Bekijk volle/desktop versie : Info en tips voor de bevalling...



Pagina's : [1] 2 3 4

19-01-2006, 14:16
Je kan er nooit goed genoeg op voorbereid op zijn...! Dus hier wat tips en info...

Ervaren moeders...Doe gezellig mee, wij kunnen jullie ervaringen goed gebruiken!

En laten we vooral lol hebben hier...wie weet worden door het lachen mijn weeen opgewekt...

Wie doet ermee....?

19-01-2006, 14:17


De voortekenen van een bevalling
Hoe nauwkeurig de datum van de geboorte is uitgerekend, het inzetten van de bevalling komt altijd onverwachts. Wel zijn er bepaalde signalen die aangeven dat de bevalling gaat inzetten. Op verschillende manieren kan jouw lichaam aankondigen dat de bevalling niet lang meer op zich laat wachten.
Je verliest een slijmprop

Een slijmprop sluit tijdens je zwangerschap de baarmoedermond af. Het verliezen van deze slijmprop houdt niet automatisch in dat de bevalling spoedig wordt ingezet. De slijmprop kan namelijk ook twee weken voor de bevalling naar buiten komen. Dit is wel een teken dat het eind van de zwangerschap nadert. De slijmprop is ongeveer anderhalf à twee centimeter groot. Bij sommigen komt de prop er pas bij het persen eruit. Bij anderen komt de prop soms helemaal niet.

Je verliest wat bloed

De bevalling kan zich aankondigen door het verlies van bloed. Echter, dit bloedverlies mag niet meer zijn dan een klein beetje. Raadpleeg altijd je arts of verloskundige als je twijfelt.

Je krijgt weeën

In de meeste gevallen kondigt een bevalling zich aan door middel van weeën. Als de weeën beginnen zullen ze steeds regelmatiger komen en steeds pijnlijker zijn. Een echte wee duurt ongeveer 60 seconden. Als de heftige weeën al een poosje om de 4 a 5 minuten komen, is het tijd om de verloskundige te bellen.

Je verliest vruchtwater

Het vruchtwater kan in kleine beetjes of in een keer naar buiten komen. Pas wanneer je vruchtwater verliest, is de bevalling echt begonnen. Wanneer je vruchtwater verliest, moeten binnen 24 uur de weeën beginnen.

Verlies je ‘s nachts vruchtwater en is dit helder met vlokjes dan kan je gerust tot de volgende ochtend wachten met bellen van de verloskundige. Is het vruchtwater bruinig of groen bel dan direct de verloskundige.

De vliezen kunnen ook tijdens de bevalling breken. De verloskundige prikt de vliezen door als het te lang duurt eer ze breken.

19-01-2006, 14:18



19-01-2006, 14:18
kies je voor een natuurlijke bevalling?

19-01-2006, 14:19



Citaat door sushimon:
kies je voor een natuurlijke bevalling?
Jazeker wel...

19-01-2006, 14:26

19-01-2006, 14:31
De startsignalen
Als dit je eerste bevalling wordt, vraag je je waarschijnlijk af of je de startsignalen wel zult herkennen. Rond de uitgerekende datum ben je er hoogstwaarschijnlijk extra alert op en wordt elke steek in je buik verdacht. Het maakt je misschien onzeker: ‘is het wat of is het niets?’, ‘ moet ik de verloskundige waarschuwen of toch maar even wachten?’ Zolang je twijfelt, kun j ervan uit gaan dat er nog niets aan de hand is. Herken je een of meerdere van de volgende ‘eerste tekenen’, dan kun je ervan op aan dat de bevalling begonnen is:
De vliezen breken;
Je hebt regelmatige weeën
Wanneer bel je de verloskundige?
Als je weeën om de drie tot vier (bij een eerste kind) of om de vijf (bij een tweede of volgend kind) minuten komen
Als de vliezen breken
Als je veel bloedverlies hebt (wat slijm en een beetje bloedverlies is normaal)
De eerste echte weeën
Gedurende de laatste maanden van je zwangerschap heb je hoogstwaarschijnlijk af en toe al ‘iets’ gevoeld, dat met de bevalling te maken heeft. Dat ‘iets’ konden harde buiken, indalingsweeën of voorweeën zijn: kleine samentrekkingen van de baarmoeder. De baarmoeder oefende voor de bevalling. Toch kon je er vast geen regelmaat in ontdekken,. De ene dag voelde je misschien helemaal niets, de andere dag juist een aantal harde buiken achter elkaar. Soms had je het gevoel van menstruatiepijn, soms een hevige pijnscheut. De ene keer was het weer snel voorbij, de andere keer hielden de samentrekkingen iets langer aan, soms zo’n twintig tot veertig seconden. Maar ondanks alles was het hoogstwaarschijnlijk toch goed te verdragen en wist je dat het hier niet om échte weeën ging.

Een échte wee herken je meteen!
Wanneer je de eerste echte wee zult krijgen, is moeilijk te zeggen. Je hebt meestal eerst voorweeën die overgaan in ontsluitingsweeën. Bij de een gebeurt dit al na een uur, bij de ander pas na een hele dag. Hoe herken je nu die eerste echte wee?
Deze wee komt regelmatig en wordt langzaam sterker. In het begin kan dat om de tien minuten zijn, aan het eind van de bevalling elke drie minuten, elke twee minuten of zelfs nog sneller na elkaar
Een echte wee heeft een duidelijk begin en een duidelijk einde. Dat is anders dan menstruatiepijn, die vaak langdurig en zeurderig kan zijn. Een wee komt en gaat als een golf. Wanneer een wee is weggeëbd, voel je meestal niets meer, totdat de volgende wee zich aankondigt
Een echte wee begint zachtjes, neemt toe, bereikt een hoogtepunt, neemt af en zakt langzaam weg
Een echte wee zorgt ervoor dat de ontsluiting op gang komt. De voorweeën deden het voorbereidende werk, zij maakten de baarmoedermond soepel en dun. Echte weeën openen de baarmoedermond
Waar voel je de weeën het meest?
Alle weeën hebben hetzelfde effect: ze trekken de baarmoederspier samen. Maar je kunt ze wel op verschillende plekken voelen. Zo heb je:
Buikweeën. Deze weeën komen het meest voor. Hierbij voel je kramp in je buik. Je kunt buikweeën opvangen door je zo goed mogelijk te ontspannen, een warmwaterkruik op je buik te leggen of ademhalingsoefeningen te doen die je op zwangerschapsgym geleerd hebt
Rugweeën. De pijn straalt het meest uit naar je rug. Ook hier helpt warmte en een goede houding en tegendruk geven door bijvoorbeeld je partner
Beenweeën. Je voelt de pijn vooral in de bovenbenen. De meeste vrouwen vinden dit nare weeën, omdat je de pijn moeilijk op kunt vangen. Wat helpt: vraag aan je partner of hij je bovenbenen stevig wil masseren. Soms voel je de pijn niet op één plek, maar op meerdere plaatsen.
Toucheren, wat is dat?
De verloskundige kan je tijdens de ontsluiting regelmatig toucheren. Dat gebeurt door twee vingers in de vagina te brengen en te voelen:
Of de baarmoedermond rijp (‘verweekt&#8217 is;
Of er al ontsluiting is en of de baarmoedermond al ‘verstreken’ is (verstrijken betekent dat de baarmoederhals korter wordt en geleidelijk wordt opgenomen in de baarmoeder; hierdoor kan je baby (makkelijker passeren);
Hoe het hoofdje van je baby ligt, wat de stand van het hoofdje is en hoe diep het hoofdje in het bekken ‘staat’

Toucheren kan heel vervelend en pijnlijk zijn, vooral als je je spieren gespannen houdt. Probeer daarom zoveel mogelijk te ontspannen. Dat lukt met rustig zuchten. Geef ook aan wanneer er een wee komt, dan kan de verloskundige of de gynaecoloog even wachten. Soms kan het niet anders en moet er juist tijdens een wee gevoeld worden om erachter te komen wat er dan met de baarmoedermond gebeurt. Om infectie te voorkomen draagt de verloskundige altijd steriele handschoenen en blijft het toucheren tot een minimum beperkt. Zijn de vliezen gebroken, maar de weeën nog niet op gang gekomen, dan zal de verloskundige niet toucheren. De kans op een infectie is dan te groot.

Extra hulp dankzij de natuurlijke pijnstiller
Dankzij een proces in je lichaam komt er tijdens de ebvalling een stof vrij die de pijn verdooft. Dit is het hormoon endorfine. Hierdoor kun je de weeën beter verdragen. Een andere stof zorgt voor sterke weeën. Dat is het hormoon oxytocine. Sterke weeën heb je nodig om volledige ontsluiting te krijgen. Kou, onrust en angst hebben een remmende werking op de aanmaak van oxytocine. En dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor de bevalling. Daarom is het ook zo fijn om in een veilige, vertrouwde omgeving te bevallen. Zorg voor lekkere warme sokken en een kruik.

19-01-2006, 14:34
die emmer, dat vinden ze zoooooo lekker, je ziet ze duidelijk ervan genieten. Misschien als tip voor de bevalling, de ruugenprik.. . wel nadat je genoeg pijn heb geleden hoor! je moet toch wel wat pijn meemaken...

19-01-2006, 14:37

Citaat door sushimon:
die emmer, dat vinden ze zoooooo lekker, je ziet ze duidelijk ervan genieten. Misschien als tip voor de bevalling, de ruugenprik.. . wel nadat je genoeg pijn heb geleden hoor! je moet toch wel wat pijn meemaken...
De ruggen prik krijg je toch niet zo snel???

19-01-2006, 14:37
Ingeleide bevalling
Bij een bevalling die wordt ingeleid, wordt niet gewacht tot de bevalling van nature wordt ingezet, maar wordt de natuur een handje geholpen. De weeën worden kunstmatig bij de moeder opgewekt, waardoor de bevalling op gang wordt gebracht.

Meestal is er een medische reden om de bevalling in te leiden. Omdat een ingeleide bevalling wat meer spanning met zich meebrengt dan een ‘gewone’ bevalling kan het wachten op de weeën wat vervelend zijn. Aan de andere kant vinden veel vrouwen het een veilig idee en prettig te weten dat hun baby spoedig ter wereld is.

19-01-2006, 14:38
Zusters 2 religieuze tips.

Neem je duaboekje mee, er staat een dua in tegen het verdragen van pijn. Je kan dit zoveel mogelijk oplezen tijdens je weeën. Verder staan er meteen dua´s in voor als je kind net geboren is, dat kan de vader in de oor van je kind zeggen.

Leg in je vluchtkoffer ook een voorraad dadels. Tijdens je bevalling heb je kracht nodig, in dadels zitten stoffen die je nodig hebt om bij kracht te komen. De moeder van onze profeet Iesa (a.s) at ook dadels tijdens haar bevalling.


Ik zou zeggen moge Allah SWT het voor jullie vergemakkelijken en inshaAllah zal het een boetedoening voor je zondes zijn.

Succes dames!

19-01-2006, 14:38
en oja, zorg dat je partner erbij is, en erbij blijft. De mijne was al verdwenen toen de eerste geboren was, hij liep met de zuster mee en ik heb daarna niet mer gezien tot ik helemaal klaar en leeg was!

19-01-2006, 14:38


Weeën opwekken
Er zijn verschillende redenen om de weeën op te laten wekken. Tegenwoordig breekt de gynaecoloog als eerst de vliezen door om de weeën op te wekken. Pas als dit geen enkel effect heeft, kan het hormoon, Oxytocine, aan het lichaam worden toegediend. ‘Strippen’ is ook een methode om de bevalling in te leiden. De gynaecoloog of verloskundige maakt dan met de vingers de baarmoedermond los van de vliezen.

Het toedienen van het hormoon Oxytocine gebeurd door middel van een infuus. Een te grote hoeveelheid van het hormoon veroorzaakt baarmoederkrampen. Daarom wordt de dosering van het hormoon stap voor stap verhoogd, waardoor de weeën geleidelijk beginnen.
Een hormoon in gelvorm, Prostin, wordt ingebracht als er nog niet voldoende ontsluiting is. Deze wordt in de vagina of de baarmoedermond aangebracht en zorgt na een dag of twee voor een harde buik. Zo’n harde buik kan resulteren in weeën waardoor de bevalling alsnog spontaan op gang komt.
Momenteel loopt er een onderzoek naar het opwekken van weeën door middel van het inwendig plaatsen van een ringetje met hormonen. Dit ringetje wordt in de baarmoedermond geplaatst en laat daar de hormonen los. Het voordeel van deze methode is dat het ringetje eenvoudig verwijderd kan worden op het moment dat een vrouw te heftig op de hormonen reageert.

19-01-2006, 14:40

Citaat door OemShaheed:
Zusters 2 religieuze tips.

Neem je duaboekje mee, er staat een dua in tegen het verdragen van pijn. Je kan dit zoveel mogelijk oplezen tijdens je weeën. Verder staan er meteen dua´s in voor als je kind net geboren is, dat kan de vader in de oor van je kind zeggen.

Leg in je vluchtkoffer ook een voorraad dadels. Tijdens je bevalling heb je kracht nodig, in dadels zitten stoffen die je nodig hebt om bij kracht te komen. De moeder van onze profeet Iesa (a.s) at ook dadels tijdens haar bevalling.


Ik zou zeggen moge Allah SWT het voor jullie vergemakkelijken en inshaAllah zal het een boetedoening voor je zondes zijn.

Succes dames!
Goeie tips mashallah! Dank je wel....

19-01-2006, 14:41

Citaat door Zina-Sabrina:
hell no dat mijn kindje word gewassen in een tummy tub
Ja eng he...Ik heb zelf voor de normale badje..En verhogende matje zodat je niet bang hoeft te zijn dat hij kopje onder kan gaan...

Pagina's : [1] 2 3 4