Bekijk volle/desktop versie : Zij zijn degene die veiligheid toekomt...



31-01-2006, 13:20
Zij zijn degene die veiligheid toekomt en zij zijn de rechtgeleiden

Tegenwoordig heb je vele mensen die leven in een klimaat van grote angst, terrorisme, extremisme, terwijl ze de redenen voor al deze angst niet kennen. Het is een gevoel die hen ontrust in hun wegen, huizen en in hun totale leven !!!

Als zij echter een zuivere kijk zouden hebben op dit alles, zouden zij te weten komen dat de hoofdoorzaak van het niet verkrijgen van veiligheid is: Het niet bewandelen van het pad van de Leiding, en het wegblijven van het pad waarop wordt vastgehouden aan het oordeel van Allah De Verhevene

Allah Soebhanhoe wa Ta’alaa zegt : (interpretatie v/d betekenis)

{Degene die geloven en hun geloof niet met onrecht (afgoderij) mengen: zij zijn degene die veiligheid toekomt, en zij zijn de rechtgeleiden}

Veiligheid en leiding zijn twee onlosmakende zaken. Zij splitsen niet van elkaar, en als het één vervalt, vervalt het ander ook. Als echter het één aanwezig is, is het ander dat ook.

Dus de werkelijke veiligheid is geen kwestie van vele legers, soldaten en wapens, maar het is eerder de rust die de ziel geniet. Een ziel dat tevreden is met Allah als haar Heer, en de Islaam als haar godsdienst, en met Mohammed Salla Allahoe ‘aleehie wassalaam als haar profeet en boodschapper.

Dus de werkelijke veiligheid is, de veiligheid van de straf (van Allah) , teleurstelling, ongelukkigheid, en de leiding naar het rechte pad. Als dus zij hun geloof niet zouden mengen met alle soorten onrecht; zowel afgoderij als zonden, dan zal hen de volmaakte veiligheid en leiding toekomen. En als zij hun geloof niet mengen met afgoderij (alleen), maar zij begaan wel zonden, dan zal de basis van de leiding en veiligheid toekomen, en ook al komt de volledigheid daarvan hen niet toe.

De betekenis van het edele vers is, dat wanneer de 2 zaken – veiligheid en leiding – hen niet toekomen, dan zullen zij een aandeel hebben in dwaling, teleurstelling en ongelukkigheid. (1)

En dit geweldige vers verduidelijkt voor ons de betekenis van Allah ‘Azza wa Djall:

{Wij zullen angst in de harten van de ongelovigen werpen wegens wat zij naast Allah aan deelgenoten toegekend hebben, waarvoor hij geen bewijs neergezonden heeft}

Dit is wat betreft in het wereldse leven, en al zouden zij versterkte kastelen, wapens, soldaten en bescherming hebben. En wat betreft in het Hiernamaals:

{Hun verblijfplaats is de Hel. En het is de slechts plaats voor de onrechtplegers}

De belofte van de Ware Heer aan degene die zich vasthouden aan de Waarheid dat hen de ware veiligheid zal toekomen:

{En Allah heeft degene onder jullie die geloven en goede werken verrichten beloofd, dat Hij hen zeker op aarde als gevolmachtigden aanstelt, zoals Hij degene vََr jullie als gevolmachtigden aanstelde, en dat Hij hun godsdienst die Hem voor hen behaagde zeker bevestigd, en dat Hij voor hen na hun vrees (door) veiligheid vervangt. Zij aanbidden Mij en zij kennen Mij in niets deelgenoten toe}

Welke van de twee groepen is veiliger ? Als jullie dat wisten ?

De mensen van de leiding en zekerheid of de verderfzaaiers en de vrienden van de afgodendienaren ???

[Einde]

Shayg/ Ali Ibn Hasan Al-Halaby Moge Allah hem behouden

---------------------------------------------------------------------------------------------------
(1) ((Tajsier al-Kariem ar-Rahmaan)) [2/426]

31-01-2006, 13:20


Haal je soldaten uit onze landen, dan ervaar je wellicht veiligheid(van onze handen dan..)

01-02-2006, 12:25
Up.

01-02-2006, 23:01

Citaat door ME:
Up.