Bekijk volle/desktop versie : Grote brand bij Londen bedwongen



13-12-2005, 22:09
http://www.nu.nl/news/641606/21/Grote_brand_bij_Londen_bedwongen_%28video%29.html

Uitgegeven: 13 december 2005 17:50
Laatst gewijzigd: 13 december 2005 21:15

HEMEL HEMPSTEAD - De grote brand in een brandstoffendepot bij Londen is bedwongen. De brandweer heeft dinsdag gemeld dat de vlammen in de laatste drie brandende tanks zijn gedoofd.

Bekijk video: Modem/ Breedband


De brandweer verwachtte eerder op de dag al voor het einde van de dag alle vuurhaarden te hebben geblust, meldde de Britse omroep BBC. De komende dagen zullen brandweerteams het gebied blijven koelen om te voorkomen dat er weer brand ontstaat.

Explosies

De brand was zondagochtend uitgebroken. Na een reeks explosies stonden twintig tanks in brand. Over de oorzaak deden de autoriteiten nog geen mededelingen, behalve dat zij een terreuraanslag uitsloten.

Vrijwel alle geëvacueerde omwonenden kregen toestemming terug naar huis te keren. De overheid adviseerde hen wel binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden.

Scholen

Het is ook de bedoeling dat de tweehonderd gesloten scholen in de regio woensdag weer opengaan. Alleen de scholen dichtbij het depot die door de explosies schade opliepen, blijven nog gesloten.

De brand leidde tot een enorme rookontwikkeling. Maar dinsdagmiddag was de pluim al aanzienlijk kleiner geworden. Volgens de plaatselijke autoriteiten blijkt uit de geruststellende metingen dat de lucht nauwelijks giftige chemicaliën bevat.




God zij gedankt dat het uit is en dat het meevalt met de chemische verontreiniging....
Alhoewel we niet moeten onderschatten wat voor aanslag dit ook weer is op het veel geplaagde milieu....

13-12-2005, 22:12


Dat hebben ze verdomme snel geflikt die Britten.

Mooi stukje vakwerk, en waarschijnlijk hebben de brandweerdiensten weer een hoop bijgeleerd met betrekking tot het bestrijden van dit soort inferno's.

13-12-2005, 22:21
Dat hebben ze idd snel geflikt, hulde daarvoor, gisteren nog gekeken naar die brand en zag er toen niet naar uit dat ze dat zo vlot onder controle zouden hebben.

Vakmanschap van de hoogste orde!

13-12-2005, 23:44

Citaat door luis_in_de_pels:
Dat hebben ze verdomme snel geflikt die Britten.

Mooi stukje vakwerk, en waarschijnlijk hebben de brandweerdiensten weer een hoop bijgeleerd met betrekking tot het bestrijden van dit soort inferno's.
´t zag er idd uit als een lastig klusje.

Ben jij toevallig stiekum Peej?