Bekijk volle/desktop versie : Dames..zouden jullie mij kunnen helpen..



06-02-2006, 13:30
Zou iemand mij kunnen helpen...

Ben op zoek naar het recept voor visbastilla...



06-02-2006, 13:34


salaam Mo3alaikom,

hier is ie dan..

Vis-bestilla


Benodigdheden:

1 pak mihoen
150 gram visfile
een zakje zeevruchten
150 gram kleine garnalen
150 gram grote garnalen
1 rode paprika
champignons
halve blikje zwarte olijven(in schijfjes snijden)
filodeeg
boter
rode peper/zwarte peper/safraan.
1 visboulion

Bereidingswijze:

Om te beginnen kook je de vissoorten goed. Je kan dit allemaal appart doen en nadat ze gekookt zijn samen voegen om samen te fruiten met de visboulion. Je kan het beste zonnebloemolie gebruiken bij het bakken van deze vis.
Ondertussen snijd je je groenten heel klein(je mag trouwens de groenten erbij doen die jij lekker vind) en ook deze bak je in een koekepan met een beetje olie, goed gaar.
Dan voeg je de vis en de groenten samen in een pannetje. Je doet nu de gewenste kruiden erbij. Vergeet zout niet toe te voegen.

Je kookt water en gooit het water in een emmertje. In dat emmertje doe je de mihoen. Je laat de mihoen ongeveer 3 minuten in het water (zie verpakking). Dan laat je de mihoen uitdruipen. Dan voeg je de mihoen in het pannetje met groenten en vis. Je mengt dit geheel goed en voegt de olijven erbij. Je kan nu een beetje proeven en kan zo een beetje kruiden erbij doen, als de smaak of kleur niet goed is.

Je neemt nu een ronde ovenschaal en beboterd die goed. (Heb laatst gehoort dat je ook bakpapier kan gebruiken) Dan leg je de filodeeg erin.(na elke vel die je erop legt, moet je met je vingers in de gemolten boter en dan op het blad spetteren.) Dit moet je dus echt niet vergeten. Als je ongeveer de helft van de filodeeg erop hebt gedaan, vul je hem nu met je bestilla mengsel. Nu ga je met de rest van de filodeeg je bestilla dichtmaken. Als je je bestilla mooi hebt ingepakt, beboter je de bovenkant van de bestilla zodat het in de oven een mooie bruine kleur krijgt. Je laat je bestilla goed gaar/bruin worden op de hoogste oven stand.

Bak ondertussen wat garnalen, deze kan je op je bestilla leggen en zo je bestilla versieren...

Tip: Voeg wat citroensap in je bestilla mengsel, dit geeft het namelijk een hele lekkere smaak.

Heel veel succes,

salima

06-02-2006, 13:37
graag gedaan!

26-03-2006, 04:50
ewa wnnr gaan we het eten ?