Bekijk volle/desktop versie : Loebia



05-05-2003, 11:04
Hallo,

Heb van het weekend, bij gasten, ondervonden dat mijn man verzot is op loebia.
Nu kan ik dat jammer genoeg niet maken.
Heeft er iemand een goed loebierecept voor mij a.u.b.?

Groetjes,

05-05-2003, 14:24


Niemand???

05-05-2003, 15:57
selaam alaikoem,


om te beginnen loebia schoonmaken en de uitijnden eraf halen.
in een pannetje met water doen en laten koken. (totdat het zacht is)
daarna 1 teentje knoflook bakken met 2 tomaten (in kleine stukjes snijden) daarna beetje peper, zout en een theelepel tomatenpuree.
de gekookte loebia bij de tomaten en knoflook doen , een beetje doorbakken.

en klaar is kees!!

ik hoop je hierbij voldoende te hebben geholpen

thalla

p.s hoe meer loebia je kookt hoe meer tomaten en kruiden je gebruikt

05-05-2003, 16:00
Hallo,

Klein vraagje Sharazad.
Zijn loebia niet zo van die grote bonen?

groetjes,

05-05-2003, 16:21



Citaat:
Origineel gepost door Nabila25
Hallo,

Klein vraagje Sharazad.
Zijn loebia niet zo van die grote bonen?

groetjes,
neej loebia = sperzibonen, loebia betekent 2 soorten bonen
1= sperzibonen
2= droge bonen (witte bonen ofso iets)


p.s
dat recept is voor sperzibonen he
niet voor de droge loebia

ciauw

05-05-2003, 16:28
voor droge bonen geldt eigenlijk het zelfde hoor,
droge bonen in water koken.

in koekepan doe je geperst knoflook, 2 a 3 vleestomaten,peper,saffraan,zout,kasboer,mrednoes. dit sausje laat je eerst pruttelen en voegt vervolgens de loebia eraan en laat nog even doorkoken in saus in koekepan, ik gooi er ook altijd een spaans pepertje in(compleet) om later erbij te eten.

succes!

05-05-2003, 16:39
Allebei hartelijk dank.
Ja, ik bedoelde eigenlijk de droge bonen.

Groetjes,

06-05-2003, 14:21
Hoi nabila,

je kan witte bonen in twee verschillende sauzen maken. De een is gelig van kleur en is gemaakt met o.a safraan. De andere is rood en is gemaak met tometensaus. Ik hen alleen het recept van witte bonen in tomatensaus.

2 blikjes met hele tomaten ( fijnprakken in de pan)of een aantal verse tomaten in stukjes
1 tomatenpuree blikje (zo'n kleintje)
1 koffielepel paprikapoeder
1/2 koffielepel komijnpeder
2-3 geperste knoflook teentjes
Mahadnoes
zout
en witte bonen natuurlijk.

Ik gebruik zelf altijd bonen uit een potje (hak), omdat dat supersnel klaar is, handig als je werkt. Maar je kan ook droge bonen gebruiken, die moet je wel een avond van te voren laten weken in water.

groetjes

29-03-2007, 14:18
hihi oude topic....heb ook trekin loebia gekregen!

29-03-2007, 14:24
Moet de loebia (witte bonen), van te voren een nacht in water weken?
Of kookt het ook wel in een pan??

29-03-2007, 14:27
als het van die kleine zijn en je een snelkookpan hebt hoeft dat niet
maar die grotere moet je wel een nacht van te voren weken