Bekijk volle/desktop versie : Griesmeelcake Met Yoghurt



14-11-2005, 14:19
Er Stond Hier Een Topic Met Griesmeelcake Met Yughurt... Weet Iemand Die Recept Nog????????????


Bedankt Alvast

Ellae

14-11-2005, 14:39


Ik heb wel een recept maar weet niet of je die bedoeld.
- 4 eieren
- 1 glas (theeglas met een oortje) suiker
- 1 glas olie
- 1 glas yoghurt
- 1 glas griesmeel
- 1 glas gemalen koko's
- 1 glas bloem
- 1 pakje bakpoeder.

14-11-2005, 14:43
salaam alaikum zuster...
ik had ook die vraag gesteld een tijdje geleden.. je kan de topic nog lezen op blz 3..... griesmeelcake of natte cake...

maar ik heb hier 2 recepten voor je gekopieerd..

Ingredienten: 1 pak griesmeel van Koopmans
1 pak yoghurt ( een hele liter)
1 glas suiker (de welbekende nederlandse theeglas met n oortje)
1 glas olie
1 bakpoeder
3 eieren
1 of 2 zakjes amandelschaafsel van baukje (evt voor de garnering hoeft niet)
en een beetje abrikozen jam

Wat ik zelf extra toevoeg zijn 1 of 2 zakjes vanillesuiker en een hele citroen/sinassappel geraspt.

Je begint met het mixen van de suiker, olie,eieren, vanillesuiker, bakpoeder tot de suiker smelt. Dan voeg je een gedeelte van de geraspte citroen toe en een kwart laat je achter (voor garnering).

Dan voeg je de yoghurt toe en mix je ook goed (met garde geen electrishe apparaten, dan blijft hij lekker luchtig).

Voeg ondertussen de griesmeel en vet je bastila-vormige vorm in ik heb dan meestal mn oven een beetje voorverwarmd op +/- 180 C ik gebruik zo'n marokaanse/turkse bastilla vorm ik heb zelf een redelijk grote dus kijk maar naar de formaat want hij zwelt op in de oven.

Dan laat je m zeker ongeveer 3 kwartier kan meer zijn op zn gemakje gaar worden op ongeveer 170/180 C . Als hij een mooi egaal kleurtje heeft en met een sate prikker er doorheen prikt en hij is gaar dan haal je m er uit en laat je m goed afkoelen.
Als hij GOED afgekoeld is besmeer je hem met wat abrikozen jam en strooi je die laatse gedeelte geraspte citroen er over heen en dan die amandelschaafsel en snij je m dan in gewenste vorm ruiten of lekker vierkantjes net Brownies.



de andere recept....

3glazen yoghurt....
3 eieeren....
ander half glas olie...
ander half glas suiker....
500gram griesmeel...(grove is het beste die kruimelt lekker)
1 bakpoeder.....

doe de yoghurt als LAATST anders word het zuur....
en dan niet te lang mengen....

2glazen water
1glas suiker

aan de kook brengen wat laten indikken....
laten afkoelen en dan over de warme cake gieten...



ik hoop dat het gaat lukken....
oke beslamaaaa.

14-11-2005, 14:48

Citaat door sabsab:
Ik heb wel een recept maar weet niet of je die bedoeld.
- 4 eieren
- 1 glas (theeglas met een oortje) suiker
- 1 glas olie
- 1 glas yoghurt
- 1 glas griesmeel
- 1 glas gemalen koko's
- 1 glas bloem
- 1 pakje bakpoeder.
bedankt meid, maar dat is niet die ik bedoel

die ik bedoel is erugggggggggg makkelijk iets met: 1 glas suiker 3 glazen yughurt, 1 glas olie, 3 a 4 eieren ofso in iedergeval die richting

bedankt voor jou moeite schat

ellae

14-11-2005, 14:51



Citaat door yuwairia:
salaam alaikum zuster...
ik had ook die vraag gesteld een tijdje geleden.. je kan de topic nog lezen op blz 3..... griesmeelcake of natte cake...

maar ik heb hier 2 recepten voor je gekopieerd..

Ingredienten: 1 pak griesmeel van Koopmans
1 pak yoghurt ( een hele liter)
1 glas suiker (de welbekende nederlandse theeglas met n oortje)
1 glas olie
1 bakpoeder
3 eieren
1 of 2 zakjes amandelschaafsel van baukje (evt voor de garnering hoeft niet)
en een beetje abrikozen jam

Wat ik zelf extra toevoeg zijn 1 of 2 zakjes vanillesuiker en een hele citroen/sinassappel geraspt.

Je begint met het mixen van de suiker, olie,eieren, vanillesuiker, bakpoeder tot de suiker smelt. Dan voeg je een gedeelte van de geraspte citroen toe en een kwart laat je achter (voor garnering).

Dan voeg je de yoghurt toe en mix je ook goed (met garde geen electrishe apparaten, dan blijft hij lekker luchtig).

Voeg ondertussen de griesmeel en vet je bastila-vormige vorm in ik heb dan meestal mn oven een beetje voorverwarmd op +/- 180 C ik gebruik zo'n marokaanse/turkse bastilla vorm ik heb zelf een redelijk grote dus kijk maar naar de formaat want hij zwelt op in de oven.

Dan laat je m zeker ongeveer 3 kwartier kan meer zijn op zn gemakje gaar worden op ongeveer 170/180 C . Als hij een mooi egaal kleurtje heeft en met een sate prikker er doorheen prikt en hij is gaar dan haal je m er uit en laat je m goed afkoelen.
Als hij GOED afgekoeld is besmeer je hem met wat abrikozen jam en strooi je die laatse gedeelte geraspte citroen er over heen en dan die amandelschaafsel en snij je m dan in gewenste vorm ruiten of lekker vierkantjes net Brownies.



de andere recept....

3glazen yoghurt....
3 eieeren....
ander half glas olie...
ander half glas suiker....
500gram griesmeel...(grove is het beste die kruimelt lekker)
1 bakpoeder.....

doe de yoghurt als LAATST anders word het zuur....
en dan niet te lang mengen....

2glazen water
1glas suiker

aan de kook brengen wat laten indikken....
laten afkoelen en dan over de warme cake gieten...



ik hoop dat het gaat lukken....
oke beslamaaaa.
ja deze recepten ben ik ook tegen gekomen... ik denk dat ik dan maar deze ga uitproberen

alhoewel dat niet de recept is die ik zocht


bedankt meid voor je moeite

ellae

14-11-2005, 15:20
misgien deze ?ik heb 'm ook van hier.

3 eieren
3 glazen (vanille) yoghurt
1,5 glas suiker
1,5 glas olie
bakpoeder

Alles goed door elkaar mixen, dan ongeveer 500 gram smieda toevoegen en goed mengen.

Als het gebakken is, even laten afkoelen.

groetjes chaouniah

14-11-2005, 15:22

Citaat door chaouniah:
misgien deze ?ik heb 'm ook van hier.

3 eieren
3 glazen (vanille) yoghurt
1,5 glas suiker
1,5 glas olie
bakpoeder

Alles goed door elkaar mixen, dan ongeveer 500 gram smieda toevoegen en goed mengen.

Als het gebakken is, even laten afkoelen.

groetjes chaouniah
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.... 100000x MAAL DANK MEID


ellae

p.s. weet je nog van wie die afkwam?

14-11-2005, 15:25
nee helaas weet ik niet meer van wie dit was , maar graag gedaan.

groetjes chaouniah

14-11-2005, 15:27
nee helaas weet ik niet meer van wie dit was , maar graag gedaan.

14-11-2005, 15:27
ik heb je een punt gestuud.. alsje

14-11-2005, 15:29
dankjewel