Bekijk volle/desktop versie : EEN GESCHEIDEN VROUW... waar staat zij in deze maatschappij??Pagina's : 1 2 [3]

10-07-2011, 22:18
Of iemand meer of minder is heeft niks met haar of zijn scheiding te maken maar met de karakter en gedrag van die persoon.

10-07-2011, 22:48


-alsof alle gescheiden vrouwen om dezelfde reden zijn gescheiden.
-alsof die op kaft te beoordelen zijn
- alsof je Allah bent en het verborgene kent.

10-07-2011, 22:52
mooi gezegdCitaat door -Married-Girl-:
Wat ik geleerd heb: De maatschappij is een flop, ik zie mezelf als individu als het erop aankomt. Hoe men mij ziet en beschouwt moeten ze zelf weten. Daar bouw ik mijn geluk niet van.

10-07-2011, 23:04

Citaat door moslima301976:
Ik ben nu aan het scheiden, en wat kunnen mensen vies naar je kijken en roddelen en je negeren.Terwijl hij me vaak genoeg mishandeld heeft en allerlei andere dingen heeft gedaan die een moslim niet hoort te doen en nog was en ben ik de foute, maar ghir inshallah.
Niks van andere mensen aantrekken. Als jij geldige redenen had om te scheiden dan moet je gewoon "schijt" aan die mensen hebben. Leef jouw leven volgens de wetten van Allah (subhana wa ta´ala) en maak je niet druk om de mening van anderen.

10-07-2011, 23:11Citaat door shadia024:
Een weegschaal moet je aan beide kanten vullen om evenwicht te krijgen. Soms kan er op de ene kant iets meer liggen dan op de andere, maar het evenwicht gaat niet verloren........... Maar leg je alles in 1 kant van de weegschaal, dan zakt t op den duur naar beneden.......

Een huwelijk is ook als een weegschaal, je moet beiden wat geven om een succesvol huwelijk te krijgen. Soms geeft de een wat meer als de ander, maar dat evenwicht blijft bestaan.

Nou zijn er helaas ook huwelijken waarbij er maar 1 persoon geeft en alles probeert te redden. Op den duur verloopt het huwelijk net als de weegschaal, het zakt weg. De gever wordt moe en het huwelijk strand.... Stel je voor, dat de gever in dit geval de vrouw is. Ze verlaat haar man, of word eruit gegooid, en gaat scheiden. Word ze nog wel als een volwaardige vrouw bekeken? Zij heeft haar best gedaan, maar het heeft niet mogen baten. Wat is haar positie in de maatschappij?
een gescheiden vrouw bepaalt zelf haar positie in de maatschappij
onafhankelijkheid is een voorwaarde!
is zij geheel onafhankelijk en kent zij haar grenzen, dan is zij niets minder of meer dan een nog nooit getrouwde vrouw.
kinderen kunnen het lastiger maken, maar de vrouw dient hierin sterk te zijn en gevoelens uit te kunnen schakelen en puur rationeel te handelen.

een tip die ik meegeef: laat de roddels van anderen jouw leven niet bepalen!

Pagina's : 1 2 [3]