Bekijk volle/desktop versie : Kan iemand mij helpen......????



15-02-2006, 19:20

Citaat door H&:

My broer gaat binnekort trouwen inshallah en we willen graag koekjes maken die erg lekker zijn wie heeft recepten van marokkaanse koekjes alles is welkom en heeft iemand een recept van die broedjes met jenjlan ik heb echt hulp nodig


Alvast bedankt.......boussa

.

15-02-2006, 19:25


kijk eens op mijn topic van verschillende recepten.
In de inhoudsopgave staat 8 vers. soorten koekjes op een blad klik daar mar op. Mocht je nog andere soorten wilen hebben die staan ook op mijn topic. Bijvoorbeld fawouakih, die vindt ik echt leuk voor een feest en ook heel erg lekker.
Roosjes zijn ook koekjes van loz etc.
Zou zeggen neem een kijke mocht je vragen hebben weet je me te vinden.
In het weekend plaats ik insha allah nog meer soorten.

Veel succes

15-02-2006, 20:02
er zijn genoeg topics waar je kan lekker koekjes vinden: kijk bij:
verschillenden recepten, yaras cuisine, gewoon klikken, en rianna's recepten .......

heel veel succes

15-02-2006, 20:05
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=717683

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=665216

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=698776

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=434834

15-02-2006, 20:11



Citaat door OemNizar:
http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=717683

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=665216

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=698776

http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=434834
soukran hbiba

15-02-2006, 21:15
salaam Mo3alaikom,

Hier heb je een paar recepten

Choco-bon bons:

Dit recept is echt heel erg maklijk om te maken. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig. Maar lekker dat ze zijn!!!!!

Benodigdheden:

Repen chocola (wit of zwart)
Cornflakes
Gemalen walnoten of amandelen


Je maakt kleine stukjes van de repen en zet ze in een klein pannetje. Dit pannetje zet je weer in een grotere pan, waar warm water in zit. Op deze manier smelt de chocolade langzaam. (pas wel op dat er geen water komt in de chocola) Blijf dit zo nu en dan roeren tot het goed gesmolten is.

Je neemt dan de pak met cornflakes en maakt het een beetje plat. Je moet niet al te grote of kleine stukjes hebben. Als je dit hebt gedaan, doe je de cornflakes in in de pan met chocola. Je doet ook de gemalen noten erbij.

Dit roer je heel goed. Dan ga je met een lepeltje je papieren vormpjes vullen met de choco-mix. deze doe je dan in de koelkast. (ongeveer 45 minuten) Tot ze hard zijn. Dan haal je ze eruit en voila heerlijke koekjes!!!!

Tip: Om je koekjes mooier te maken, kan je met gesmolten witte chocola lijntjes maken op je koekjes, zo heb je een zwart-wit effect.

Salima

15-02-2006, 21:16
Kokos-koekjes:

Ook dit recept is niet zo moeilijk en heel erg lekker.


Benodigdheden:

1 pakje bona
1 glas(theeglas met oortje) met suiker
1 bakpoeder
2 Vaniëlle suiker
800 gram meel (er moet een klein beetje overblijven in de kilo-pak)
2 eieren
kokos
Jam (aardbeien/abrikozen)

je neemt een tijltje (daar kan je het, het beste in doen). Je doet de 2 eieren erin. je gooit het zakje bakpoeder, 2 vaniele suiker en de glas suiker in het tijltje. dit meg je dan goed samen. Dan doe je het hele pakje bona erbij. Dit goed met elkaar mengen. Als je dat hebt gedaan, doe je de meel erbij. Dit moet je doen in kleine beetjes. Je deeg is goed, wanneer de deeg niet meer aan je vingers plakt.

Je maakt dan kleine bolletjes. Deze moet je een heel klein beetje aandrukken.

Je zet de oven op 150 Graden, dat is stand 3 van de gasoven.

zodra je ziet dat ze een beetje een kleurtje hebben gekregen, kan je ze eruit halen.

Je neemt dan de Jam en doet t in een pannetje, om een beetje heet te maken(dit, omdat de jam anders te stijf is) dan doe het in deze volgorde: Koekje door de Jam en dan door de kokos.

Voila...koekje klaar!

Je kan met deze deeg nog veel meer soorten koekjes maken, die zet ik Insha'allah ook erop!

Salima

15-02-2006, 21:16
Amandel-koekjes:
Dit zijn heerlijke koekjes.....

Benodigdheden:

1 pakje bona
1 glas(theeglas met oortje) met suiker
1 bakpoeder
2 Vaniëlle suiker
800 gram meel (er moet een klein beetje overblijven in de kilo-pak)
2 eieren
Poedersuiker
gemalen amandelen

je neemt een tijltje (daar kan je het, het beste in doen). Je doet de 2 eieren erin. je gooit het zakje bakpoeder, 2 vaniele suiker en de glas suiker in het tijltje. dit meg je dan goed samen. Dan doe je het hele pakje bona erbij. Dit goed met elkaar mengen. Dan doe je de gemalen amandelen erdoor.(Goed malen, met soms een hele kleine stukje amandel) Als je dat hebt gedaan, doe je de meel erbij. Dit moet je doen in kleine beetjes. Je deeg is goed, wanneer de deeg niet meer aan je vingers plakt.

Je maakt dan kleine bolletjes. Deze moet je een heel klein beetje aandrukken.

Je zet de oven op 150 Graden, dat is stand 3 van de gasoven.

zodra je ziet dat ze een beetje een kleurtje hebben gekregen, kan je ze eruit halen.

Zodra ze uit de oven komen, moet je de koekjes door poedersuiker halen. Aan het einde, effe met een zeef met poedersuiker over je bord tikken, dan krijgen de koekjes een mooi wit kleurtje.

Groetjes,

Salima

15-02-2006, 21:17
(Witte) Chocolade koekjes

Benodigdheden:

1 pakje bona
1 glas(theeglas met oortje) met suiker
1 bakpoeder
2 Vaniëlle suiker
800 gram meel (er moet een klein beetje overblijven in de kilo-pak)
2 eieren
7/8 witte chocolade repen
1 bruine chocolade reep

Je neemt een tijltje (daar kan je het, het beste in doen). Je doet de 2 eieren erin. je gooit het zakje bakpoeder, 2 vaniele suiker en de glas suiker in het tijltje. dit meg je dan goed samen. Dan doe je het hele pakje bona erbij. Dit goed met elkaar mengen. Als je dat hebt gedaan, doe je de meel erbij. Dit moet je doen in kleine beetjes. Je deeg is goed, wanneer de deeg niet meer aan je vingers plakt.

Je maakt dan kleine bolletjes. Deze moet je een heel klein beetje aandrukken.

Je zet de oven op 150 Graden, dat is stand 3 van de gasoven.

Zodra je ziet dat ze een beetje een kleurtje hebben gekregen, kan je ze eruit halen.

Je laat ondertussen in twee verschillende kannetjes de chocolade smelten(Au Ben Marie) Dan doe je steeds 1 voor 1 de koekjes in de witte chocolade. Je moet ze echt goed erin laten dompelen. Dan haal je steeds 1 voor 1 de koekjes eruit met een vork(zo kan het overige chocolade druipen). Dan leg je het koekje op een dienblad. Dan doop je je vork in het bruine chocolade en maakt door middel van beweginegn over het koekje, van die bruine lijntjes.

Laat vervolgens de koekjes eventjes afkoelen en zet ze dan in de koelkast(ongeveer 45 minuten) en voila.....heerlijke koekjes!!!!

Tip: Laat ze goed hard worden in de koelkast, anders gaat de chocolade op de onderkant van het koekje niet drogen en gaat het eraf als je het koekje wil pakken.

Belangrijke tip: Zet op het dienblad waar je je koekjes op gaat zetten, een plasticzakje (ik gebruik zo'n pedaalemmerzakje). Als je dit niet doet, gaat de chocolade plakken op het dienblad en zijn ze heel moeilijk eraf te halen. als je zo'n plasticzakje gebruikt niet. Dan plakken de koekjes niet.

Heel veel suc6,

Salima

17-02-2006, 17:25

Citaat door H&:
Dank je wel Salima je bent een schat...
Graag gedaan

17-02-2006, 19:20

Citaat door H&:
Dank je wel Schat...
Graag gedaan

20-02-2006, 19:50
deze zijn ook lekkere bonbons heel makkelijk

250 gram walnoten
250 gram amandelen
1 pak biscuitjes
1 blik nestle
en witte chocolade

je maalt de walnoten en de amandel en de biscuitjes heel fijn (wel apart)
als je dat heb gedaan dan doe je de blik nestle erbij en gaat goed kneden tot je een klein balletje van kan maken
dan ga je de chocolade smelten met een theelepel olie als je dat heb gedaan dan ga je de balletjes in de gesmolten chocolade dompelen en voorzichtig met een vork eruit halen en dan in kleine bonbon papiertjes doen en dan in de koelkast tot ze hard worden

een makkelijk en simpel recept
sterkte

21-02-2006, 20:28


waar gaan jullie het feestje doen?in NL of in Marokko.