Bekijk volle/desktop versie : Europarlement wil racistische voetbalclubs schorsen



13-03-2006, 21:08
Het Europees parlement in Straatsburg wil dat de Europese Voetbalbond (UEFA) harder optreedt tegen racisme. Zij vinden dat clubs waarvan de spelers of de fans zich schuldig maken aan racisme, zowel uit de eigen competitie als de Europese bekers moeten geschrapt worden. Ook vindt het Europarlement dat de scheidsrechter meer macht krijgen om het racisme op de velden direct aan te pakken.

Samuel Eto'o
Meer dan 400 leden van het Europees parlement hebben een verklaring ondertekend waarin de UEFA wordt opgeroepen racisme in het voetbal strenger aan te pakken. Parlementsvoorzitter Borrell bespreekt morgen in Straatsburg de huidige problematiek met enkele leden van de actiegroep 'Voetbal tegen Racisme in Europa'. Het racisme in het voetbal staat door een recent incident met Samuel Eto'o, de Kameroener van Barcelona, weer hoog op de internationale agenda.

Gemiste kans
De zwarte spits wilde ruim twee weken geleden in een uitwedstrijd tegen Real Zaragoza (0-2) van het veld stappen omdat hij constant racistische kreten te horen kreeg telkens hij aan de bal was. Trainer Frank Rijkaard en enkele ploeggenoten konden hem nog net op andere gedachten brengen. Zaragoza kwam er vanaf met enkele honderden euro's boete, waardoor waarnemers spraken van een gemiste kans om het racisme in het Spaanse voetbal daadwerkelijk aan te pakken.
http://www.hln.be/hln/cch/det/art_182031.html?wt.bron=homeArt3

13-03-2006, 21:10


Schaf dan maar meteen het hele voetbalcircus af.