Bekijk volle/desktop versie : Futsal Oranje (bijna allemaal Marokkanen) verliest van Italie met 1-2



22-02-2006, 10:57
alleen jammer van Zaid El Morabiti ..hij viel uity met een zware blessure ..hij is voor 9 maanden weg



Oranje futsal heeft de vriendschappelijke interland tegen Italië met 1-2 verloren. De Azzurri – vice-wereldkampioen – was een klein maatje te groot voor de ploeg van KNVB-coach Vic Hermans. Een eigen doelpunt van Edgar Schurtz hielp Oranje futsal aan het enige doelpunt. Woensdag staan beide landen in Volendam opnieuw (vriendschappelijk) tegenover elkaar.


De Nederlandse futsallers openden sterk tegen de ploeg van coach Allessandro Nuccorini. Schotpogingen van Appie Idlaasri en Dick Hulshorst werden net gekeerd door de Italiaanse doelman Gonsalves Farinha Caio.

Tot de rust was het eigenlijk gedaan met de kansen voor Oranje futsal. Vooral Assad Fabiano en de balkunstenaar Sandro Zanetti waren een voortdurende plaag voor keeper Patrick Thomassen. De doelwachter, de goalie van FCK/De Hommel keepte zijn 55e interland, toonde vooral zijn voortreffelijke reflexen. In de achtste minuut vertaalde Zanetti het Italiaanse overwicht in een treffer. Antoine Merlino deed een verwoede poging, maar ook hij kon de inzet van de kale Zuid-Europeaan niet meer keren: 0-1.

Dat de gasten voor rust niet nogmaals toesloegen, was vooral de verdienste van Thomassen. De lange sluitpost hield zijn ploeg in de wedstrijd. ,,Een wedstrijd waarin we het laatste stapje net niet konden zetten'', blikte Hermans terug. ,,Het gaat er ook om lef te tonen tegen zo'n tegenstander van topniveau. Dat de Italianen twee keer per dag trainen, zie je ook terug in de wedstrijd. Mijn spelers trainen zo'n twee keer per week.''

Het verlies van Zaid El Morabiti was het trieste dieptepunt op een verder sfeervolle avond in Sporthal Beverwijk. De balgoochelaar maakte tegen de Italianen notabene zijn rentree na een eerdere blessure. El Morabiti scheurde in de slotfase zijn voorste kruisband in de rechterknie. De international van Futsal Hasselt wacht waarschijnlijk een negen maanden durend revalidatietraject.

Dat de Italianen vlak daarvoor de 0-2 hadden gemaakt, paste in het beeld van de wedstrijd. Andrea Vicentini werkte de bal vanaf een meter of zes snoeihard in het dak van het doel. Pogingen van Calvin Blankendal en Joey Ngarigota ten spijt, kwamen de Oranje-hemden zelf verder niet tot scoren. Dat de aansluiting er toch kwam – met dank aan de eigen treffer van Schurtz – was ook een tikkeltje fortuinlijk.

,,Toch hebben we eindelijk weer eens gescoord tegen de Italianen'', memoreerde Hermans aan de laatste drie interlands tegen Italië. Oranje futsal verloor tussen 2001 en 2004 respectievelijk met 4-0, 3-0 en 6-0. Een kleine nederlaag tegen de op één na beste futsallers ter wereld, is in dat licht bezien niet eens slecht. Weggetikt werden de Oranje futsallers niet. De blauwhemden waren simpelweg beter en efficiënter.

Sporthal Opperdam in Volendam is woensdagavond (aanvang 20.00 uur) het decor voor een nieuwe interland tussen Oranje futsal en Italië.

Vriendschappelijke interland Oranje futsal - Italië futsal 1-2 (0-1).

8. Zanetti 0-1, 27. Vicentini 0-2, 34. Schurtz 1-2 (e.d.).

Toeschouwers: 900. Interland gespeeld in Sporthal Beverwijk, Beverwijk. Dinsdag 21-2-2006.

Startende ploeg Oranje futsal:

Thomassen; Makhouki, Idlaasri, Hulshorst, Ngarigota.

Overige spelers Oranje futsal:

Merlino, Rottiné, De Jongh, El Morabiti, Blankendal, Letemahulu, Fermont, Rozenbeek (k) en El Ghannouti.

22-02-2006, 11:12


de beste mocro boukha deed niet mee.

22-02-2006, 11:27
Nee die speelt voor Maghreb...

22-02-2006, 12:53
ik ken die nummer 6 ' Samir Makhoukhi'
Ik heb zo'n shirtje van hem gekregen die hij op het WK of EK werd gedragen

22-02-2006, 13:26


Idlaasri heb tegen hem gevoetbalt hij is super snel en heeft een dodelijke linker