Bekijk volle/desktop versie : EEN GESCHEIDEN VROUW... waar staat zij in deze maatschappij??Pagina's : 1 [2] 3

20-06-2011, 20:47
topic van 2003

20-06-2011, 20:51


Haar positie is de positie die zij zich zelf geeft en gunt.

Ik denk dat je als persoon meer druk kunt maken om islamitsche aspecten dan om wat mensen va je gaan vinden.
Want mensen hebben altijd , altijd... Altijd wel wat op of aan te merken.

En in 98% van e gevallen is het misgunnen en anders wel jaloersie

20-06-2011, 20:52
Een gescheiden vrouw krijgt zo veel beloningen inschaallah, als ze volgens de islam leeft uiteraard !

21-06-2011, 09:53
Voor hulp (zoals bemiddeling), info & het regelen van de Marokkaanse-Nederlandse echtscheiding kun je terecht bij Hulporganisatie TalaQ (http://www.talaq.nl / http://www.talaq.be)

Wij zeggen wel dat echtscheiding altijd als laatste optie overwegen dient te worden.

21-06-2011, 10:43


Wat ik geleerd heb: De maatschappij is een flop, ik zie mezelf als individu als het erop aankomt. Hoe men mij ziet en beschouwt moeten ze zelf weten. Daar bouw ik mijn geluk niet van.

21-06-2011, 10:43

Citaat door shadia024:
Een weegschaal moet je aan beide kanten vullen om evenwicht te krijgen. Soms kan er op de ene kant iets meer liggen dan op de andere, maar het evenwicht gaat niet verloren........... Maar leg je alles in 1 kant van de weegschaal, dan zakt t op den duur naar beneden.......

Een huwelijk is ook als een weegschaal, je moet beiden wat geven om een succesvol huwelijk te krijgen. Soms geeft de een wat meer als de ander, maar dat evenwicht blijft bestaan.

Nou zijn er helaas ook huwelijken waarbij er maar 1 persoon geeft en alles probeert te redden. Op den duur verloopt het huwelijk net als de weegschaal, het zakt weg. De gever wordt moe en het huwelijk strand.... Stel je voor, dat de gever in dit geval de vrouw is. Ze verlaat haar man, of word eruit gegooid, en gaat scheiden. Word ze nog wel als een volwaardige vrouw bekeken? Zij heeft haar best gedaan, maar het heeft niet mogen baten. Wat is haar positie in de maatschappij?
Een gescheiden vrouw staat waar ZIJ wilt staan, op het moment dat de maatschappij daar een stempel op drukt laat ze dat in weze zelf toe! Ga niet met de menigte mee, maar bepaal zelf hoe je in het leven staat.

21-06-2011, 14:44
al geef je aan dat deze topic van alf o ts3miya o jou3 is gaan ze alsnog reageren met tala9.com en l7zaa9.ma a stelletje oplichters

baaaz

21-06-2011, 21:13
Iemand zei dat Allah niet van vrouwen houdt. Je moet oppassen met wat je zegt. sinds de komst van onze profeet MOHAMMED begraven ze geen meisjes meer, als een vrouw bevalt worden al haar zonden gewist en als ze tijdens een bevalling sterft gaat ze naar de hemel, als een koppel een meisje krijgt worden zij daarvoor beloond, En ook staat een vrouw zo en zo dicht bij de hemel. Als ze haar kinderen goed opvoedt wordt ze hier ook voor beloond. Als een koppel 3 meisjes goed opvoedt (islamitisch) en die ouders sterven gaan die ouders naar de hemel. Sommige zeggen zelfs twee of een meisje is ook al genoeg. En Allah weet het het best. Ik ben zeer trots een vrome vrouw te zijn en ook om te weten dat Allah ons alles vergemakkelijkt. Maar het zijn de Marokkanen die denken dat een vrouw niets waard is. Met deze woorden die je zei over een vrouw heb je niet eens respect voor de vrouw die jou 9 maanden heeft gedragen en voor jou heeft gezorgd tot de dag van vandaag. Probeer dat maar eens na te doen als man. DUS PAS OP MET WAT JE ZEGT OVER DE VROUW !

08-07-2011, 21:00
wel a weld a nas dat heb ik ook gedaan omdat ik niet met mannen wou leven die niet praktiserend waren en dat is heel belangrijk voor de toekomst van mijn kinderen. Van de eerste man mocht ik mijn kind niet naar de moskee brengen omdat ze slechte dingen zou leren van Marokkanen en de tweede die een hypocriet was hij denkt dat hij alles beter weet en we woonden naast een moskee en hij bleef een film zien terwijl het tijd was voor het gebed en als hij s'nachts thuis was bekeek hij films tot 4.00 s'morgens en als ik opstond voor alfajr dan ging hij slapen en ik zei dan het is nu tijd voor het gebed en toch ging hij slapen.

10-07-2011, 21:13
Ik ben nu aan het scheiden, en wat kunnen mensen vies naar je kijken en roddelen en je negeren.Terwijl hij me vaak genoeg mishandeld heeft en allerlei andere dingen heeft gedaan die een moslim niet hoort te doen en nog was en ben ik de foute, maar ghir inshallah.

10-07-2011, 21:34
salaam alaikom...

Ik denk dat je altijd zelf je positie bepaald. Iedereen heeft zelf de keus om te behalen waar hij of zij mee beinvloed wordt. Al ben je een gescheiden vrouw je kunt je plaats in deze maatschappij opeisen. Niemand krijgt je omlaag als je er zelf niet voor kiest. Meeste mensen houden veel rekening met anderen en vergeten hun zelf. Mensen moeten meer uit gaan van eigen kwaliteiten en minderen luisteren naar wat anderen van hen vinden....

10-07-2011, 21:50

Citaat door AbouRfissa:
topic van 2003
Najib26 heeft hier zelfs nog op gereageerd, die heb ik hier al jaren niet meer gezien. Of hij heeft een nieuwe nick

10-07-2011, 22:11


Er is helemaal niks mis met een gescheiden vrouw, het is nou eenmaal zo gelopen en Allah heeft dat zo gewild. Waar ik een hekel aan heb is aan gescheiden vouwen die aandacht naar zich toe gaan trekken omdat ze gescheiden zijn. Ik vind ze soms zielig overkomen terwijl ze dat absoluut niet zijn, en dat doen ze echt zelf. Je bent gescheiden, Alhamdoelilah want Allah heeft dat zo gewild. Als onze schepper wil dat je hertrouwt dan zal dat gebeuren! Ik kan me voorstellen dat het rot is, maar ze zijn niet minderwaardig PUNT!

10-07-2011, 22:12
salaam ,

haar op de scheiding beoordelen is zwart-wit denken hoe weet je nou waarom ze is gescheiden? je hebt haar hart niet opengemaakt en gezien wat zich daar bevindt , oppervlakkige mensen moet je negeren en doen wat de schepper jou opdroeg te doen

10-07-2011, 22:17

Citaat door Najib26:
In de islam is een gescheiden zeker een volwaardig persoon. De profeet trouwde ook met gescheiden vrouwen. Helaas zijn heel wat Marokkanen afgedwaald en beschouwen ze gescheiden vrouwen als minder.
Dat waren weduwen. niet dat ik gescheiden vrouwen minder vind... maar je moet wel het hele verhaal vertellen en niet alleen datgene wat je uitkomt.

Pagina's : 1 [2] 3