Bekijk volle/desktop versie : Wat Is Mijn Plicht Tegenover Mijn Vrouw?



18-03-2006, 00:29
Een man vroeg:

WAT IS MIJN PLICHT TEGENOVER MIJN VROUW? [/SIZE]

De profeet zei: "Dat je haar te eten geeft, wanneer je zelf eet,
en voorzie haar van kleren, wanneer je jezelf van kleren voorziet
en sla haar niet in het gezicht, mishandel haar niet,
en zonder je niet af in tijd van misnoegen.
"(Aboe-Da'woed & At-Tirmidhi)".

Bismi-l-lâhi-r-rahmâni-r-rahiem



(In de Naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige)

Aantal Hadith betreffende "Huwelijk "Bruidschat".


Sexuele rechten van de vrouw

Het huwelijk is de hoeksteen van de Islamitische samenleving. Sexualiteitsbeleving wordt gereserveerd voor binnen het huwelijk. Sex wordt gezien als een fysische basisbehoefte, zoals ook honger en dorst fysische basisbehoeften zijn - het zijn trouwens deze 3 behoeften waarvan men zich tijdens de Ramadan overdag onthoudt.
Een bevredigende sexuele relatie wordt als belangrijk aanzien voor een goed huwelijk. Dit geldt voor beide partners. Islam kent de vrouw dus ook het recht op sexuele satisfactie toe. Het is zelfs zo dat een vrouw van haar man kan scheiden als hij niet kan voldoen in haar sexuele behoeften. Andere redenen om te scheiden zijn dat zij haar man niet langer graag ziet, dat zij mishandeld wordt door haar man, dat haar man niet voldoende van zijn inkomen aan haar spendeert, of dat haar man haar beleving van haar Islam verhindert - dit laatste is een erg breed begrip. Islam legt er evenwel de nadruk op eerst pogingen te ondernemen om problemen in een huwelijk op te lossen, onder meer door het inbouwen van afxxxxxngsperiodes en het inschakelen van bemiddelaars. Maar als dat niet tot een oplossing leidt, is scheiden toegestaan. Ook dan wordt de vrouw en eventueel haar ongeboren kind beschermd, want er moet drie maanden gewacht worden zodat duidelijk kan worden of de vrouw eventueel nog zwanger geworden was haar ex-man.
Islam staat ook het gebruik van voorbehoedsmiddelen toe. Het is in principe wel de vrouw die beslist of er al dan niet voorbehoedsmiddelen gebruikt worden door een van beide partners - de vrouw heeft immers het recht kinderen te baren, en zij beslist of en wanneer zij dat wil.


Over uithuwelijken

Aboe Hoerayrah heeft overgeleverd dat de Profeet heeft gezegd: "Een maagd mag niet in een huwelijk worden gewikkeld zonder haar toestemming en een vrouw die al eerder getrouwd is geweest mag niet gewikkeld worden in een huwelijk zonder dat zij om haar mening is gevraagd."
Men vroeg hem: "Hoe is dan haar instemming?" Mohammed zei: "Als ze zwijgt." (duidt op haar toestemming) (Al-Bucharie)

Inb Abbas overleverde: "Er kwam een jonge vrouw bij de Profeet en zei dat haar vader haar uitgehuwelijkt had terwijl zij niet wilde trouwen. Zij zei: ''Mijn vader heeft mij aan zijn neef uitgehuwelijkt om zichzelf in beter positie te plaatsen.'' De profeet zei dat het huwelijk ongeldig kon worden gemaakt, en gaf haar daarop de keuze. Maar zij vertelde: ''Ik accepteer wat mijn vader gedaan heeft, want ik ben wel tevreden over deze man, het ging mij erom dat ik alleen maar wilde ik weten of vrouwen inspraak hebben." (ibn Madjah & Ahmad)

Hieruit blijkt dus dat je als vrouw je mening mag geven over het wel of niet trouwen.

Khansa Bint Khaddam al-Ansariyyah overleverde dat haar vader haar ten huwelijk gaf toen zij geen maagd meer was zij had een hekel aan dit huwelijk. Dus ging zij naar Profeet en hij verklaarde dat het huwelijk niet geldig was. (Al-Bucharie)


Over de bruidschat (Mahr)

" Als men een vrouw trouwt voor een bepaalde bruidschat en hij wil haar niets geven, dan wordt hij als een bedrieger gezien. Als hij sterft zonder haar recht te betalen, zal hij Allah op de Dag des Oordeels als een overspelige ontmoeten."
(Al-Bucharie)

[SIZE="2"]"Gezegend is de vrouw van wie de bruidschat gemakkelijk is." (Ahmad & Al-Nisa'i)

"Op een keer kwam er een vrouw naar de Profeet en zei: " Ik heb mijzelf aan jou toegewijd voor het huwelijk." Zij verbleef een lange tijd daar, tot een man zei: " O Boodschapper van Allah! Als jij haar niet wilt, huw dan haar aan mij uit." De Profeet zei: "Wat heb je als bruidschat aan te bieden?" De man antwoordde: "Ik heb niets anders dan een izâr (onderkleed)." De Profeet zei: "Als je haar een izâr geeft, dan heb jij geen Izâr om te dragen, zoek iets anders." Hij zei: "Ik heb niets." De Profeet zei: "Probeer iets te vinden, zelfs al is het een ring van ijzer." Maar de man kwam met niets terug. De Profeet zei: "Ken je iets van de Qor'aan uit je hoofd?" De man zei: "Ja, ik ken die en die", en noemde zo een aantal Soerât. Toen zei de Profeet : "Ik trouw jullie samen voor datgene wat je uit de Qor'aan kent." (Al-Bucharie & Muslim)

Aboe Salamâ overleverde dat hij aan 'Aisha vroeg: "Hoeveel heeft de Profeet als bruidschat gegeven?" Zij zei: "De bruidschat die de Profeet aan zijn vrouwen gaf was slechts twaalf Uqiyyahs en een nash." Zij zei: "Weet je hoeveel een nash is?" Ik zei: "Neen." Zij zei: "Het is gelijk aan een halve Uqiyyah." Ik zei dat dit vijfhonderd dirham was." (Muslim)

Ibn' Abbas heeft ook overgeleverd: "Toen 'Ali met Fatimah trouwde, vroeg de Profeet hem haar iets te geven, maar 'Ali zei: "Ik heb niets om te geven." 'De Profeet zei: "Waar is je mantel?" (Aboe-Da'woed & An-Nasa'i )

Anas overleverde dat de bruidschat die aan Oem Salim werd gegeven toen zij Aboe-Talha trouwde, zijn acceptatie van de Islam was. (An-Nasa'i)

'Omar vermaande de mensen door te zeggen: "Overdrijf de bruidschat van de vrouw niet, als het een deugd in het wereldlijke leven zou zijn of een devotie in het aangezicht van Allah, dan zou de Profeet het doen." Toen zei hij: "Ik heb nooit iets anders gehoord dan dat de Profeet niet meer dan twaalf uqqiyyah als bruidschat aan zijn vrouwen gaf, en hij ontving hetzelfde bedrag als hij zijn dochters ten huwelijk gaf." (At-Tirmidhie & Ahmad)


Over trouwen

''O jongemannen ! Ieder die in staat is te trouwen moet trouwen, want het helpt jullie je blik neer te slaan en je kuisheid te behoeden.'' (Al-Bucharie)

"Al wie Allah rein en kuis wenst te ontmoeten, moet een edele vrouw trouwen." (Ibn Madjah)

"Als een man trouwt heeft hij de helft van zijn geloof vervuld" (Al-Bucharie)

"Een vrouw wordt omwille van vier redenen getrouwd: vanwege haar eigendommen, haar familie, haar schoonheid en haar geloof. Zoek er één omwille van haar geloof, moge je handen met stof bedekt zijn."
(Al-Bucharie & Muslim)

"De voorwaarden die het meest waard zijn om nageleefd te worden, zijn die voorwaarden die je het recht geven van de schaamdelen van de vrouw te genieten (d.w.z de voorwaarden van het huwelijkscontract)." (Al-Bucharie)

Er was een man van de metgezellen die zichzelf in dienst van de Profeet had gesteld. Hij bracht de nachten in de nabijheid van de Profeet Mohammed door om hem van dienst te kunnen zijn. De Profeet vroeg hem ''Wil je niet trouwen?'' Hij zei: ''Ik ben een arme man, en als ik dat deed dan zou ik misschien stoppen met het u van dienst zijn.'' Op een andere moment stelde de Profeet hem weer dezelfde vraag en de man gaf hetzelfde antwoord. De man dacht na over de woorden van de Profeet en dacht: "De Profeet weet beslist beter wat goed voor mij is in dit wereldlijke leven en het volgende leven." Hij besloot dat als de Profeet hem weer zou vragen te trouwen hij zou instemmen. Toen de Profeet Mohammed hem voor de derde keer vroeg te trouwen, zei hij: ''O Boodschapper van Allah, kunt u me trouwen (met degene die u wilt)?'' Daarop zei de Profeet : ''Je kunt het beste naar die en die familie gaan en hen vertellen dat de Profeet de hand van jullie dochter vraagt voor jou.'' De man zei: ''Ik heb niets (om als bruidschat te betalen)....'' Toen zei de Profeet tegen de andere metgezellen: ''Geef jullie broeder goud evenveel in gewicht als een dadelpit.'' Nadat zij het goud verzameld hadden gingen zij naar de familie van de bruid en zij stemde in. Toen gaven zijn Metgezellen hem een geit voor het bruiloftsmaal. (Ahmad)

Ibn 'Abbas overleverde dat er een man naar de profeet kwam en zei: ''O Boodschapper van Allah! Ik ben de voogd van een weesmeisje. Twee mannen hebben dat meisje een aanzoek gedaan: Eén van hen is rijk en de ander is arm. We willen haar aan de rijke geven maar zij wil de arme!" de profeet zei: ''Het huwelijk is de beste zaak voor de geliefden.''

De Profeet heeft gezegd: "Als iemand, wiens godsdienst en karakter je tevredenstelt om de hand van je dochter vraagt, sta dat verzoek dan toe, als je dat niet doet zal er verderf en een groot kwaad op aarde zijn." (At-Tirmidhi)

Dit duidt erop dat de vader/moeder (de ouders dus) van een meisje een huwelijk niet zouden moeten verhinderen of vertragen.

18-03-2006, 00:35


Verplichtingen van man en vrouw

Een man is verplicht zijn vrouw voldoende voedsel en kleding te geven en een dak boven haar hoofd. Ook als de vrouw een eigen inkomen heeft is dit zijn plicht, hoewel zij natuurlijk wel kan aanbieden mee te betalen aan het huishouden. De man is ook volledig verantwoordelijk voor het levensonderhoud en het onderwijs van zijn kinderen. Als een man een van deze verplichtingen niet nakomt heeft een vrouw het recht om een echtscheiding aan te vragen. Dat heeft ze ook als haar man langer dan een jaar weg is zonder haar te laten weten waar hij is, of als hij haar mishandelt.

Het is waar dat vrouwen volgens de Koran gehoorzaam moeten zijn aan hun man, maar dit betekent niet dat een man zijn vrouw alles mag opdragen en als een dictator over zijn gezin mag heersen. De man is de eindverantwoordelijke is voor het gezinsleven. Het gezinsleven moet harmonisch zijn en een man moet zijn vrouw altijd raadplegen in zaken die belangrijk zijn voor het gezin en de kinderen. Een vrouw mag haar man niet gehoorzamen als hij haar dwingt iets te doen dat tegen de regels van de islam is.

Echtscheiding
Echtscheiding is in de Islam toegestaan, maar Muhammad heeft gezegd dat het de meest verafschuwde maatregel is die door Allah is toegestaan. Pas als er echt geen verzoening meer mogelijk is mag een echtscheiding worden uitgesproken. Het is dus niet zo dat een man zijn vrouw zomaar kan verstoten als hij genoeg van haar heeft en dat een vrouw mishandeling e.d. maar moet accepteren. In veel islamitische landen is dit helaas nog steeds het geval en daaruit blijkt hoe hardnekkig gebruiken van voor de komst van de islam of mannelijk ego?

10 TIP`s aan de man om zijn huwelijk tot een succes te brengen:

1.Kleed je mooi aan voor je vrouw, zorg dat je er goed verzorgd uitziet en ruik lekker. Wanneer was de laatste keer dat wij mannen een mooie pyjama kochten? Zoals een man wilt dat zijn vrouw er goed voor hem uitziet zo wilt de vrouw dat haar man er leuk uitziet voor haar.De profeet (Vzmh) begon eerst met miswak als hij naar huis terugkeerde en hield altijd van lekkere geuren


2.Kies schattige namen voor je vrouw. De profeet (Vzmh ) had koosnaampjes voor zijn vrouwen, waar zijn vrouwen van hielden. Roep jouw vrouw met de meest beminde namen en vermijd namen die haar pijn doen.


3.Behandel haar niet als een vlieg. We denken nooit aan vliegen in onze dagelijkse leven totdat het ons "ergert". Gelijkelijk, een vrouw doet heel de dag iets goeds - wat de man niet opvalt - totdat ze hem "ergert". Behandel haar niet zo, erken al de goede dingen die ze doet en blijf dat herinneren. Als je iets slechts ziet in je vrouw, probeer het te verzwijgen en geef er geen commentaar op! Dit is een manier die de profeet (Vzmh ) hanteerde wanneer hij iets ongepast zag bij zijn vrouwen (moge Allah tevreden over hen zijn). Het is een manier die weinig moslimmannen hebben weten te overwinnen van zichzelf.


4.Lach naar je vrouw wanneer je haar ziet en omhels haar vaak. Een glimlach is een liefdadigheid (sadaqa), en je vrouw is niet uitgezonderd van de moslimgemeenschap. De profeet (Vzmh) kuste zijn vrouw eerst voordat hij naar het gebed ging, ook al vastte hij.


5.Dank haar voor alles wat zij doet voor jou. En dank haar nogmaals! Neem bijvoorbeeld het eten die zij klaarmaakt, de huis die ze schoon maakt en vele andere taken die zij vervult. En de commentaar die zij hierop krijgt is dat er meer zout in de soep moet. Laat dit niet gebeuren maar bedank haar juist!


6. Vraag haar voor jou te noteren wat de laatste tien dingen zijn die jij gedaan hebt voor haar om haar gelukkig te maken, en herhaal deze nogmaals. Het is moeilijk om te bedenken wat jouw vrouw gelukkig maakt. Je hoeft niet een raadspelletje te spelen, vraag het haar gewoon en probeer het vaak te herhalen in jouw leven.


7.Wees niet kleinzielig met haar verlangens en begeerten. Maak het haar aangenaam. Soms kijken de mannen neer op de wensen van hun vrouwen. De profeet (Vzmh) heeft ons een voorbeeld gegeven tijdens een voorval met Safiyyah (moge Allah tevreden over haar zijn), zij moest huilen zoals ze zei, de profeet ( Vzmh) had haar op een langzame kameel gezet. Hij droogde haar tranen, maakte het haar aangenaam en bracht haar de kameel.

8.Wees humoristisch en speel spelletjes met je vrouw.

9.Kijk hoe de profeet (Vzmh) wedstrijdjes deed met zijn vrouw Aicha (moge Allah tevreden met haar zijn) in de woestijn. Wanneer was de laatste keer dat wij dit hebben gedaan.


10.Blijf altijd aan de woorden van de profeet ( Vzmh) denken: de beste van jullie zijn degene die goed zijn voor hun echtgenoten. En ik ben goed voor mijn echtgenoten. Probeer de beste te zijn!

Ten slotte...


Ter afsluiting: vergeet nooit om een smeekbede aan Allah de

Verhevene te

vragen om jouw huwelijk succesvol te maken



Tot slot

Een man vroeg: "Wat is mijn plicht tegenover mijn vrouw?"
De profeet zei: "Dat je haar te eten geeft, wanneer je zelf eet, en voorzie haar van kleren, wanneer je jezelf van kleren voorziet en sla haar niet in het gezicht, mishandel haar niet, en zonder je niet af in tijd van misnoegen." (Aboe-Da'woed & At-Tirmidhi)

Aboe-Hoerayrah overleverde dat de Profeet zei: "Behandel vrouwen vriendelijk want vrouwen zijn uit een rib geschapen en het meest gebogen gedeelte is het bovenstuk. Als je probeert haar recht te maken breek je het en als je het zo laat blijft die gebogen. Behandel vrouwen dus vriendelijk" (Al-Bucharie & Muslim)

Ook verhaald door Aboe-Hoerayrah is dat de Profeet zei: "De beste gelovigen in het geloof zijn degenen met het beste karakter; en de beste van hen zijn degenen die zich het beste gedragen tegenover hun vrouwen." (At-Tirmidhi)

Abdoellah Ibn 'Amr Ibn al 'Aas verhaalde dat de Profeet zei: "De wereld is een genieting, en de beste van haar genietingen is een goede vrouw." (Muslim)

Ibn 'Omar verhaalt dat de Profeet zei: "Iedereen van jullie is een hoeder en iedereen van jullie is verantwoordelijk voor wat onder zijn hoede is gebracht. De heerser is een hoeder en de man is een hoeder voor degenen in zijn huis. En de vrouw is een hoedster in het huis van haar man en zijn kinderen. En iedereen van jullie is een hoeder en iedereen van jullie is verantwoordelijk voor wat onder zijn hoede is gebracht." (Al-Bucharie & Muslim)

Allahoe-Alim! (Allah weet het beste)[/SIZE]


[SIZE="1"]bron: mocros.be

18-03-2006, 10:39
djazakoem allah gairan...

18-03-2006, 17:12
MashaAllah. Heeft iemand ook aan artikel over de plicht van de vrouw tegenover haar man?

18-03-2006, 18:54


Masha Allah

18-03-2006, 20:31
masha allah

18-03-2006, 20:44

Citaat door Beloved:
MashaAllah. Heeft iemand ook aan artikel over de plicht van de vrouw tegenover haar man?
Asalaaam aleicom oegti, hier een mooie artikel over plichten v.d vrouw.
Enjoy it Waleicom salaaam



De plichten van de vrouw

De vrouw is verplicht om haar man te gehoorzamen, zolang dit niet de ongehoorzaamheid aan Allah ten gevolge heeft.


Hadith:

“Als de vrouw vijf keer per dag op de vastgestelde tijd bidt, vast in de ramadan, haar kuisheid bewaard en haar man gehoorzaamt, zeg dan tegen haar: ‘Ga het Paradijs binnen door welke deur je maar wilt.” (aboe Na’im)


als een vrouw sterft terwijl haar echtgenoot tevreden met haar is, zal zij het paradijs binnengaan.” (thirmidhi)

- Ze moet haar man respecteren

- Als haar man iets van zijn vrouw verlangt dat niet haram (verboden) is, moet ze hem gehoorzamen

- Ze moet waken over zichzelf en de eigendommen in de afwezigheid van haar man

- Ze moet haar man opvrolijken wanneer hij bijvoorbeeld vermoeit van zijn werk thuiskomt

- Ze is verantwoordelijk voor de opvoeding van haar kinderen

- Ze moet niet iets van haar man verlangen dat boven zijn vermogen ligt


Hadith:

“Ieder van jullie is een schaapherder die verantwoordelijk is voor zijn kudde. De man is het hoofd van het gezin en hij zal ondervraagd worden over degenen die onder zijn zorg staan. De vrouw is het hoofd in het huis en zij zal ondervraagd worden over degenen voor wie zij zorgt.”


Als slot deze hadieth:


Aischa(moge Allah tevreden met haar zijn) zei: “op een keer was ik op reis met de Boodschapper van Allah (vzmh) toen ik nog jong was en niet dik. Hij (vzmh) vroeg zijn metgezellen om vooruit te gaan, wat zij deden. Daarna zei hij: “laten wij een hardloopwedstrijdje met elkaar doen.” Ik begon dus te rennen tot ik won. Later toen ik dik geworden was en vergeten wat er toen gebeurd was , was ik weer op reis met hem. Hij vroeg zijn metgezelen om vooruit te gaan en dat deden zij. Toen zei hij: “Laten we een hardloopwedstrijdje met elkaar houden.” Ik was vergeten wat er bij de eerste race gebeurd was. Ik was dik en zei daarom: O boodschapper van Allah(vzmh), hoe kan ik tegen jou lopen in deze toestand?” Maar hij zei: laten we hardlopen. Toen won hij de race. Hij begon te lachen en zei: Dit was anders dan de laatste keer.” (Boecharie)



Moge Allah de verheven onze huwelijken laten overheen komen met de Qor’aan en de Soennah. Ameen

18-03-2006, 20:51

Citaat door Beloved:
MashaAllah. Heeft iemand ook aan artikel over de plicht van de vrouw tegenover haar man?
Nog eentje

De 10 adviezen voor onze moslim zusters!!!!

1.
Maak een smeekbede om jouw huwelijk succesvol te maken. Alle goede zaken komen van Allah de Verhevene. Vergeet Allah de Verhevene niet te vragen om een succesvolle huwelijk te hebben die in deze wereld begint en verder zal gaan met de wil van Allah in de Paradijs.

2.
Luister en gehoorzaam! Je man gehoorzaam zijn is Fard (verplicht)!
Jouw man is het hoofd van jullie gezin. Geef hem dat recht en dat respect…

3.
Tracht altijd je man tevreden te stellen, hij is jouw sleutel naar het paradijs. De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) heeft gezegd dat wanneer een vrouw overlijdt en haar man tevreden over haar is, zij het Paradijs zal betreden. Dus… stel hem tevreden.

4.
Een woordentwist is net een brand in huis. Blus het door simpel je excuses aan te bieden ook al was het jouw fout niet. Als je terugvecht dan zorg je ervoor dat je hout bij het vuur gooit. Kijk hoe aangenaam een discussie eindigt wanneer je vriendelijk zegt dat het je spijt en dat je weer vrienden wilt zijn.

5.
Dank je echtgenoot constant voor de goede leuke dingen die hij doet. En dank hem nogmaals. Dit is belangrijk want de tegenovergestelde van dit is de karaktereigenschap van de vrouw in de hel.

6.
Speel en maak grappen met jouw man. De geheim van de man is dat zij zoeken naar vrouwen die luchthartig zijn en die gevoel voor humor hebben. De profeet (Allah's vrede en zegen zij met hem) gaf aan Jabir het advies om te trouwen met iemand die hem kon laten lachen en die hij kon laten lachen…

7.
Draag jouw sieraden en kleed je mooi aan thuis.

8.
Onderzoek de eigenschappen van de Hoor Al-Ayn en probeer hen na te bootsen. De Qor’aan en de Soenna beschrijft de vrouw in het Paradijs met de zekere eigenschappen. Zoals de zijde die ze dragen, gebruik kohl voor je ogen om je ogen groter doen te lijken en zing voor je echtgenoot.

9. Als je man thuiskomt, ontvang hem met een wonderbaarlijke begroeting. Stel je voor: je man komt thuis, jullie huis is schoon, een prachtige goede mooie geklede vrouw, het avondeten staat klaar,
de kinderen zien er goed verzorgd uit, een schone slaapkamer - wat zou dit doen voor zijn liefde voor jou? En stel je voor wat het tegenovergestelde met hem zou doen.

10.Gebruik de goede eigenschappen die jij hebt om op een toegestane manier de hart van jouw echtgenoot te overwinnen. Alle vrouwen hebben een sieraad waar Allah hen mee gezegend heeft. Gebruik de schoonheid die Allah jouw geschonken heeft om de hart van je echtgenoot te
overwinnen.

18-03-2006, 21:46
Zou je de bron er bij willen plaatsten? Djazaak Allahoe gairen

21-03-2006, 21:24
Barak allahoe fiekie mascha allah