Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Moslims klaar voor bedevaart naar MekkaPagina's : [1] 2

Redactie
29-01-2002, 18:25


Het komend weekend vertrekken duizenden vluchten met bedevaartgangers naar Djedda in Saoedi-Arabië. Een paar miljoen moslims op de wereld reist dan af voor de Hadj, de bedevaart naar Mekka. Reisbureaus in het Westen bieden all in-reizen aan van 2000 tot 5000 euro/ dollar, afhankelijk van de gewenste luxe.De bedevaart geldt als een van de vijf zuilen van de islam.

Lady_Godiva
18-06-2004, 19:57
Wie van de Moslims op dit forum heeft deze reis al ondernomen?

misz_bella
18-06-2004, 20:16
is dat nu al, dat is toch in de buurt van de ramadan ofzo, maar toch niet nu al????

Selina
18-06-2004, 20:18
Origineel gepost door misz_bella is dat nu al, dat is toch in de buurt van de ramadan ofzo, maar toch niet nu al???? Kijk even naar de datum :D

misz_bella
18-06-2004, 20:20


Origineel gepost door Selina Kijk even naar de datum :D ooh niet opgelet, ik dacht al nu al :confused: , maar wel lekker vaag dat er nu pas iemand op had gereageerd.

AboeAbdullah
18-06-2004, 20:55
beter laat dan nooit he? Ik heb het al ooit gedaan en jullie?

AlHoceima_Leila
18-06-2004, 21:01
Nee ik jammer genoeg nog niet Als ik wat ouder ben Insh'Allah

misz_bella
18-06-2004, 21:05
Origineel gepost door AboeAbdullah beter laat dan nooit he? Ik heb het al ooit gedaan en jullie? hoe oud ben je dan wel niet???, want de meeste mensen gaan pas als ze best oud zijn er heen.

Selina
18-06-2004, 22:13
Origineel gepost door totheloo Dat doen ze, omdat ze TOT die tijd dannog flink fouten kunnen maken! Als je jong bent, dan heb je nog zoveel tijd voor de boeg, waarin van alles mis kan gaan. Ach, er naar TOE vliegen, is toch eigenlijk geen bedevaart, maar gewoon een uitje. Kijk, vroeger, toen moesten de mensen lopen, en zware inspanningen verrichten, gevaren onderweg trotseren, en vertrouwen op God, dat je aankwam, en dan moest je ook nog terug lopen. Nu hoef je alleen maar te hopen, dat je vliegtuig niet neerstort( meestal niet, amerikaans topprodukt), of dat men elkaar niet onder de voet loopt, tusen al die 10.000 den mensen. Nee, de huidige manier van bedevaart stelt weinig voor; vorig jaar zag ik wel een oude man lopen, hij trok een kar, met zijn spullen erop, langs de weg, waar de bussen rijden! Kijk, DAT is een Hadji! Als je met de vliegtuig gaat is het ook HADIJ,in de koran staat niet dat je te voet of te paard naar mekka moet gaan wij leven in 2004 allah heeft het mogelijk gemaakt dat er vliegtuigen zijn............Ma3a saalama

a3ir
18-06-2004, 22:42
Origineel gepost door AboeAbdullah beter laat dan nooit he? Ik heb het al ooit gedaan en jullie? ik ook een keer de bedevaart en een keer de oemra (ik hoop dat ik het goed schrijf) was zoooo indrukwekend :Iluvu:

a3ir
18-06-2004, 22:43
Origineel gepost door totheloo Dat doen ze, omdat ze TOT die tijd dannog flink fouten kunnen maken! Als je jong bent, dan heb je nog zoveel tijd voor de boeg, waarin van alles mis kan gaan. Ach, er naar TOE vliegen, is toch eigenlijk geen bedevaart, maar gewoon een uitje. Kijk, vroeger, toen moesten de mensen lopen, en zware inspanningen verrichten, gevaren onderweg trotseren, en vertrouwen op God, dat je aankwam, en dan moest je ook nog terug lopen. Nu hoef je alleen maar te hopen, dat je vliegtuig niet neerstort( meestal niet, amerikaans topprodukt), of dat men elkaar niet onder de voet loopt, tusen al die 10.000 den mensen. Nee, de huidige manier van bedevaart stelt weinig voor; vorig jaar zag ik wel een oude man lopen, hij trok een kar, met zijn spullen erop, langs de weg, waar de bussen rijden! Kijk, DAT is een Hadji! je kan ook gaan als je wilt tohloo :D ;)

The_Borg
18-06-2004, 23:38
Is dat niet gevaarlijk zo'n bedevaart. Ik had gehoord dat er veel doden vallen iedere keer. Vooral bij de steniging van de duivel?

a3ir
18-06-2004, 23:51


Origineel gepost door Redactie Het komend weekend vertrekken duizenden vluchten met bedevaartgangers naar Djedda in Saoedi-Arabië. Een paar miljoen moslims op de wereld reist dan af voor de Hadj, de bedevaart naar Mekka. Reisbureaus in het Westen bieden all in-reizen aan van 2000 tot 5000 euro/ dollar, afhankelijk van de gewenste luxe.De bedevaart geldt als een van de vijf zuilen van de islam. de hadj valt toch in januari \februari de echte hadj dan of vergis ik me :confused:

MELILLENSE
19-06-2004, 00:16
Origineel gepost door totheloo Dat doen ze, omdat ze TOT die tijd dannog flink fouten kunnen maken! Als je jong bent, dan heb je nog zoveel tijd voor de boeg, waarin van alles mis kan gaan. Ach, er naar TOE vliegen, is toch eigenlijk geen bedevaart, maar gewoon een uitje. Kijk, vroeger, toen moesten de mensen lopen, en zware inspanningen verrichten, gevaren onderweg trotseren, en vertrouwen op God, dat je aankwam, en dan moest je ook nog terug lopen. Nu hoef je alleen maar te hopen, dat je vliegtuig niet neerstort( meestal niet, amerikaans topprodukt), of dat men elkaar niet onder de voet loopt, tusen al die 10.000 den mensen. Nee, de huidige manier van bedevaart stelt weinig voor; vorig jaar zag ik wel een oude man lopen, hij trok een kar, met zijn spullen erop, langs de weg, waar de bussen rijden! Kijk, DAT is een Hadji! Wat er ook van zij Wolfowitz, beter een echte bedevaart in luxe om God rechtstreeks te aanbidden dan een schijnheilige bedevaart om door mensen gemaakte Mariabeelden met artificieel tranende ogen te heiligen... Prijs je gelukkig en kus beide voeten van je god dat je als ongelovige, losbandige vrouw door het leven mag gaan zonder enige verantwoordingsplicht ipv. een onderdrukte, in hoofddoek gewikkelde, angstige vrouw die gedwee de wensen van haar oorlogszuchtige, tirannieke echtgenoot met onmenselijke moeite tracht te vervullen, op straffe van slagen en verwondingen bij niet of onvoldoende bevrediging van deze laatste. MELILLENSE :belgie:

samraatjex
04-12-2006, 22:27
Salaam wa3alaikom, Inshallah kunnen jullie mij hier bij verder helpen. Wie weet een goede site met alle info voor de pelgrims??? Alles is welkom..shoekran


Pagina's : [1] 2