Bekijk volle/desktop versie : een verhaal met een moraal.



11-01-2006, 21:03
...

11-01-2006, 21:14






Er was eens een groep mensen die in de nacht reisden en over stenen liepen. Er was eens een groep mensen die in de nacht reisden en over stenen liepen.
Een stem kwam vanuit de lucht en zei: "Diegenen die de stenen oprapen zullen het betreuren en ook diegenen die de stenen niet oprapen zullen het betreuren.
De mensen waren verward, of je nu wel of niet de stenen zou oprapen, je zou het altijd betreuren! Sommige mensen raapten stenen op en anderen niet.
Toen zij in de ochtend hun dorp bereikten, zagen ze dat de stenen veranderd waren in diamanten. Nu begonnen de mensen die geen stenen hadden meegenomen spijt te krijgen dat ze dat niet hadden gedaan en zeiden: "Waarom hebben we toch geen stenen meegenomen?". En de mensen die wel stenen hadden meegenomen zeiden: "Waarom hebben we niet nog meer stenen meegenomen?" Beiden groepen begonnen grote spijt te krijgen.
Beste moslims, ditzelfde incident zal plaats vinden op de Dag van het Oordeel. Die mensen die hun tijd hebben verdaan met waardeloze zaken zullen spijt krijgen wanneer ze kijken naar die mensen die een hoge positie in het Paradijs verworven hebben door hard te werken voor Allah.
En diegenen die wel een positie in Paradijs hebben verworven zullen spijt krijgen wanneer ze kijken naar diegenen die nog meer hebben gedaan en een nog hogere status hebben gekregen.
"Helaas, als we toch meer hadden gedaan om Allah te behagen".

sorry dat ik het verhaaltje nu pas plaats maar internet marokko.nl deed het toenet even niet.