Bekijk volle/desktop versie : Filodeeg



27-04-2003, 22:10
is dat hetzelfde als loempiavellen?

wat gebruiken jullie voor bastilla?

27-04-2003, 22:12



Citaat:
Origineel gepost door SaraZena
is dat hetzelfde als loempiavellen?

wat gebruiken jullie voor bastilla?
die moet je zelf maken vellen voor bastila

27-04-2003, 22:26

Citaat:
Origineel gepost door Lella_EL_Habiba
die moet je zelf maken vellen voor bastila
Die vellen kun je ook gewoon kant-en-klaar kopen

27-04-2003, 22:35

Citaat:
Origineel gepost door Lella_EL_Habiba
die moet je zelf maken vellen voor bastila
bedoel je tried?

dat maakt me moeder altijd....is veel werk man


Hafsat, welke vellen bedoel jij dan?
en waar kan je die kopen?

28-04-2003, 09:10



Citaat:
Origineel gepost door SaraZena
bedoel je tried?

dat maakt me moeder altijd....is veel werk man


Hafsat, welke vellen bedoel jij dan?
en waar kan je die kopen?
Een beetje een late reactie maar goed Ik bedoel die vellen die je voor bastilla gebruikt Ik koop ze altijd bij de Islamitische slager, ze verkopen ze per kilo. Je moet ze thuis dan met een beetje olie of boter los maken.


29-04-2003, 15:23

Citaat:
Origineel gepost door Mr_LeQwaleb
die kan je geoon bij d etoko halen hoor. of de appiehein. zal zo voor je in de vriezer kijken hoe ze h eten
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan he

03-05-2003, 11:06
Wij halen ze bij de toko

03-05-2003, 11:17

Citaat:
Origineel gepost door SaraZena
is dat hetzelfde als loempiavellen?

wat gebruiken jullie voor bastilla?
Filodeeg is anders dan loempia vellen, de vietnamese loempia is bijv. gemaakt van filodeeg, maar voor het gemak loempia genoemd...filodeeg kan je vullen met kaas, vlees of alleen groenten, door de verschillende afmetingen kun je er schattige hapjes van maken..

de orginele loempia's worden zelfgemaakt, van deeg, zout , eieren en melk/water...het beslag mag niet te dik/dun zijn..je moet er dunne doch stevige vellen van kunnen bakken...de vulling voor de loempia maak je van gehakt, uien, knoflook, selderij en geraspte wortel...mijn moeder maakt de lekkerste loempia's een flinke schep sambal...heerlijk...

bastilla ken ik niet...