Citaat door _NooR_:Appelcake.
Deze cake slaagt vrijwel altijd;
4 eieren
1 glas melk
1 glas olie
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanille suiker
1 glas suiker
2,5 glazen bloem
4 a 5 appels
1 grote bakvorm
Gooi alle ingredienten bij elkaar behalve de appels. Mix dit tot een glad geheel. Vet van te voren een grote bakvorm in.
Was en schil de appels. Verwijder vervolgens de klokhuizen en snijd de appels in plakjes.
Giet het beslag in de bakvorm en leg de plakjes appel er naast elkaar op. Bestrooi met een klein beetje kaneelpoeder en doe in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Als je oven erg sterk is, zoals de onze, dan dek je even af met foliepapier. Na 45 minuten even met een cocktailprikker er in prikken om te kijken of de cake gaar is.
Als de cake klaar is, uit de oven halen en af laten koelen.
Ondertussen neem je 4 eetlepels jam in een steelpannetje met 2 eetlepels water. Laat het op een zacht vuurtje koken / smelten en besmeer de cake dan met de jam. Even op laten drogen en aansnijden bij de koffie/thee. Erg lekker.
Groet,
NooR
deze lijkt me wel lekker
deze cake is de beruchten cake van ceuta