Bekijk volle/desktop versie : Wat voor werk doe jij?Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

22-05-2002, 08:59
Ik vroeg me af wat voor werk de dames op Yasmina doen. Of wat voor werk je van plan bent te gaan doen. Enne heb je het naar je zin? Enne, loop je wel eens tegen problemen op als vrouw zijnde?

22-05-2002, 10:25


hoi hoi,

met mij gaat het goed hoor! Ik hoop ook dat veel meiden zullen reageren- ben superbenieuwd!

Nou ik zelf werk dus als webdeveloper/designer in de ICT. Ik heb er niet echt de opleiding voor om eerlijk te zijn
Ik heb de HAVO gedaan, maar ben in de 4e klas gestopt. Toen ben ik gaan werken (in een kledingszaak)- dat werd ik op mijn 21e zat. Toen heb ik een collocium doctum gedaan (toealtingsexamen) voor de HBO. Ik heb daar een jaartje SPH (sociaal pedagogische hulpverlening) gedaan. Toen ik mijn propedeuse heb gehaald ben ik naar de Universiteit gegaan. Daar heb ik een half jaartje psychologie gedaan. Maar dat vond ik dus ECHT niks. Ik had verwacht op de uni een echte uitdaging te vinden, maar het was eigenlijk niet veel moeilijker dan de HBO en zeker niet leuker!

Ik had toen ondertussen een pc gekocht om mijn schoolwerk op te doen en ben me langzaamaan steeds meer gaan verdiepen in het maken van websites. Ik begon me steeds meer te realiseren dat ik computers en dan specifiek internet veel leuker vond dan psychologie! Ik ben toen gestopt en ben via het arbeidsbureau terechtgekomen in een opleiding tot internetadviseur. Jammergenoeg ben ik toen van de trap gedonderd en heb ik 3 maanden op bed gelegen. Daaaag opleiding dus.

Maar goed, ondertussen ben ik maar aan zelfstudie begonnen en heb ik ook een site gemaakt die erg goed draaide (8000 bezoekers per dag). Nou toen ik weer beter was, ben ik door die site aan werk gekomen- en nu werk ik er alweer 2 jaar in.

Het is leuk werk. Al ben ik vaak de enige vrouw en nog vaker de enige buitenlander. Soms loop je dan wel tegen problemen op. Ik heb een leuk sportwagentje (kost me een partij geld ) en mannen kunnen daar blijkbaar niet zo goed tegen. Je moet vaak "pissing-contests" met ze houden - en ze laten zien dat je net zo tof kan zijn als zij Mannen zijn echt net kinderen- maar dan lang zo schattig niet

nou that's me!!

23-05-2002, 09:03
Nou zeg.....werkt er dan niemand???
Allemaal Koos werkeloos???

Je hoeft geen SUPERcarriere te hebben om het hier neer te zetten hoor. Ik ben gewoon benieuwd naar wat jullie doen!! (of willen gaan doen- na studie etc.)


23-05-2002, 09:15
mogen ook mannen reageren!!!!

23-05-2002, 09:18


hmmmmmmm - nou ok- aangezien de dames geen van allen lijken te werken of willen werken.....dan maar de heren erbij

23-05-2002, 09:20

Citaat:
Origineel gepost door Safira75
Ik vroeg me af wat voor werk de dames op Yasmina doen. Of wat voor werk je van plan bent te gaan doen. Enne heb je het naar je zin? Enne, loop je wel eens tegen problemen op als vrouw zijnde?
Salaam Safira

Wat een verademing om eens een leuke topic hier te zien, tjee....wat een sfeertje hier de laatste tijd.......maar goed?!

Ikke koos werkeloos?

Al vanaf mijn 16e heb ik gewerkt.....ik heb de mavo gedaan, en ben toen bij het GAk gaan werken op de toen nog typkamer.....daarna zijn de kids gekomen, en was ik voornamelijk zwanger (ook een zware baan trouwens).

Ik ben een her-intredene vrouw zoals ze dat zo leuk noemen, ik heb verschillende cursussen gedaan......ik heb een partime baan gehad bij de NOVIB, was daar ass. project leidster en tevens adm. kracht....vooral het assisteren tijdens grote manifestaties heb ik erg leuk gevonden. Helaas heb ik nog geen betaalde baan er voor in de plaats gekregen, maar werkloos ben ik geheel niet.

Ik ben vrijwilligerster in een ontmoetingscentrum voor ex-psychiatrische patienten, ben begeleidster en kook eens in de week in het Eetcafe. Verder ben ik actief bij ons in de moskee, en organiseer activiteiten voor vrouwen en de kinderen.

Tevens geef ik voorlichting aan voornamelijk allochtone vrouwen om sexueel- en huiselijk geweld bespreekbaar te maken, organiseer eens in de maand activiteiten voor deze vrouwen, en volg nog steeds curssussen om mij zelf hier in te specialiseren.

In september hoop ik een cursus internetten te volgen, en zo een vrouwenplein op het net te ontwerpen voor multiculture vrouwen (Safira....misschien samen..... )

Eh.......en daarnaast ben ik nog part time moeder....dochter, vriendin.....

Salaam Sahira..........

23-05-2002, 09:26

Citaat:
Origineel gepost door Safira75
hmmmmmmm - nou ok- aangezien de dames geen van allen lijken te werken of willen werken.....dan maar de heren erbij
Dank je Safira75.

ik werk als een Medewerker Financial Structuring Services (Accountant), bij een Bank.
ik heb het onwijs naar mijn zin hier.
wat ik wel jammer vind, dat hier geen marokkanen werken, ik zit alleen maar met Nederlanders.

groetjes

23-05-2002, 09:41

Citaat:
Origineel gepost door Busje_207


Dank je Safira75.

ik werk als een Medewerker Financial Structuring Services (Accountant), bij een Bank.
ik heb het onwijs naar mijn zin hier.
wat ik wel jammer vind, dat hier geen marokkanen werken, ik zit alleen maar met Nederlanders.

groetjes
nog problemen met de hollanders?

23-05-2002, 10:09

Citaat:
Origineel gepost door Safira75


nog problemen met de hollanders?
vaak!! maar ik laat me niet weg jagen………….. ik sta stevig in mijn schoenen……., en ik bewijs dat ik een marokkaan ben….

groetjes

23-05-2002, 16:45
en nou ik:

ik werk als marketingassistente bij een milieuadviesbureau.
Werk vanaf mijn 19e, ben hier begonnen als secretaresse, daarna als ass. milieuprojectbureau en nu dus als ass. marketing. Alleen aangezien er geen manager is kan je me niet echt als ass. aanzien.

Heb toen maar een cursus gevolgd omdat ik dacht: ik weet helemaal niets van marketing dus heb een cursus van 2 mnd gevolgd waarvoor ik ben geslaagd...

nou en dat was het

en ohja: ook bij mij GEEN maroc's wat best jammer is.

Er werkt hier een collega jonge: jaloers jaloers en nog eens jaloers...omdat zij in die 12/13 jaar dat ze hier werkt nog steeds met haar grote xxxx op diezelfde stoel zit (hahahaha).... (waar ik mee samenwerkte toen ik secretaresse was)........en ik na 3 jaar een heeeeel andere functie heb. Als blikken konden doden.......... zullen we maar zeggen....

Maar goed.... laat me niet op stang jagen....
jaloezie heb je overal denk ik.

So, that's my job.

groetjes Yx

23-05-2002, 17:39
Ik mot effe mijn kop hier laten zien!... sorry dames!

Trouwens, ik wou maar dat ik in een kweekvijfer werkte waar Marokkaanse meiden werkte....

groetjes,
M

23-05-2002, 18:21
In september begin ik als medewerker publiekszaken bij een gemeente. Ik studeer nog, maar ga vier dagen in de week werken en een dag naar college.

24-05-2002, 19:36Citaat:
Origineel gepost door sabje
Nou............ ik studeer nog.......studeer management ecomomie en recht aan de hbo....... een opleiding die mij niet meer trek en ik waarschijnlijk, volgend schooljaar een opleiding begin........in the showbizzzzz...... Media and Entertainment Management..... maar dat is een selectieve opleiding en insallah word ik gekozen bij de loting........ maar als ik niet word uitgelot.........dan zal het waarschijnlijk communicatie wetenschappen worden en dan probeer ik het volgend jaar weer maar dan kan ik in het 2de jaar instomen........insallah! Ik wil ook veelste veel....hahaha..... maar ik ga ervoor!

Nou doegie, safira ik hoop dat ik wat heb bij gedragen en je topic!
There's NO business like showbusiness!!!! VEEL succes!!!!! Ik duim voor je dat je wordt toegelaten!!!!!!

24-05-2002, 22:43
HI Safira,

Leuk onderwerp.

Ik ben momenteel werkzaam als afdelingshoofd op de financiele administratie. En dat bevalt me prima.

Het is soms moeilijk om me hoofdje boven water te houden in die mannen wereld, maar ik moet zeggen het gaat me goed af.
Als het erop aan moet komen luisteren ze toch maar naar deze dame.

En ik moet zeggen dat geeft een HEERLIJK gevoel........

groetjes Blue Eyes.

25-05-2002, 00:51
lijkt me meer iets voor jou .....maar misschien iets te hoog gegrepen ?


Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11