitgehouwen parels waarvan de lengte gelijk is aan zestig mijl.

Als je vraagt naar haar paleizen en kastelen: dan bestaan deze uit opeengestapelde kamers, waaronder rivieren stromen.

Als je vraagt naar haar hoogte: kijk dan naar de uiterste sterren die je met het oog bijna niet kunt waarnemen.

Als je vraagt naar de kleding van haar inwoners: dit is van zijde en goud.

Als je vraagt naar haar bekleding: dan is de binnenkant gemaakt van brokaat die verspreid ligt over plaatsen die verhoogd zijn.

Als je vraagt naar haar ligbedden: dit zijn bedden die overdekt zijn met aaneengesloten draperieën. Het zijn draperieën die bewerkt zijn met gouden knopen.

Als je vraagt naar de leeftijd van haar inwoners: zij zijn allen drieëndertig jaar oud en naar het evenbeeld van Adam, de vader van alle mensen, vrede zij met hem.

Als je vraagt naar de gezichten van haar inwoners en hun schoonheid: die zijn zo mooi als de maan.

Als je vraagt naar datgene wat haar inwoners te horen krijgen: dit bestaat uit het gezang van de ‘Hor al-cAyn’ waarmee zij zijn gehuwd. Nog beter dan dit zijn de stemmen van de engelen en de profeten. En nog beter dan dit allemaal is de toespraak van Allah.

Als je vraagt naar het vervoer van haar inwoners waarmee zij aan elkaar bezoeken afleggen: dan is dit de beste vervoer die Allah voor hen heeft klaargemaakt. Dit brengt hen overal door de Tuinen heen.

Als je vraagt naar de sieraden van haar inwoners: dit bestaat uit gouden armbanden en kronen bewerkt met parels die zij op hun hoofden dragen.

Als je vraagt naar de bedienden van haar inwoners: dit zijn eeuwige jeugdigen als welbewaarde parels.

18-03-2006, 01:32
Als je vraagt naar de echtgenoten van haar inwoners: zij zijn jeugdige gezellinnen gelijk in leeftijd, door hun lichaam vloeit het levenselixer. Hun wangen lijken wel omhult met (het rood van) appels en rozen. Hun boezems lijken wel granaatappels. Hun gebit lijkt wel op gerangschikte parels. Hun heupen zijn welgevormd en een streling voor het oog. Als zij tevoorschijn komt dan schittert haar gezicht als de zon. Als zij glimlacht dan is het net alsof je door het bliksemlicht wordt overmand. En als zij haar geliefde tegemoet loopt, dit kun je jezelf totaal niet voorstellen, hoe vervuld zij zijn van vurig verlangen naar elkaar. En als zij met haar geliefde spreekt dan kun je de mate van onderlinge genegenheid tijdens deze conversatie niet voor mogelijk houden. Als hij haar omhelst, dan zijn zij als twee in elkaar verstrengelde takken. Hij kan de reflectie van zijn gezicht zien in haar wang, zoals hij deze kan zien in een gladde spiegel. Hij kan het merg door haar vlees heen zien, adit wordt niet bedekt door haar huid, gebeenten en gewaad.

Zou zij zich tonen aan de wereld dan zal haar heerlijke geur alles tussen hemel en aarde opvullen. De monden van de schepselen zullen uit bewondering geheel in beslag genomen worden door het zeggen van: ‘Laa ilaaha ill-Allah’, ‘Allaahoe Akbar’ en ‘Soebhaan Allah’. Haar vertoning zal de hele wereld versieren. Alle ogen zouden op haar gericht zijn. Zij zal de zon doen verbleken zoals de zon de sterren doet verbleken. Iedereen die haar ziet zal meteen in Allah, de Levende, de Onderhouder, geloven en haar Khimaar die haar hoofd bedekt is beter dan de hele wereld en wat zich hierin bevindt.

Bij haar geliefde zijn is haar grootste wens. Het verstrijken van de tijd doet haar slechts in schoonheid en aantrekkelijkheid toenemen en de gevoelens van liefde en verlangen worden alleen maar heviger. Zij is vrij van zwangerschap, bevalling, menstruatie en kraambloeding. Zij is gereinigd van slijm, spuug, urine, ontlasting en overige viezigheden.

Haar jeugdigheid vergaat niet, haar kleding verslijt niet en haar schoonheid zal niet ophouden te bestaan. Hij zal nooit genoeg van haar krijgen en zij heeft slechts aandacht voor haar echtgenoot. Zij wenst niemand anders en hij heeft alleen aandacht voor haar. Zij is zijn ultieme droom. Als hij naar haar kijkt raakt hij vervuld met blijheid, als hij haar iets opdraagt dan gehoorzaamt zij hem en als hij afwezig is dan is zij waakzaam over wat hem toebehoort. Hij voelt zich bij haar volledig veilig en onwerkelijk als in een droom.

Geen mens of djinn heeft haar ooit vóór hem aangeraakt. Elke keer dat hij naar kijkt, raakt zijn hart vervuld met vreugde en haar stem heeft een hemelse uitwerking op zijn oren. Als zij zich vertoond vult zij het paleis op met licht.

Als je vraagt naar hun leeftijd: zij zijn jeugdige gezellinnen in de bloei van hun leven.

Als je vraagt naar hun schoonheid: zij doen de zon en de maan verbleken.

Als je vraagt naar hun ogen: hun pupillen zijn van het fijnste zwart die sterk afsteken tegen het sneeuwwit van het oogbol.

Als je vraagt naar hun postuur: zo goed geproportioneerd zul je nooit zien.

Als je vraagt naar hun huid: deze glinstert als edelstenen en koraal.

Als je vraagt naar hun gedrag: zij zijn welgemanierde en aantrekkelijke vrouwen die beschikken over zowel innerlijke als uiterlijke schoonheid. Zij zijn als een rust voor het gemoed en een lust voor het oog.

Als je vraagt naar hun omgang met hun echtgenoten en de heerlijkheid hiervan: zij zijn de gezellinnen naar wie de voorkeur van hun echtgenoten uitgaat. Dit omdat zij hun mannen op zo een liefderijke wijze verzorgen dat niemand dit kan weerstaan.

Als zij naar haar man lacht dan licht het hele Paradijs op. En als zij zich verplaatst van het ene paleis naar het andere dan is zij net als de zon die binnen het zonnestelsel wentelt. De manier van haar conversatie met haar echtgenoot en de wijze waarop zij omhelst zijn van ongekende pracht.

Haar manier van spreken is als tovenarij. Zou je jezelf hiertegen proberen te verzetten dan zal dit ofwel je dood worden of je zou er gek van worden. Als zij haar conversatie verlengt dan zal dit nooit gaan vervelen en als zij deze kort houdt dan zou je dorsten naar het moment waarop zij haar conversatie weer voortzet.

Als zij zingt dan is dit een genot voor het oog en het gehoor en zij is de meest aangename gezelschap die je jezelf maar kan toewensen. Haar kus is het meest heerlijke wat iemand ooit kan overkomen en alles wat van haar afkomstig is, is paradijselijk.

Als je naar meer hunkert… wat te denken van het afleggen van een bezoek aan de Almachtige, de Prijzenswaardige en het aanschouwen van Zijn Aangezicht Dat verheven is boven iedere gelijkenis en vergelijking. Je zult Het zien zoals je ook de zon op klaar daglicht ziet en de volle maan in een heldere nacht. En luistert naar de omroeper op de dag dat hij zal oproepen: “O bewoners van het Paradijs, jullie Heer, de Prijzenswaardige, de Verhevene, vraagt jullie om Hem te bezoeken. Komt, geef gehoor aan zijn uitnodiging Hem op te zoeken.” Zij zullen dan antwoordden: “Wij hebben gehoord en wij zullen gehoorzamen.” Zij zullen zich vervolgens haasten om Hem een bezoek af te leggen. Zij zullen hun vervoermiddel bestijgen om vervolgens te vertrekken totdat zij aankomen in een welriekend vallei waar zij zich zullen verzamelen. Niemand zal door de oproeper worden achtergelaten. Dan zal Allah, de Geprezene, de Verhevene opdracht geven om Zijn Troon daarginds te plaatsen. Daarnaast zullen voor hen Manaabir (meervoud van minbar- zitstoelen) van licht, parels, aquamarijn, goud en zilver opgesteld worden.

De minst gefortuneerde onder hen zullen op een heuvel van muskus gaan zitten en zullen niet in staat zijn om de anderen te zien die plaats hebben genomen op de verhoogde manaabir. Als iedereen plaats heeft genomen dan zal de omroeper roepen: “O bewoners van het Paradijs, vrede zij met jullie.” Waarop zij met het beste zullen antwoorden, namelijk: “O Allah U bent as-Salaam en van U is salaam afkomstig. Geprezen zij U, O Bezitter van Grootsheid en Glorie.” Dan zal de Heer, de Geprezene, de Verhevene Zichzelf lachend aan hen tonen en zal zeggen: “O bewoners van het Paradijs,” en het eerste wat zij te horen zullen krijgen is het volgende: “Waar zijn Mijn dienaren die Mij hebben gehoorzaamd zonder Mij te hebben gezien. Dit is de Dag van Vermeerdering.” Zij zullen allemaal tegelijk zeggen: “Wij zijn tevreden, wees ook tevreden met ons.” Waarop Hij zal zeggen: “O bewoners van het Paradijs, als Ik niet met jullie tevreden zou zijn dan had Ik jullie niet Mijn Paradijs laten bewonen. Dit is de Dag van Vermeerdering, vraagt Mij dan ook.” Zij zullen dan allemaal tegelijk zeggen: “Laat ons Uw Aangezicht zien zodat wij ernaar kunnen kijken.” Allah zal dan Zijn Aangezicht ontbloten en Zich vertonen. Zij zullen overmand worden door Zijn Licht en ware het niet dat Allah, de Verhevene, het had voorbeschikt dat zij niet door het Licht zouden verbranden, dan zouden zij zeker zijn verbrand.

Iedereen van de aanwezigen zal persoonlijk aangesproken worden door Zijn Heer, de Verhevene. Hij zal zeggen: “O die en die, herinner jij je nog de dag waarop je jezelf schuldig hebt gemaakt aan dit en dat?” En Hij zal een aantal van zijn misstappen in het wereldse leven aanhalen. Hij (de dienaar) zal dan zeggen: “O Heer, heeft U mij dan niet vergeven?” Hij zal antwoorden: “Welzeker, was het niet voor Mijn Vergeving, dan had je dit nooit kunnen bereiken.”

Hierop zal het meest zalige gesprek volgen. O, wat een lust voor het oog van de gelovigen is het kijken naar Zijn Geëerde Aangezicht op deze Dag. En wat een vernedering is het voor hen die alles zijn verloren.

“Gezichten zullen op die Dag verlicht zijn. Naar hun Heer zullen zij kijken. En gezichten zullen op die Dag donker zijn.” (Interpretatie van de betekenis van Soerat al-Qiyaamah (75), aayah: 22-25)

Kom laten wij dan afgaan op de Tuinen van Eden want dat was waarlijk jouw oorspronkelijke verblijfplaats en daar willen wij ons ook vestigen. Maar wij worden gevangen gehouden door de vijand en de vraag is of wij ooit nog terug zullen keren.”

(Haadi al-Arwaah ilaa Balaadil Afraah, blz. 355-360)

18-03-2006, 01:34
Het Paradijs

O gelovigen, wendt u tot Allah in oprecht berouw. Het kan zijn dat uw Heer uw fouten van u zal verwijderen en u in paradijzen toelaten waar doorheen rivieren stromen, op de Dag waarop Allah de Profeet alsmede de gelovigen niet zal vernederen. Hun Licht zal voor hen en van hun rechter handen uitgaan. Zij zullen zeggen:" Onze heer volmaak ons licht voor ons en vergeef ons; want U hebt macht over alle dingen.( Soerat 66; Aya 8 )

Een Voorstelling

De Islam verwerpt het idee dat het Paradijs hier op aarde zal zijn. Mensen van andere religies beweren dat een deel van de aarde het Paradijs zal worden en het overige deel de Hel. De wetenschappers hebben aangetoond dat de aarde miljarden jaren bestaat. In die miljarden jaren zijn er veel gelovige mensen geweest, bovendien is de Hel voor sommige mensen tijdelijk en zij zullen uiteindelijk in het Paradijs komen. Met de Gedachte dat er miljarden gelovigen waren en dat er nog velen zullen bijkomen, denken wij dat de aarde te klein is om alle Paradijsbewoners te huisvesten. In tegenstellingen tot de andere religies leert de Islam dat de afmeting van het Paradijs zo groot is als het heelal. Wanneer we aan de omvang van het Paradijs denken moeten we gaan rekenen in miljarden lichtjaren:

"Wedijvert met elkaar in het vragen om vergiffenis van uw heer en om het Paradijs, welks uitgestrektheid de hemelen en de aarde is, bereid voor de Godvrezenden."( Soerat 3; Aya 133 )

In de volgende overlevering wordt de afstand beschreven tussen twee verschillende paradijsbewoners.

"De Bewoners van het Paradijs zullen ongetwijfeld het paleis van verheven personen boven zich zien als het schijnen van een ster."
( Overgeleverd door Moeslim )

Het paradijs bestaat uit acht verschillende etages, de namen hiervan zijn als volgt.

Firdeus, Adn, Ma'wa, Na'iem, Hoeld, Karar, Darus Salaam & Darum Moekama.

Het paradijselijke leven is voor een mens onvoorstelbaar; de vreugde daarin, het geluk daarin, de liefde, het genot, het gevoel, kunnen we ons nu niet voorstellen.

In de Koran wordt in het kort beschreven hoe het Paradijs zal zijn en wat voor gunsten Allah voor de paradijsbewoners heeft voorbereid. Uit nieuwsgierigheid proberen wij ons een klein beetje een beeld te vormen van wat we er kunnen verwachten. Maar sommige Koran verzen en overleveringen vertellen ons, dat we ons met onze menselijke hersenen niet kunnen indenken hoe het er zal zijn.

In een overlevering die is opgetekend door Aboe Hoerairah zei de Profeet Mohammed (vzmh) :" Allah, de meest Verhevene, de meest Glorieuze, zei: "Ik heb voor Mijn vrome dienaren voorbereid, wat geen oog heeft gezien, wat geen oor heeft gehoord en wat geen mensenhart heeft waargenomen."
( Overgeleverd door Moeslim )

Maar door het Boek van Allah is bevestigd:

"Niemand weet wat voor vreugde voor hen verborgen is als beloning voor wat zij gedaan hebben." (Soerat 32; Aya 17)

Welk mens zou niet naar de allermooiste plaats van de aarde willen gaan en er de rest van zijn leven in vakantie willen doorbrengen? Waarbij hij dag en nacht bediend zou worden en alles wat hij wil kan krijgen wanneer hij het maar zou wenden. Dit gebeuren zouden we ons enigszins kunnen voorstellen, maar het Paradijs kunnen we ons niet voorstellen. De allermooiste plaats van de aarde met al haar genot en plezier, kan niet eens vergeleken worden met de minst mooie plaats van het Paradijs.

De Profeet Mohammed (vzmh) vergeleek de wereld en het Paradijs als volgt:

" De Waarde van de wereld in vergelijking met het Hiernamaals is alsof één van jullie een vinger in de zee stak en dan zag hoeveel vocht er aan zijn vinger bleef kleven nadat hij hem terugtrok."
( Overgeleverd door Moeslim )

De wereld met al haar plezier, genot en vreugde is als een vocht dat aan de vinger blijft kleven. In verhouding met het vocht aan de vinger, is het water in de zee het plezier, genot en vreugde van het Paradijs.


De voorbereidende gunsten.

Allah beval de Profeet Mohammed (vzmh) te zeggen:

Zeg:" Zal ik u over iets beters inlichten dan over dit alles?" Voor degenen, die God vrezen, zijn er Paradijzen bij hun Heer, waar doorheen rivieren stromen; daar zullen zij vertoeven en voor hen zijn reine metgezellen, alsmede Allah's welbehagen. En Allah ziet Zijn dienaren.
( Soerat 3; Aya 15 )

" En wat u gegeven is dienst slechts als middelen van bestaan voor het tegenwoordige leven en ter versiering er van; en hetgeen bij Allah is, is beter en van langere duur, willen jullie dit niet begrijpen?
( Soerat 28; Aya 60 )

Allah (Swt) zegt:

"Voor hen zal daarin (het Paradijs) zijn wat zij wensen en bij Ons is nog meer."
( Soerat 50; Aya 35 )

"Het beeld van het Paradijs dat de Godvrezenden is beloofd, is, dat er stromen in vloeien, en dat zijn fruit en schaduw eeuwigdurend zijn. Dit is het loon van de rechtvaardigen maar het loon van de ongelovigen is het Vuur."
( Soerat 13; Aya 35 )

"En verkondig aan degenen, die geloven en goede werken doen de blijde tijding, dat het Paradijs voor hen is, waardoorheen rivieren vloeien. Telkens, wanneer hun van de vruchten hieruit wordt geschonken, zullen zij zeggen: "Zie hier, hetgeen ons reeds voorheen werd gegeven"; en hun werd het soortgelijke gegeven. En zij zullen er reine metgezellen hebben en zij zullen er vertoeven."
( Soerat 2; Aya 25 )

"...Zij zullen daarin worden getooid met armbanden van goud en groene gewaden van fijne zijde en zwaar brokaat dragen, terwijl zij op tronen zullen liggen. Hoe goed is de beloning en hoe schoon in de rustplaats."
( Soerat 12: Aya 31 )

"Waarin een stromende bron is, Waarin hoge rustbanken opgericht zijn, En drinkschalen gereed gezet, En kussens gerangschikt, En tapijten uitgespreid."
( Soerat 88; Aya 12-16 )

"Voorwaar, de deugdzamen onder zegeningen, Op hoge sofa's zullen zij elkaar aanschouwen, U zult in hun gezicht de glans der gelukzaligheid herkennen. Hun wordt zuivere vergezelde wijn te drinken gegeven. Welks zegel muskus is. En laat degenen die wedijveren, hiervoor wedijveren. En hij zal vermengd worden met water van Tasniem; Een bron waaruit de nabij (God) zijnden drinken.
( Soerat 83; Aya 22-28 )

"En Hij zal hen voor hun standvastigheid belonen met het Paradijs en kleren van zijde. Zich daarin neervlijende op sofa's zullen zij noch te koud noch te warm hebben. En de schaduw van de bomen zal dicht over hen zijn en de trossen fruit zullen gemakkelijk bereikbaar worden gemaakt. En zilveren vaten zullen aan hen worden rond gereikt en bekers kristalhelder, uit zilver, in de juiste maat vervaardigd met Gember. Van een bron genaamd: Salsabiel."
( Soerat 76; Aya 12-18 )

"Zij zullen daarvan geen hoofdpijn krijgen noch zullen zij dronken worden, en met fruit dat zij het liefst hebben. En met vlees van vogelen dat zij begeren"
( Soerat 56; Aya 19-21 )

Het Paradijselijk leven

De mens zal zich in het Hiernamaals, alle dingen van dit leven kunnen herinneren. In dit leven maken we soms nare dingen mee, die wonden maken en als littekens in ons blijven schuilen. We slepen die gevoelens ons hele leven mee, steeds bij het denken aan die gebeurtenissen, krijgen we onprettige gevoelens. De Paradijsbewoners zullen zich ook alle nare gebeurtenissen van dit leven herinneren, maar de gevoelens die zij daarbij meeslepen, zullen in het Paradijs van hen worden verwijderd.

Allah zegt:

" En wij zullen alle wrok uit hun hart uitroeien, zij zullen als broeders op tronen tegenover elkaar zitten. Zij worden daarin niet door vermoeidheid overvallen en zij zullen er niet uit hoeven te gaan."
( Soerat 15; 47-48 )

" En zij zullen zeggen:" Alle lof zij Allah, Die droefheid van ons heeft weggenomen. Onze Heer is voorzeker Vergevensgezind, Waarderend."
( Soerat 35; Aya 34 )

"En waarheen je ook kijkt, je zult een zaligheid voelen en een groot koninkrijk aanschouwen."
( Soerat 76; Aya 20 )

18-03-2006, 01:35
Het leven is het Paradijs zal absoluut niet vermoeiend zijn, men zal er niet hoeven te werken voor het levensonderhoud. De omstandigheden zullen er uiterst goed zijn voor de menselijke gezondheid, daarom zullen de paradijsbewoners geen last kennen zoals ziekten en andere soorten lasten. Zij zullen Allah dankbaar zijn en zeggen:

" Hij, Die ons door Zijn genade deze verblijfplaats heeft toegewezen, waarin ons geen last, noch vermoeienis raakt."
( Soerat 35; Aya 35 )

Allah zal het lichaam van de paradijsbewoners zodanig herscheppen, dat het voor hen niet nodig zal zijn zich te ontlasten, spuwen of snuiten.

In een overlevering die is verteld door Djabier zei de Boodschapper van Allah: " De Paradijsbewoners zullen er ongetwijfeld eten en drinken, maar zij zullen niet spuwen, snuiten en geen kleine of grote ontlasting hebben.
De Metgezellen vroegen: "Wat zal er gebeuren met het voedsel dat gegeten wordt?"
De Boodschapper van Allah zei:" Het zal vanzelf overgaan door het transpireren dat de geur van Musk zal hebben."( Mirakatoel Mefalih )

Wie zou geen wereld willen zonder oorlog en zonder zorgen, en veilige wereld waarin alle mensen in veiligheid leven. Een wereld waarin de mensen goed en vriendelijk zijn er niemand een ander pijn zal doen met zijn daden en zijn woorden. Een wereld waarin alleen maar plezier en vreugde is!
Zo'n wereld en leven kennen wij niet. Onze wereld bevat van alles: Het kan er leuk zijn maar ook gevaarlijk, onveilig, onplezierig en ellendig. Een wereld waarin in alle opzichten vrede heerst, is voor ons onbekend, de gevoelens die zich in zo'n wereld ontplooien kennen wij niet. Het Paradijs is zo'n wereld, daarin zal alleen maar vrede heersen, vrede in de samenleving en vrede in gevoelens.

"Zij zullen daarin geen ijdel gesprek horen; slechts "vrede, vrede" en 's morgens en 's avonds zullen zij hun levensonderhoud ontvangen."
( Soerat 19; Aya 62 )

"En zij zullen naar het reine woord en het pad van de Geprezene worden geleid"
( Soerat 22; Aya 24 )

In de volgende overlevering wordt verteld dat de mensen in het Paradijs altijd dezelfde leeftijd zullen behouden, zij zullen nooit oud worden of ouderdom kennen. De leeftijd die de mensen er zullen hebben is 33. Deze leeftijd is niet te jong en ook niet te oud, het is precies de leeftijd waarin de mens in zijn volle kracht is.

De Profeet Mohammed (vzmh) zei:" Het gezicht van de eersten die het Paradijs zullen betreden zal schitteren als het licht van de volle maan. Het gezicht van degenen die na hen het Paradijs zullen betreden zal schitteren als de (felst schitterende) sterren in het heelal. Een ieder die het Paradijs zal betreden zal twee vrouwen (buiten de Paradijslijke vrouwen) hebben. De merg van hun benen zal onder hun huid te zien zijn, niemand zal in het Paradijs ongehuwd zijn. De mannen in het Paradijs zullen onbehaard zijn en met Khoel(soort oogschaduw) in hun ogen het Paradijs betreden. De leeftijd van de paradijsbewoners zal bij de wederopstanding 33 jaar zijn, ongeacht of men jong of oud gestorven is. Deze leeftijd zullen zij nooit meer overschrijden. Zo zullen de paradijsbewoners zijn."( Ibn Kathier 3/425,433 )


Paradijselijke vrouwen.

Allah heeft voor het Paradijs vrouwen geschapen die ontzettend mooi zijn en een perfect karakter hebben. Maar de aardse vrouwen zie in het Paradijs zullen komen zullen hoger in rang zijn:

Oem Salama vertelde:" Ik vroeg aan de Boodschapper van Allah:" Wie zullen er hoger in rang zijn, de vrouwen die het Paradijs zullen binnengaan of de Ho'roel ayn vrouwen die voor het Paradijs zijn geschapen? Hij zei: " Zoals de bovenkleding beter is dan ondergoed, zo zijn aardse vrouwen hoger in rang dan de Ho'roel ayn. Ik vroeg;" Hoe kan dat, O Boodschapper van Allah?" Hij zei:" Door hun gebeden, vasten en andere vormen van aanbidding tot Allah." Allah zal hun gezichten verlichten met Zijn "Noer" en Hij zal hen kleden met zijde. Hun kleur in het Paradijs zal wit zijn. Hun kleding zal groen zijn en hun sieraden zullen geel zijn. Hun halskettingen zullen van parels zijn en hun kam zal van goud zijn...... "
(Ibn Kathier 4/251)

Als we aan het Paradijs denken, doen we dat met ons huidige denkbeeld en onze motivatie van hier. We proberen onszelf te verplaatsen naar het Paradijs en denken eraan hoe het daar zal zijn. De fout die we hierbij maken is dat we het met onze wereldlijke gedachten, vooroordelen of beoordelingen benaderen. We moeten beseffen dat de mensen in het Paradijs onder paradijselijke omstandigheden totaal anders gemotiveerd zullen zijn. Het is dus verkeerd om met ons huidige denkbeeld aan bepaalde omstandigheden in het Paradijs te denken. Een van de dingen waarmee sommige mensen moeite mee hebben is het aantal vrouwen dat de mannen in het Paradijs zullen krijgen. Men vraagt dan gelijk: "Waarom de mannen zoveel en de vrouwen maar één?"

In dit leven zijn de omstandigheden en de gevoelens van de mensen ingesteld naar de beproeving van de mens. We laten ons hierdoor vaak door onze emoties voortslepen en reageren op zaken onder invloed van onze emoties. In het Paradijs zullen we ook gevoelens kennen, maar dan wel Paradijselijke gevoelens. Er zal daar geen beproeving meer zijn, onze emoties zullen dus ook totaal afgestemd worden op de omstandigheden van het Paradijs. De mensen zullen meer dan tevreden zijn met hun situatie in het Paradijs, zowel de mannen als de vrouwen.

De mannen in het Paradijs zullen twee vrouwen van de wereld krijgen en een aantal paradijselijke vrouwen. De vrouwen in het Paradijs zullen geen jaloezie kennen of ontevreden zijn met de situatie:

De vrouwen die voor het Paradijs zijn geschapen worden in de Koran 'Ho'roel Ayn genoemd. Dit zijn Paradijselijke vrouwen die nog nooit de wereld hebben gezien, zij zullen er trouwen met mannen die naar het Paradijs zullen gaan. Zij worden in de Koran beschreven als een wonderbaarlijke schepping:

"Voorwaar, Wij hebben deze tot een wonderlijke schepping gemaakt."
( Soerat 56; Aya 35 )

De Profeet Mohammed (vzmh) zei over de vrouwen in het Paradijs:" Als een vrouw van het Paradijs naar de aarde zou komen, zou zij de hele aarde verlichten en vullen met mooie geur. Alleen al haar hoofddoek is beter dan de wereld en de inhoud ervan.
( Overgeleverd door Boekhaarie )

Enkele eigenschappen van de Ho'roel Ayn.

"... En er zullen schonen zijn met grote, mooie ogen, Als verscholen paarlen"
( Soerat 56;Aya 22-23 )

"...En naast hen zullen vrouwen zijn van bescheiden blik en mooie ogen. Rein, alsof zij zorgvuldig bewaarde eieren waren."
( Soerat 37; Aya 48-49 )

"Schonen in paviljoenen gehuisvest. Die voor hen mensen noch djinn hebben aangeraakt."
( Soerats 55;72 en 74 )

Wie gaat er naar het Paradijs ?

Er is niets in het leven wat zomaar komt, alles moet verdiend worden. Sommige mensen werken en sparen jaren om een huis te kopen. Bedenk dat je een huis niet kunt vergelijken met het Paradijs. Als voor een huisje of iets anders gewerkt en verdiend moet worden, geldt dat zeker ook voor het Paradijs.

Het spreekt vanzelf dat degenen die zich tot het uiterste inspannen het paradijs zullen betreden. Er zijn vele Koran verzen waarin de voorwaarden zijn aangegeven om in het Paradijs te komen, enkele hiervan zijn de volgende:

" Die zich tot Allah bekeren, die aanbidden, die prijzen, die vasten, die zich neerbuigen, die zich ter aarde werpen, die tot het goede aansporen en het kwade verbieden, die de door Allah aangestelde grenzen in acht nemen; breng aan de gelovigen blijde tijding."
( Soerat 9; Aya 111 )

" En degenen, die geloven en goede daden verrichten, zullen Wij in tuinen(paradijs) doen binnengaan waar doorheen rivieren stromen om er eeuwig te vertoeven."
( Soerat 4; Aya 59 )

" Wedijvert om vergiffenis van uw Heer en voor het Paradijs, waarvan de breedte gelijk is aan de breedte tussen hemel en de aarde, bereid voor degenen, die in Allah en Zijn boodschappers geloven."
( Soerat 57; Aya 21 )

Bron: De Hel en het Paradijs door Aboe Sayfoullah

18-03-2006, 01:39
Het paradijs

Als we ons afvragen wat ons voornaamste doel is in dit wereldse leven, dan
zullen velen van ons als antwoord geven: gelukkigheid in het wereldse leven. Daar
is waar iedereen (of de meesten van ons) naar streeft, we zitten op school,
om later een goede baan te krijgen, om geld te verdienen, om gelukkig te
zijn... Maar laten we niet vergeten dat dat niet alles is, en dat er veel
meer van ons wordt verwacht. Alles in dit wereldse leven vergaat.

Een mooi voorbeeld waar we veel van kunnen leren is dat van de kameel van de
profeet. Zij heette AL-Qaswaae, en stond bekend als het snelste rijdier
temidden van de rijdieren van de sahaba. Niemand van de sahaba twijfelde er
ooit over om de kameel van de profeet in te halen. Op een dag kwam er een
oude man met een ezeltje, en die haalde met alle gemak al-Qaswaae in... De
profeet zei hierop: "Allah heeft vastgesteld dat er niets in deze wereldse
leven zal rijzen, of ooit zal het weer dalen." Dit geldt voor alles, na
gezondheid komt ziekte, na rijkdom komt armoede, na een leuk uitje, ben je
moe en na het leven komt de dood...

Gelukkigheid in het wereldse leven is dus niet volmaakt, je hebt eigenlijk
geen garantie en er volgt vaak iets negatiefs...In het paradijs zal het
insha allah anders zijn, daar heb je andere maatstaven, andere soorten
blijdschap en gelukkigheid, en waaronder dat daar wel geldt, dat dat je
uiteindelijke doel is, en dat het eeuwig zal zijn. Laten we eens wat
dichterbij gaan...laten we ons eens voorstellen hoe het paradijs eruit zal
zien. Hoe ziet die plek er nou uit, waar we zo hard voor werken en waar we
zo erg naar streven?? De profeet heeft ons een aantal beschrijvingen
gegeven, waar we veel uit kunnen halen...in ieder geval genoeg om ons leven
ervoor op te offeren.

Stel je eens voor....

Het einde van de dag des oordeels is nabij...alles is geweest, iedereen weet
wat zijn eindbestemming zal zijn, voor de moslims, de godsvrezende mensen op
het aardse leven, is het zwaarste voorbij, hen staat een eeuwig leven vol
verassingen te wachten. Zij zijn ook voorbij de siraat, dit is de 'brug' die
boven het hellevuur loopt. Volgens een overlevering van de profeet saw, is
deze zo dun als een haartje, en zo scherp als een zwaard, en het ligt aan je
daden hoe snel je eroverheen komt!! De profeet saw zegt dat er mensen zijn
die in een fractie van een seconde erover heen zijn, de ander doet er wat
langer over, ook zijn er die er kruipend overheen komen.....Zorg ervoor dat
je ook deze siraat zo snel mogelijk voorbij bent, zorg er dus voor dat je
altijd godsvrezend bent, dat je altijd gehoorzaam bent, en Allah zal
Zijn hulp aan jou schenken. Goed, je bent de siraat voorbij, aan deze kant
staan alleen maar moslims, iedereen die het wereldse leven goed heeft
doorgebracht, we staan allemaal voor de poorten van het paradijs, maar...ze
zijn gesloten!!

We gaan op zoek naar degene die de poorten voor ons zal openen, alle
profeten zeggen dat ze daar niet voor bestemd zijn. Dan... komt de profeet
Mohammad , hij loopt naar de poort, en klopt daarop...de engel die binnen
staat, die de taak heeft deze poort te bewaken, vraagt: "Wie is daar?" De
profeet saw antwoordt: "Ik ben het, Mohammad ibn 3abdillah!", waarop de
engel antwoordt: "Welkom Mohammad! Allah heeft mij verboden deze poort
voor iedereen te openen, behalve voor jou!" De profeet vertelt ons dat deze
poort een breedte heeft even groot als de afstand van Mekka tot Shaam
(Syrie), en ondanks deze breedte, zal het erg druk worden voor deze poorten,
tenslotte willen alle moslims zo snel mogelijk binnen zijn..Ook dat wordt
bepaald door je daden....zullen wij tot diegenen behoren die samen met de
profeet het paradijs binnengaan..of....zij die al laatste binnentreden Doen
wij wel hard genoeg ons best om het paradijs als eersten naar binnen te
gaan, of kan het ons allemaal niet zoveel schelen??

Is dat niet nog een goede reden om nog meer en meer je best te doen in dit
leven? De profeet saw zei: "Er is een groep die het paradijs binnengaat, en
hun gezichten zijn als de volle maan in een donkere nacht (van blijdschap),
de groep die daarna komt, is als het licht van een planeet, en die daarna
komt..." en het wordt steeds minder. Natuurlijk is je blijdschap niet te
beschrijven als je als eerste, samen met onze profeet het paradijs
binnentreedt!! Wie zal dat niet willen??Ik wil dat....jij wilt
dat..iedereen!! Maar werken we er wel hard genoeg voor?? Hopelijk zal deze
les ons meer moed geven, en meer kracht om ons nog meer naar onze schepper
te richten....

Dat was de binnenkomst, in het paradijs. De profeet gaat door met het
beschrijven: "De kammen zijn van goud...parfum zijn muskus geuren...en
veranderen voortdurend." Stel je voor..als slechts een kam van goud zal
zijn...waar zal de rest uit bestaan?? De profeet saw gaat verder: "De
bewoners van het paradijs, zijn constant bezig met tasbee7, het is een
instinctief iets, zoals jullie nu ademen" Je zou je afvragen..je bent in het
paradijs gekomen omdat je hier, in dit leven, hard hebt gewerkt, en Allah
hebt aanbeden..moet dat in het paradijs ook?? Moeten we daar ook tasbee7
doen? Nee, maar in het paradijs is alles zo prachtig, dat je niet anders
kan, dan Allah swt gedenken voor al deze schoonheden, net als hier, in dit
leven, als je een mooi uitzicht ziet, roep je meteen : "Subhaaana Allah".
Daarmee kun je het vergelijken. Maar in het paradijs veranderd alles
constant, het wordt steeds mooier en mooier, waardoor je nog meer Allah swt
gaat gedenken.... Aan de poorten van het paradijs roept Allah naar ons,
en hij zegt woorden, die je alle moeite en verdriet van het aardse leven
doen vergeten..Hij zegt: "O bewoners van het paradijs! Jullie zijn nu
gezond, en zullen nooit meer ziek worden, jullie zijn jong, en zullen nooit
meer oud worden, jullie zijn levend, en zullen nooit sterven, jullie zijn
gelukkig en zullen nooit verdriet meemaken!" Hoe zou jij je voelen als Allah
swt dit tegen jou zou zeggen..Het maakt allemaal niet meer uit, je hebt
eeuwige garantie, je hebt bereikt wat je wilt, je hebt echte geluk en
blijdschap bereikt! Deze woorden alleen, zijn meer dan alles van jou waard
wat je in dit leven doet... Hoe kunnen mensen nog hun gebeden nalaten, in
ruil voor al dit moois?? Hoe kun je nog bewust ervoor kiezen zonden te
begaan als je al deze dingen hebt gehoord??

18-03-2006, 01:40
Maar er is meer:

De profeet Mousa as vroeg aan Allah : "O Allah, wie heeft de laagte
gradatie in het paradijs?" Allah swt zei: "Degene die de laagste gradatie
heeft, is diegene die het laatste uit het vuur komt. Elke keer als hij eruit
probeert te komen, wordt hij weer teruggetrokken, hij probeert het weer, en
hij wordt teruggetrokken, de derde keer komt hij eruit. Als hij eruit is
zegt hij: Alhamdolillah, voor degene die mij van jou heeft gered. Daarna zeg
IK tegen hem: "O mijn dienaar, ga mijn paradijs binnen. Wil jij een bezit zo
groot als de machtigste koning op aarde? Je krijgt net zoveel als de
machtigste koning, en dat nog een keer, en nog een keer en nog een keer, en
nog een keer, en nog een keer (5x), en daarbij krijg je alles wat je hart
begeert." Yaa Subhana Allah, dit is degene die het laagst staat in het
paradijs, hoe zal het zijn met diegene die het hoogst staat Zo groot is de
barmhartigheid van Allah swt!! De profeet saw zei ook: "Hij met de laagste
gradatie heeft een bezit, die zo groot is, dat hij er meer dan 1000 jaar
ervoor nodig heeft om het helemaal te bezichtigen, hij met de hoogste
gradatie, bezichtigt Allah swt dag en nacht." Masha allah, dag en nacht, wat
zou je nog meer willen, als je constant naar een schoonheid zit te kijken!!!
En 1000 jaar, stel je voor...paleizen, rivieren, dieren, bossen,
voetbalvelden (als je ervan houdt...) etc..etc...allemaal voor jou!!

De sahaba vroegen eens aan de profeet saw: "Beschrijf de gebouwen van het
paradijs voor ons, o profeet van Allah." De profeet antwoordde: "Een
baksteen van goud en een baksteen van zilver, het cement is van musk, en de
kiezelsteentjes zijn parels... " Stel je de geur van het paradijs eens
voor...alleen het cement is al van musk...en de gebouwen...subhaana Allah...
Maar de hadeeth is nog niet af...het mooiste is: "...en het plafond is de
troon van de Barmhartige..." Masha Allah...dus boven al datgene, heb je nog
altijd Allah naast je...wat wensen wij nog meer? Hoe kun je het nog maken
jou verplichtingen niet na te komen??!!

De volgende overlevering zou je ook aan het denken moeten zetten:

"Een afmeting van een boog in het paradijs is beter dan de wereld en wat
erbij hoort." De afmeting van een boog, komt ongeveer overeen met 1
meter...dus een meter, is beter dan al het goede wat we hier op aarde hebben
gezien?? Alle blijdschap, alle feesten, etc... 1 vierkante meter uit het
paradijs, overwint het?? En dan nog te bedenken, dat je nooit dat kleine
stukje zult krijgen...maar meer.. .veel meer!!

De vrouwen in het paradijs:

De profeet zei: "Als een van nour al3ayn (Letterlijk: Licht van het Oog)
een puntje van haar vinger naar buiten zou steken, lichten de hemelen en
aarde daarvan op, zonder de zon en de maan." Allah swt zegt in Surah 55 :
Ayah 30: "Voorwaar, Wij hebben dezen tot een wonderlijke schepping gemaakt,
Wij maakten haar maagden, Beminnelijk, van gelijke leeftijd." De profeet
zei: "Als een vrouw haar paleis binnenkomt, en tegen haar man praat, zal hij
het hele paradijs vergeten..." Dus al die zaken die hebben
opgenoemd...vergeet hij...in een paar seconden...door zijn eigen vrouw....??

In de tijd van de sahaba kwam het eens voor dat als een briesje langs kwam,
een metgezel zei dat hij daarin de geur van het paradijs rook.... Aan het
begin van een slag rook ieder de geur van het paradijs op bepaalde plaatsen,
als men na het gevecht naar ze op zoek ging...lagen de martelaren precies
daar waar ze geur van het paradijs voordat de slag begon roken....Subhna
Allah, de profeet zegt: "De geur van het paradijs is te ruiken van een
afstand van een reis van 500 jaar!" Dus de metgezellen stonden zo dicht bij
het paradijs....en wij... staan wij verder dan een reis van 500 jaar van het
paradijs.....

Er is nog een punt: Adam werd toen hij geschapen werd in het paradijs
gezet, velen van ons denken dat dat zijn huis en eeuwige verblijfplaats was,
maar let op de volgende aya, voordat Allah swt Adam schiep: "En toen uw Heer
tot de engelen zeide: "Ik wil een stedehouder op aarde plaatsen" (Surah 2 :
Ayah 30) Dus het paradijs was zijn eerste thuis, het is alsof Allah tegen
ons wil
zeggen, dat is waar jullie vandaan komen, dus zorg ervoor dat je daar
terugkomt!! Je kunt het vergelijken met het verlangen naar je vaderland,
hier in het wereldse leven...zo moeten wij ook verlangen naar het
paradijs...

Tenslotte nog een mooi moment:

Allah zal de mensen van het paradijs bij zich roepen, en zegt: "O mijn
dienaren, ik wil dat jullie mij komen bezoeken!" Dan komt iedereen rond de
troon van Allah swt zitten. Allah zegt: "Vrede
zij met jullie allen." Zij antwoorden: "O Allah, u bent de vrede, en de
vrede komt van u, geprezen zij u, de meest bramhartige en vrijgevige." Allah
zegt: "Wens iets." Zij antwoorden: "Wij wensen slechts het aanschouwen van
uw gezicht..." Allah benaderd iedereen persoonlijk en zegt: "O mijn
dienaar, ik ben tevreden over jou, ben jij ook tevreden over mij? Herinner
je je die zonde,
en die zonde, en die zonde...?" De dienaar: "Maar Allah, U had mij toch
vergeven?" Allah swt zegt dan: "Zeer zeker, met Mijn vergeving heb je jou
status in het paradijs bereikt. Wens maar Mijn dienaar!" De dienaar begint
op te noemen: "Ik wil dat, en dat, en ook nog dat mijn Heer...en dat en
dat..." Totdat de dienaar niks meer weet..dan zegt Allah swt: "Ben je dat en
dat en dat niet vergeten" Subhaana Allah...Hoe Barmhartig is onze heer
Zouden wij al dit goede van ons willen laten gaan..voor een kort leven, wat
wij hier doorbrengen.

18-03-2006, 01:41
Dank u wel zuster.

18-03-2006, 01:43

Citaat door Fikri27:
Dank u wel zuster.
Geen dank.


K heb er nog eigenlijk

18-03-2006, 01:46


Het Paradijs

Alle lof zij Allah en vrede en zegeningen zij met Zijn Boodschapper.

Wij vragen Allah om ons en jou het Paradijs binnen te doen treden. Verricht goede daden, mijn lieve broeders & zusters. Waarlijk dit wereldse leven is de plaats om te werken en daarom worden wij hier beproefd met het verrichten van daden van gehoorzaamheid aan Allah en het laten van verboden zaken. Wat betreft het Paradijs, dit is de plaats van beloning, daar is niets anders dan gunsten. Je treft daar geen gebed, vasten, beproevingen, toetsen, bevallingen, pijn en ziekten, zoals de Profeet (vrede zij met hem) zegt: “Waarlijk, de bewoners van de Tuinen eten en drinken daar. Zij spugen, noch urineren daar. En zij ontlasten noch rochelen daar.” Zij vroegen: “Hoe zit het dan met het eten?” Hij antwoordde: “(Het eten verlaat het lichaam middels het laten van) boeren, en zweet dat de geur van muskus heeft. Het zeggen van de Tasbieh (het zeggen van SoehaanAllah) en de Tahmied (het zeggen van al-Hamdoelillah) is voor hun even eenvoudig als het ademen (in het wereldse leven).” (Moeslim)

Zij zullen dus omringd worden door gunsten en zullen geen daden van aanbidding en andere verplichtingen kennen. Tot de gunsten behoort het opzeggen van de Tasbieh en de Tahmied dat voor hen even gemakkelijk is als het in- en uitademen, zonder enige moeite. Allah, de Verhevene, zegt (interpretatie van de betekenis):

“Waarlijk, degenen die geloven en goede daden verrichtten, hun heer zal hen leiden vanwege hun geloof, (naar de Tuinen) waar onder door de rivieren stromen in de Tuinen van gelukzaligheid. Zij smeken daarin: “Heilig bent U, O Allah,” en hun begroeting daarin is: “Vrede.” En hun laatste smeekbede is: “Alle lof zij Allah, de Heer der Werelden.” (Soerat Yoenoes: 9-10)

Wij vinden in de Tuinen al datgene waar de mens van houdt, zoals eten, drinken, geslachtsgemeenschap, aangename geluiden, en heerlijke wijn, die in geen enkel opzicht lijkt op de verdorven wijn die wij kennen in dit leven. Ook zijn er zaken die men niet voor mogelijk houdt en de fantasie te boven gaat, zoals Allah zegt in een Hadieth Qoedsiy (interpretatie van de betekenis): “Ik heb voor Mijn rechtschapen dienaren datgene klaargemaakt wat geen oog ooit heeft gezien, geen oor ooit heeft gehoord en geen hart zich ooit voor mogelijk heeft gehouden.”

Wat betreft de aanwezigheid van kinderen in de Tuinen, Allah heeft voor de bewoners van de Tuinen kinderen in dienst gesteld. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“Onder hen gaan eeuwige jeugdigen rond met bokalen en kannen en glazen gevuld aan een stromende bron.” (Soerat al-Waaqicah: 17-18)

Deze jeugdigen zijn ook een streling voor het oog. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“En onder hen gaan jeugdigen rond die lijken op welbewaarde parels.” (Soerat at-Toer: 24)

“En onder hen gaan eeuwige jeugdigen rond. Als je hen ziet, dan zou je denken dat zij verstrooide parels zijn.” (Soerat al-Insaan: 19)

Na dit kleine uitstapje naar een aantal van de gunsten van de Tuinen, keren wij terug om nogmaals het belang te benadrukken van het verrichten van goede daden en het streven naar de Tuinen, volgens het Rechte Pad dat Allah heeft uitgestippeld voor Zijn dienaren. Als zij daar eenmaal aankomen, hebben zij een grote overwinning behaald en zullen zij meer krijgen dan zij voor mogelijk houden, Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

“En wie van de Hel weggehouden wordt en de Tuinen binnengeleid wordt, heeft waarlijk getriomfeerd.” (Soerat Aali cImraan: 185)

En Allah weet het beter.

18-03-2006, 01:47
Opzoek Naar De deur van het eeuwige paradijs

Assalamoe Aleikoem Warehemato Allahi Warabakatuho beste zusters/broeders,



De deur naar het eeuwige paradijs

Allah zegt in de Qur'aan:



(Nederlandse uitleg): En geef blijde berichten aan hen die geloven en heilzame werken verrichten dat voor hen Gaarden zijn waar rivieren onder stromen (Djannah) , [telkenmale dat zij daaruit een vrucht toegedeeld krijgen zeggen zij: Dit is wat wij vroeger toegedeeld kregen, maar zij krijgen het als wat daaraan gelijk schijnt. En voor hen zijn daar reine echtgenoten en zij zijn daar eeuwig-levend"]. (Qur'aan, 2:25)

Allah zegt ook:



(Nederlandse uitleg): "Haast jullie voorwaarts tot de vergeving van jullie Rabb (Heer) en een Gaarde (Djannah) waarvan de breedte als de breedte van de hemel en de aarde is, die gereed is gesteld voor hen die geloven in Allaah en Zijn Boodschapper (Muhammad (sas)). [Dat is de genade van Allaah die Hij geeft aan wie Hij wil. Allaah is de Gever van ontzaglijke genade"] (Qur'aan, 57:21)

De Profeet ons verteld dat de laagste graad onder de bewoners van het Paradijs (Djannah) tien keer de grootte van deze aarde zal krijgen 1 en hij of zij zal alles krijgen wat hij of zij wenst en dat tien maal zoveel als dat.2 De Profeet ook gezegd: {Een plaats in het Paradijs gelijk aan de grootte van één voet, zou beter kunnen zijn dan de wereld en alles wat er in is}3. Hij heeft ook gezegd: {In het Paradijs zijn dingen die geen oog heeft gezien, geen oor heeft gehoord en geen menselijk verstand aan heeft gedacht}4. Hij heeft ook gezegd:{'s Werelds ongelukkigste man onder degenen die voor het Paradijs voorbestemd zijn, zal eenmaal in het Paradijs ondergedompeld worden, en hij zal gevraagd worden: "O zoon van Adam, heb je ooit ellende meegemaakt? Heb je ooit moeilijkheden gehad?" Hij zal zeggen: "Neen, O Allah! Ik heb nooit ellende meegemaakt en ik heb nooit moeilijkheden gehad."}5



Als je het paradijs binnengaat, zal je een gelukkig leven leiden, zonder ziekte of dood en zal je voor eeuwig daarin leven. Allah zegt in de Qur'aan"



(Nederlandse uitleg): "En zij die gelovig zijn (aan de eenheid van Allaah: het Islamitische monotheïsme) en heilzame werken verrichten die zullen Wij doen binnengaan in Gaarden (Paradijs) waar onder door rivieren stromen eeuwig-levend daarin voor immer.[ Zij zullen daar reine echtgenoten hebben en Wij zullen hen in beschuttende schaduw binnenvoeren."] (Qur'aan, 4:57)


Maar hoe vind je de deur naar de paradijs,of beter gezegd de weg naar de paradijs?Geef je zelf antwoord en wanneer je het niet weet,of twijfelt zeg het dan!


Moge Allah de ummah versterken.
En onnodige geweld beperken.
Moge Allah iedere moslim zegenen.
En de zusters en broeders doen herenigen.
Moge Allah jouw gelukkig maken.
En ieder moslim niet af laten haken.

Moge Allah ons tot Zijn gehoorzaamheid leiden.
Amien!


Wassalamoe Aleikoem Wahemato Allahi Wabarakatuho.

18-03-2006, 01:56
Nogmaals dank je wel. Ik zal rustig de tijd nemen want er zitten behoorlijk wat onbekende stukken in voor mij. Dat word veel leesplezier.
Shokran.

Pagina's : [1] 2 3