Bekijk volle/desktop versie : ADO- en Ajax-supporters op de vuist



11-02-2006, 01:36
ADO- en Ajax-supporters op de vuist
DEN HAAG - De Mobiele Eenheid is vrijdagavond ingezet bij een confrontatie tussen tientallen ADO- en Ajax-supporters bij het ADO-honk in Den Haag. De rellen begonnen rond 23.00 uur, aldus een woordvoerder van de politie. Tot nu zijn vijf gewonden gevallen. De supporters zijn onder meer gewapend met honkbalknuppels. Een van de gewonden zou steekwonden hebben.


Zondagmiddag spelen ADO en Ajax tegen elkaar in Den Haag.

11-02-2006, 09:55


Die ajax supporters waren met ongeveer 100 mensen en de adosupporters met zn zevenen..kk zielig.

11-02-2006, 10:01
Hier het echte verhaal

DEN HAAG - Zo'n 100 Ajakes-supporters hebben vrijdagnacht huisgehouden in en om het supportershome van FC Den Haag.

De Ajakes-fans gingen de FCDH-supporters in het honk in het Zuiderpark met knuppels te lijf. Daarbij raakten vijf Hagenaars gewond.

De vijf zijn behandeld door de GGD. Eén van hen heeft een steekwond opgelopen. Hoe ernstig hun verwondingen zijn, wist de politie vannacht nog niet.

De overval gebeurde nog geen 36 uur voor de beladen confrontatie van de voetbalelftallen van Ajakes en FCDH. De groep vertrok na de confrontatie. Sommige omstanders zeggen naar de binnenstad van Den Haag, anderen stellen dat zij met auto’s de stad zijn uitgevlucht.

De politie grendelde het Zuiderpark af en was in de rest van de stad extra paraat in verband met het vroegtijdige bezoek van de Ajakes-aanhangers.

Zo’n tien tot twaalf FCDH-fans waren in het honk aanwezig toen op de late vrijdagavond plots een grote groep Ajakes-hooligans de ruiten van het supportershonk ingooide. Daarna werd een rookbom in het honk gegooid. Ook zouden er brandende fakkels naar binnen zijn gegooid. Dat kon de politie vrijdagnacht echter niet bevestigen.

Het honk bevindt zich in het stadion. Hoe de Amsterdamse relschoppers zich de toegang tot de voetbaltempel hebben weten te verschaffen, is vooralsnog een raadsel.

De politie noteerde na het vertrek van de ’Ajacieden’ kentekens van auto’s uit onder meer Zaandam. In de buurt van Zoeterwoude werd rond de klok van middernacht een auto aangehouden met daarin vijf supporters. De mannen zijn naar Den Haag afgevoerd met een arrestantenwagen.

Agenten sloten de omgeving van het stadion af in verband met onderzoek. In de omgeving verzamelden zich steeds meer FCDH-supporters die uit waren op revanche. Rond half een waren er zeker honderdtwintig woedende aanhangers van de groengelen in het Zuiderpark. Die lichtten elkaar via mobiele telefoons in.

Bron: http://www.ad.nl

11-02-2006, 12:07
zo dat belooft wat die wedstijd, ik woon 2 min van de zuiderpark.

ik denk zelf dat ajax ado wilt terug pakken, i.v.b vorige jaar ado de suportershome van ajax in de fik heb gestoken.

11-02-2006, 14:22


tsja een egte joden actie