Bekijk volle/desktop versie : Bastella au poulet



26-02-2006, 21:35
Pays : Maroc
Recettel Bastila Pastila bastilla
Ingrédients - Ingrédients pour la farce:

1 poulet,
3 bols de persil haché,
1 kg 1/2 d'oignon râpé,
200 g de beurre,
1/2 cuillerée à café de cannelle,
1 cuillerée à café de poivre,
1/2 cuillerée à café de safran naturel,
8 oeufs durs,
300 g d'amandes mondées,
frites et pilées,
1 verre de sucre, sel.

- Pastila:

1 kg de grandes feuilles à pastilla (on appel aussi feuille de brick),
150 g de beurre,
2 oeufs battus cannelle
sucre glace
Préparation Placer le poulet en morceau (préalablement nettoy&eacute et sans la peau dans la cocotte avec le persil, l'oignon, le beurre, le sel, le poivre, le safran, la cannelle et un peu de sucre.

Cuire à feu doux et rajouter un peu d'eau si nécessaire.

Retirer les morceaux de poulet lorsqu'ils sont cuits et laisser réduire la sauce en remuant jusqu'à ce que le liquide disparaisse.

Les désosser dans un saladier, mélanger les amandes au reste de sucre dans un autre saladier.

Découper les oeufs durs en petits morceaux dans un troisième saladier.


Mise en place de la pastilla

Beurrer le moule à pastilla (grande tourtière) puis disposer une première couche de feuilles (face lisse dessous) en les faisant chevaucher et en laissant déborder 1/3 à l'extérieur du cercle.

Poser quelques feuilles au centre pour consolider.

ةtaler une couche de sauce, poser dessus des morceaux de poulet, saupoudrés d'amandes sucrées et de miettes d'oeufs.

Recouvrir de feuilles.

Recommencer l'opération jusqu'à épuisement de la farce. Rabattre par dessus les feuilles qui dépassent, les coller à l'oeuf battu puis couvrir à nouveau de feuilles (face lisse dessus) se chevauchant et débordant à l'extérieur.

Glisser ces feuilles par dessous comme on borde un lit.

Badigeonner de beurre ramolli et dorer à l'oeuf.

Cuire à four moyen pendant 20 minutes.

Retourner alors la pastilla sur un grand plat puis la faire glisser dans le plat de cuisson, introduire dessous sans la briser quelques morceaux de beurre et mettre à dorer quelques minutes.

Faire glisser délicatement la pastilla sur le plat de service, la décorer de croisillons de sucre glace et de cannelle.

Bsa7a ou ra7a

26-02-2006, 22:18


Kipbastila

Vulling

1 kip
3 bosjes gehakte peterselie
1,5 kg geraspte ui
200 gr boter
1/2 theel. kaneel
1/2 theel. peper
1/2 theel. safraan
8 eieren (hardgekookt)
300 gr gepelde, gebakken en fijngemalen amandelen
1 glas suiker
zout

overige ingredienten
1 kg bladerdeegvellen
150 gr boter
2 geklopte eieren
poedersuiker

Bereidingswijze

Doe de schoongemaakte kip ( zonder velletjes) in stukken met de peterselie, de ui de boter, zout, peper, safraan, kaneel en een beetje suiker in de snelkookpan.
Laat het op een zacht vuur koken en voeg zonodig wat water toe.

Haal de stukken kip eruit wanneer deze gaar is en laat de saus inkoken tot het vocht eruit verdwenen is. verwijder ondertussen de botjes uit de kip.

Meng in een kom de amandelen met de suiker. Snijd in een andere kom de eieren in stukjes.

Vet de bakplaat in met boter. plaats een eerste laag vellen en laat deze elkaar overlappen en laat ze voor een derde buiten de plaat doorlopen. leg vervolgens een paar vellen in het midden om de bodem te verstevigen.

Vervolgens ga je de vulling erin leggen:
Eerst een laagje saus, dan de stukjes kip, dan de gezoete amandelen en dan de stukjes ei.

Dek dit toe met een aantal vellen en herhaal voorgaande stap totdat je vulling op is. Neem dan de uitstekende vellen bladerdeeg en vouw deze over de vulling, plak ze vast met het losgeklopte ei. Plaats daarboven weer een aantal vellen bladerdeeg die elkaar overlappen en uitsteken naar de buitenkant. Werk de betstilla af door deze uitstekende punten naar onderen te vouwen (zoals je een bed opmaakt, dus de bestilla ietsjes optillen aan de zijkant en het vel eronder vouwen.

bestrijk de bestilla met de gesmolten boter en maak het goudkleurig door het te bestrijken mei het geklopte ei.

Plaats de bestilla ongeveer 20 minuten in de oven.

Keer de bestilla voorzichtig door middel van een bord ( pas op dat hij niet breekt!!) doe er een paar stukjes boter op en leg de bestilla enkele minuten terug in de oven om bruin te bakken.

Daarna weer voorzichtig in een bord omkeren (zodat je de mooie zijde weer boven hebt)

Garnering: Versier de bestilla met poedersuiker en kaneel

Bsa7a ou ra7a

Eet smakelijk!

26-02-2006, 22:26
Ameera ntiya Choumicha ta3 Marokko Community


Tu vas etre internationale

26-02-2006, 22:31
yarit loukan knt choumicha.. 3ziza 3liya l farancia o safi! Mais merci un autre fois pour les recettes!

27-02-2006, 01:38


bedankt voor je vertaling ameera

het enige woordje wat me is bijgebleven uit deze tekst is de zielige zieke poulet

01-03-2006, 17:12

Citaat door normaal:
bedankt voor je vertaling ameera

het enige woordje wat me is bijgebleven uit deze tekst is de zielige zieke poulet
Dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait...de poulet!

Enneh...graag gedaan hoor!