Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : welke taal?!Pagina's : [1] 2

K_Prone
02-05-2003, 15:52


aangezien er moslims zijn die arabisch niet verstaan waaronder ik:D en vrijdag de preek in het arabisch word gehouden. Ik heb dan het gevoel wat doe ik hier. Wat zouden jullie het liefst hebben en graag ook waarom :zwaai: :zwaai: :D

Soutje
02-05-2003, 18:12
Doe eens wat moeite en leer Arabisch.

K_Prone
02-05-2003, 18:19
Origineel gepost door Soutje Doe eens wat moeite en leer Arabisch. zeg dat maar tegen, de amazighen, somaliers,ghanezen,afrikanen,turken die in de moskeer zitten. Welke arabisch darija of klassiek. de imam praat klassiek, zelfs mensen van de darija taal snappen klassiek arabisch niet.

Fous
02-05-2003, 18:24
In de moskee bij mij in de buurt preekt de imam in het Arabisch en geeft nader uitleg in het Darija. Ik vind het wel goed zo, ik versta beide. Maar het lijkt me best frustrerend voor mensen die het niet verstaan.

K_Prone
02-05-2003, 20:33


Origineel gepost door flour In de moskee bij mij in de buurt preekt de imam in het Arabisch en geeft nader uitleg in het Darija. Ik vind het wel goed zo, ik versta beide. Maar het lijkt me best frustrerend voor mensen die het niet verstaan. dank voor je reactie :zwaai:

Chatoloog
03-05-2003, 01:13
Arabisch leren is een plicht voor elke moslim want alles wat tot een lpicht leidt is een plicht op zich... Je kunt de islam nooit volledig begrijpen en de koran nooit volledig voelen en proeven als je geen arabisch kent. Als de preek in een andere taal wordt gegeven gaan de mensen nog lakser doen dan dat ze nu al zijn. en nee ik ben zelf geen arabier maar heb heel mijn leven arabisch geleerd alhamdulillah en geloof me er is geen taal die aan arabisch kan tippen.

Assia_20
03-05-2003, 01:31
Origineel gepost door Chatoloog Arabisch leren is een plicht voor elke moslim want alles wat tot een lpicht leidt is een plicht op zich... Je kunt de islam nooit volledig begrijpen en de koran nooit volledig voelen en proeven als je geen arabisch kent. Als de preek in een andere taal wordt gegeven gaan de mensen nog lakser doen dan dat ze nu al zijn. en nee ik ben zelf geen arabier maar heb heel mijn leven arabisch geleerd alhamdulillah en geloof me er is geen taal die aan arabisch kan tippen. :goedzo: Ik kon het niet beter zeggen. Weet je mijn ervaringen zijn, door vaak naar arabische zenders enz enz te luisteren, vergroot je je woordenschat, ik spreek zelf darija. Maar het is wel handig als er iemand naast je zit die Klassiek arabisch verstaat zodat ie een beetje kan uitleggen wat er wordt gezegd, in mijn geval zijn dat mijn ouders. Maar het Allerbeste is zoals deze jongeman boven mij zegt, je kunt het beste arabisch leren, :zwaai: salamoe Alaikoem wa Rahmatullah

K_Prone
03-05-2003, 11:20
Origineel gepost door Chatoloog Arabisch leren is een plicht voor elke moslim want alles wat tot een lpicht leidt is een plicht op zich... Je kunt de islam nooit volledig begrijpen en de koran nooit volledig voelen en proeven als je geen arabisch kent. Als de preek in een andere taal wordt gegeven gaan de mensen nog lakser doen dan dat ze nu al zijn. en nee ik ben zelf geen arabier maar heb heel mijn leven arabisch geleerd alhamdulillah en geloof me er is geen taal die aan arabisch kan tippen. Arabisch leren is geen plicht. Het staat nergens in koran dat arabisch de uitverkoren taal is. Er zijn duizenden korans vertaald in een taal. Mensen moeten weten wat de boodschap is. Hoe zeg je tegen turken,surinamer,pakistanen,indo's dat ze arabisch moeten leren. Denk je dat hun preken in het arabisch gaan. Dacht het niet. Ik ben wel van plan om arabisch te leren, klassiek dan, maar dat is niet omdat ik de koran beter wil begrijpen. Ik doe het voor me zelf en zie het als een sociale competentie. Je hoeft de koran erbij te pakken in het nederlands en ik voel de warmte al. Talen leren is heel interessant, dat geef ik wel toe, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. En over het feit dat jij zegt dat mensen het lakser maakt ben ik het niet met je eens. Vooral voor de jeugd is dat niet zo. Als zij weten wat er word gezegd zullen zij zich er meer in gaan verdiepen. nu gaan ze erheen en gaan weer naar huis zonder er niks van verstaan te hebben en wat de imam nou heeft meegegeven. De jeugd van vandaag is de toekomst van morgen. Bedankt voor je reactie.

K_Prone
03-05-2003, 11:22
Origineel gepost door Assia_20 :goedzo: Ik kon het niet beter zeggen. Weet je mijn ervaringen zijn, door vaak naar arabische zenders enz enz te luisteren, vergroot je je woordenschat, ik spreek zelf darija. Maar het is wel handig als er iemand naast je zit die Klassiek arabisch verstaat zodat ie een beetje kan uitleggen wat er wordt gezegd, in mijn geval zijn dat mijn ouders. Maar het Allerbeste is zoals deze jongeman boven mij zegt, je kunt het beste arabisch leren, :zwaai: salamoe Alaikoem wa Rahmatullah en als je nou uitgaat dat de meerheid van de islamitische bevolking in nederland van niet-arabische afkomst is. Of marokkaans-arabisch. Dat deze mensen geen arabische zenders bekijken etc. Bedankt voor je reactie.

Chatoloog
03-05-2003, 22:32
Origineel gepost door misantazaghin Arabisch leren is geen plicht. Het staat nergens in koran dat arabisch de uitverkoren taal is. Er zijn duizenden korans vertaald in een taal. Mensen moeten weten wat de boodschap is. Hoe zeg je tegen turken,surinamer,pakistanen,indo's dat ze arabisch moeten leren. Denk je dat hun preken in het arabisch gaan. Dacht het niet. Ik ben wel van plan om arabisch te leren, klassiek dan, maar dat is niet omdat ik de koran beter wil begrijpen. Ik doe het voor me zelf en zie het als een sociale competentie. Je hoeft de koran erbij te pakken in het nederlands en ik voel de warmte al. Talen leren is heel interessant, dat geef ik wel toe, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. En over het feit dat jij zegt dat mensen het lakser maakt ben ik het niet met je eens. Vooral voor de jeugd is dat niet zo. Als zij weten wat er word gezegd zullen zij zich er meer in gaan verdiepen. nu gaan ze erheen en gaan weer naar huis zonder er niks van verstaan te hebben en wat de imam nou heeft meegegeven. De jeugd van vandaag is de toekomst van morgen. Bedankt voor je reactie. ik weet niet waar je je informatie vandaan haalt maar er is maar 1 koran alle andere vertalingen heten geen KORAN. Allah zegt in de koran in hoodstuk 39(Azzoemar) Quraanan 3arabian gheira dhzi 3iwadj= Een Arabische koran die geen ombuigingen kent Bewijs genoeg dat Arabisch uitverkoren is anders zou Allah de koran niet in deze taal doen neerdalen. Er is op dit moment geen 1 taal in de hele wereld dat beter is dan Arabisch

K_Prone
04-05-2003, 00:43
Origineel gepost door Chatoloog ik weet niet waar je je informatie vandaan haalt maar er is maar 1 koran alle andere vertalingen heten geen KORAN. Allah zegt in de koran in hoodstuk 39(Azzoemar) Quraanan 3arabian gheira dhzi 3iwadj= Een Arabische koran die geen ombuigingen kent Bewijs genoeg dat Arabisch uitverkoren is anders zou Allah de koran niet in deze taal doen neerdalen. Er is op dit moment geen 1 taal in de hele wereld dat beter is dan Arabisch Heb jij een bewijs dat andere korans verbogen zijn: Hij zegt dat de koran in het arabisch is geschreven. Maar er staat niet dat het uitverkoren is. Dit betekent dan dat je etniciteit superieur maakt. En dat is haram. Net zoals nationalisme haram is. Een amazigh kan zijn godsdienst beter belijden in zijn taal, zonder arabisch te kennen dan een arabier die het wel kent. Geloof conform je daden.

Chatoloog
04-05-2003, 01:23
Origineel gepost door misantazaghin Heb jij een bewijs dat andere korans verbogen zijn: Hij zegt dat de koran in het arabisch is geschreven. Maar er staat niet dat het uitverkoren is. Dit betekent dan dat je etniciteit superieur maakt. En dat is haram. Net zoals nationalisme haram is. Een amazigh kan zijn godsdienst beter belijden in zijn taal, zonder arabisch te kennen dan een arabier die het wel kent. Geloof conform je daden. GROOTSTE bewijs is dat geen enkele vertaling voldoet of volstaat om de betekenissen van de koranische verzen correct verwoorden en de poetische inhoud en wonderen te weergeven, ook de gramaticale en vocabulaire samenstelling is niet te evenaren. Het is een eer voor elke moslim om Arabisch te leren en te spreken. De taal is al uitverkoren omdat Allah die gekozen heeft voor koran en het is een eer om de taal van de laatste en beste profeet Mohammed(vzmh) te spreken die ook in zijn overleveringen aangeeft dat Arabisch de taal van het paradijs is..........noem je dat allemaal geen uitverkoring? Als je over geloofszaken dicussieert moet je je Amazigh sentimenten erbuiten laten want daarvalt een hoop op aan te merken.

K_Prone
04-05-2003, 01:35


Origineel gepost door Chatoloog GROOTSTE bewijs is dat geen enkele vertaling voldoet of volstaat om de betekenissen van de koranische verzen correct verwoorden en de poetische inhoud en wonderen te weergeven, ook de gramaticale en vocabulaire samenstelling is niet te evenaren. Het is een eer voor elke moslim om Arabisch te leren en te spreken. De taal is al uitverkoren omdat Allah die gekozen heeft voor koran en het is een eer om de taal van de laatste en beste profeet Mohammed(vzmh) te spreken die ook in zijn overleveringen aangeeft dat Arabisch de taal van het paradijs is..........noem je dat allemaal geen uitverkoring? Als je over geloofszaken dicussieert moet je je Amazigh sentimenten erbuiten laten want daarvalt een hoop op aan te merken. Dus jij noemt de arabische taal superieur aan welke taal dan ook. Dat vraag ik aan jou. En voor jou informatie ik kan mijn amazighsentimenten heel goed combineren met mijn islamitische sentementen. Ik zou jou dan ook wel eens willen vragen wat jij daar op hebt aan te merken. Mensen maken het ervan dat het superieur is. Kan jij mij dan ook uitleggen waarom allah de thora in het hebreeuws heeft doen neerdalen en de bijbel in het latijns. Jou betoog dat arabisch de uitverkoren taal gaat niet op, net zo min dat een volk uitverkoren is. Iedereen is gelijk.

Chatoloog
04-05-2003, 01:46
Origineel gepost door misantazaghin Dus jij noemt de arabische taal superieur aan welke taal dan ook. Dat vraag ik aan jou. En voor jou informatie ik kan mijn amazighsentimenten heel goed combineren met mijn islamitische sentementen. Ik zou jou dan ook wel eens willen vragen wat jij daar op hebt aan te merken. Mensen maken het ervan dat het superieur is. Kan jij mij dan ook uitleggen waarom allah de thora in het hebreeuws heeft doen neerdalen en de bijbel in het latijns. Jou betoog dat arabisch de uitverkoren taal gaat niet op, net zo min dat een volk uitverkoren is. Iedereen is gelijk. Als ik jou was zou ik maar eens de koran en de uitleg ervan goed bestuderen voordat je daarover uitspraken gaat doen..........Bijbel in het latijn.....ik weet niet wat jouw info bronnen zijn maar dit is compleet misvat..........en over de torah...inderdaad het was aan het volk van israel verzonden en die waren UITVERKOREN letterlijk in de koran terug te vinden en toen ze de boodschap van Allah hebben verloochend is de koran gekomen voor de hele wereld in de BESTE taal. vraagje> Kun je me 1moslim geleerde noemen die het arabisch niet beheerst? Ik kan je genoeg niet arabische moslimgeleerden noemen die het arabisch wel beheersen en het wil niet zeggen dat ze daarmee hun identiteit hebben verloren of verloochend> Als je echt iets over de islam wilt te weten komen dan wil je precies weten wat Allah zegt en wat zijn profeet zegt en dat bereik je enkel door het arabisch te beheersen...........als dat niet het geval was dan had je een hoop Islamitische geleerden die het arabisch niet beheersen.

K_Prone
04-05-2003, 01:57
Origineel gepost door Chatoloog Als ik jou was zou ik maar eens de koran en de uitleg ervan goed bestuderen voordat je daarover uitspraken gaat doen..........Bijbel in het latijn.....ik weet niet wat jouw info bronnen zijn maar dit is compleet misvat..........en over de torah...inderdaad het was aan het volk van israel verzonden en die waren UITVERKOREN letterlijk in de koran terug te vinden en toen ze de boodschap van Allah hebben verloochend is de koran gekomen voor de hele wereld in de BESTE taal. vraagje> Kun je me 1moslim geleerde noemen die het arabisch niet beheerst? Ik kan je genoeg niet arabische moslimgeleerden noemen die het arabisch wel beheersen en het wil niet zeggen dat ze daarmee hun identiteit hebben verloren of verloochend> Als je echt iets over de islam wilt te weten komen dan wil je precies weten wat Allah zegt en wat zijn profeet zegt en dat bereik je enkel door het arabisch te beheersen...........als dat niet het geval was dan had je een hoop Islamitische geleerden die het arabisch niet beheersen. je hebt mijn vragen niet beantwoord,maar dat doen er wel meer niet hier op dit fora. Voor jou informatie de eerste bijbel is wel degelijk in het latijns neergezonden. Dat het hebreeuws al eerder was maakt het arabisch geen uitverkoren taal. Vraagje>Kun je mij een moslim geleerde noemen die ooit heeft gezegd dat het arabisch de uitverkoren taal is. Nogal wiedes dat islamologen arabisch bestuderen. De originele koran is in het arabisch. Draai niet om de pot heen. Arabisch was de derde taal, dat maakt hem al niet superieur, en mag dingen niet superieur stellen, vooral niet als het nationalisme etc. predikt.


Pagina's : [1] 2