Bekijk volle/desktop versie : Kan iemand me precies uitleggen hoe je lmsemmen maakt?09-03-2006, 09:32
Hallo,

De juiste bereidingswijze voor lmsemmen ??


Alvast bedankt!!

Liefs

09-03-2006, 16:07


lieverd er staan zo veel recepten op dit forum van msemmen. Kijk maar bij de recepten van Rachidamoslima, AR, KP, Yara, etc. etc. etc. Sommige hebben daar fotos bij staan. Kijk maar goed rond dan vind je zeker wat je zoekt

09-03-2006, 16:30
inderdaad met fotos hoe je het moet doen. veel geluk ermee

10-03-2006, 09:20
salaam Mo3alaikom,

Hier komt ie dan...

Lmsemen:

benodigdheden:


1 kilo meel
een beetje zout
Water (een beetje lauw)
zonnebloem olie
een beetje griesmeel

Bereidingswijze:

de deeg:
Je doet de pak met meel in een tijltje. Hier doe je wat zout bij. dan doe je steeds water erbij tot je een deeg krijgt (pas op: het deeg mag niet zoals brood zijn..het moet wat harder) dus niet al te veel water gebruiken!!! Als je de deeg goed hebt gekneed, maak je m.b.v een beetje zonnebloem olie bolletjes uit de deeg. Dit doe je op deze manier: je hand bevochtigen met wat olie.....en dan een bolletje maken. dit bolletje een beetje aandrukken en aan de kant zetten. dit moet je doen tot je deeg op is.

Laat je bolletjes een beetje staan (afgedekt, ongeveer 20 minuten). Dan pak je steeds een bolletje en maakt het groot. Je moet het zo groot maken, dat je bijna de ondergrond kunt zien. Dan spetter je met een beetje olie op het rondje. je doet nu een beetje griesmeel erop en vouwt 1 kant van het rondje tot het midden. Weer herhaal je de olie en griesmeel. dan vouw je de andere kant van het rondje op de al gevouwde kant. Dan herhaal je weer de olie en griesmeel. dan vou je de andere twee zijkanten. Je krijgt uiteindelijk een vierkant. Ja gaat nu je andere bolletjes doen. Pas als ze allemaal vierkant zijn, kun je de vierkantjes platter drukken. Je kan ze gaar bakken op een pizzapan, of op een grote pan, waarin je brood kunt bakken.

Tip: Zodra je het vierkantje hebt platgedrukt, moet je het bakken. Dus niet eerst alle vierkantjes groter maken, anders gaan ze uitrekken.

Heel veel suc6,

Salima