Bekijk volle/desktop versie : Moeders, hoe hebben jullie het eerste jaar ervaren?Pagina's : 1 2 3 [4] 5 6

26-05-2003, 16:36
hoi Rosalinda,

Wat erg voor je. Dat lijkt me nou erg wat jij hebt mee gemaakt. Maar inchallah wanneer allah het wil zal jij een mooi kind baren. Veel sterkte nog met het verwerken ervan, want volgens mij word je er iedere keer weer aan herinnerd.

Maar hoe heet jouw dochtertje nou Hasna, had je nog niet velteld. Ik vind het nu zo spannend hoe lang ze erover gaat doen om echt goed te gaan lopen. Het gaat nu wel vlot hoor, want sinds een paar weken geleden had ze ook haar eerste woordjes geleerd. Zoals opa en licht in het marokkaans en mimi(eten) en titi (zitten). En het allerleukste was vorige week toen we gingen winkelen. We zaten in de bus toen we een ander jongetje van ongeveer 2 jaar ook in zijn kinderwagen zagen zitten, en zij de hele tijd naar het jongetje wijzen en roepen baby, baby, terwijl ze zelf nog een baby is. De hele bus lag in een deuk. (lachen joh)

26-05-2003, 23:26


Asalamoe aleikoum,

Een miskraam is wel erg, maar ik denk dat er altijd wel dingen zijn die iets erger zijn.

Iemand schreef dat ze 2 maanden zwanger was, toen ze een miskraam kreeg. Mijn schoonzus was 9 maanden zwanger en na de bevalling, bleef haar dochtertje 1 uur in leven en overleed daarna...

Wanneer je een spontane miskraam krijgt, wordt er meestal gezegd dat er iets niet goed zat bij het vruchtje. Mijn moeder kreeg een miskraam door iets anders en niet doordat er iets aan het vruchtje mankeerde. Mijn moeder schrok namelijk zo erg toen ze zag dat mijn broertje blauw was aangelopen, omdat hij zich had verslikt in een oorbel van mijn zus, dat haar vruchtvliezen werden gebroken, waardoor ze een dus een miskraam kreeg. Ik was nog maar 3 jaar ongeveer en herinner me dat ik het vruchtje wilde zien en mijn oudste zus vertelde me waar de beentjes zaten etc en daarna werd deze jongetje begraven.

Een miskraam in de eerste maanden is erg, maar het is nog erger als je kind van 2 jaar of 5 door een ongelukje om het leven komt, omdat je een sterkere band hebt met zo een kind, dan een foetus of embryo die je nauwelijks kent.

Mijn moeder verloor een dochterje van 5 en 1 van 3 en een jongen van 2 weken oud door ziekte en de 4de door een miskraam.

Veel vrouwen krijgen een miskraam. Bij sommige vrouwen het zelfs zo dat ze een miskraam nauwelijks opmerken. De dochter van mijn broer kreeg een miskraam en daar werd ze onzettend verdrietig door. Haar schoonmoeder echter denkt daar heel anders over. Zij vertelde haar dat zij in Marokko zoiets gewoon buiten weggooien in de akwe (in het Berbers). Een andere vrouw vertelde dat ze het egwoon liet wegspoelen door de wc en dat het haar helemaal niet triets stemde. toch eigenaardig hoe elk vrouw op een miskraam reageert.

Degene die 1 keer zwanger raakte en een miskraam kreeg, moet niet bang zijn dat het weer gebeurt, maar vertrouwen op God. Angst mag je leven niet beheersen.


Groeten,
Rabiya

27-05-2003, 10:09
rabiya je hebt gelijk.....

27-05-2003, 14:57
Hoi,

Was ik in alle gauwigheid vergeten te vermelden hoe mijn dochtertje heet, haar naam is Roumaisa.

27-05-2003, 15:00


Yasmina,

Dapper van je hoor, dat je je dochtertje meeneemt naar feesten. Ik laat mijn dochtertje altijd bij mijn buurvrouw of mijn moeder. Ik vind het zo irritant als je kind niet wil luisteren/zitten/slapen tijdens een feest , ben je je de hele tijd aan het ergeren aan je kind! En ik vind het overigens ook heel erg zielig voor mijn dochtertje, moet ze de hele tijd naar die herrie luisteren, ze kan dan niet even rustig slapen ofzo.

27-05-2003, 16:23
was ook de eerste keer.
ik dacht als het niet gaat is het meteen ook lineadirect de laatste keer!
en zowiezo, achterlaten bij mijn moeder gaat niet: ze krijgt nog borstvoeding...en afkolven vind ik echt een gedoe....
en ze was ook uitgenodigd....
maar goed, het viel allemaal harstikke mee.... ze was lekker rustig...
wat wil je ook? toen ik zwanger was heb ik genoeg herrie geluisterd...en gedanst..... (echt crazy hoor, gewoon dansen in een kamertje met een walkman op...
en bij onze familie gaat het er nooit rustig aan toe....bij ons is het wedstrijdje wie het hardst kan schreeuwen....

28-05-2003, 13:18
Hi Lieve Moedertjes,

Ik wilde alleen maar effe zeggen dat ik moeders echt prachtig vindt, vooral als ze zwanger zijn dan zijn ze zo mooi he.
Maar jullie stralen het gewoon uit, echt prachtig.
Ik wil ook een baby hebben, maar ja moet eerst een man vinden


Veel liefs N

Ps. geef een dikke :blauwkus: aan al jullie kindjes, en als jullie een oppas nodig hebben kunnen jullie mij altijd bellen

28-05-2003, 13:47
Yasmina,

Hahaha ik dacht dat onze familie luidruchtig was (soms schaam ik me wel eens voor ze ) Ik denk dat je nu nog je dochtertje overal mee naar toe kunt nemen, maar zodra ze ongeveer 14 maanden zijn, dan is dat ook weer voorbij. Ondanks dat je een rustig kind hebt, zal je kind van die leeftijd echt niet meer rustig blijven zitten, vooral als ze andere kinderen ziet, en ik spreek uit ervaring

28-05-2003, 13:50
Ik heb bijna alle stukjes gelezen en vind het echt leuk hoe jullie vol liefde dingen met elkaar delen.

Hopelijk zorgt Allah ervoor dat ik ook zo mee kan praten over een jaar of 5 insha-Allah.
Thallaou en geniet ervan.

28-05-2003, 16:36
ja dat dacht ik al......
ik denk dat je vaarwel tegen je rust kan zeggen zodra ze kunnen kruipen/lopen! Safi vaarwel grote plant die nu in de hoek van woonkamer staat.... of ik moet haar met haar handjes in de grond laten graaien, wat ik niet echt zie zitten!
Maar goed, ik geniet er nu ook wel van dat ze nog verplicht in haar maxicosi moet zitten omdat ze niet anders kan
als het aan haar had gelegen was ze allang dat zitje uitgerend hoor!
Op het kinderdagverblijf staan ze paf van haar.
Ze wilden haar aan haar handjes optrekken zodat ze ging zitten, maar tot hun grote verbazing stond ze opeens!!
Hahaha, ze hadden het er de hele dag over.
Dat er een kind van 1 daar was die dat nog geen eens deed. Hij kon alleen maar zitten! nou was hij ook wel heel laat, bla bla bla

maar goed opmerking was: nou ja, ze stond gewoon....!! en ze is nog maar 4 maanden. ZE is echt sterk! Ze mag nog wel even baby blijven hoor...

hahaha...mijn kleintje heeft ze nu al paf doen staan, ben benieuwd voor wat er nog komen gaat!

groetjes Yx

20-06-2003, 10:48
Meiden ik heb heel veel respect voor jullie en heb ook veel aan jullie verhalen

Ik zal jullie verklappen dat ik aanstaande woensdag mijn laatje strip op heb en daarna niet meer ga beginnen met een nieuwe strip

mijn man en ik hebben het alleen nog maar over een kleintje en wachten vol spanning af wat voor moois er allemaal gaat gebeuren

ik zal mijn vragen en dingetjes die ik tegenkom hier zetten en hoop wat advies van jullie te mogen ontvangen

Ik ben zoooo gelukkig!

Liefs Safia

23-06-2003, 11:48
Hoi Safia,

Ik hoop van harte dat het ook snel gaat voor jou. De eerste keer dat ik zwanger probeerde te worden duurde het 4 maanden, en dit keer was het gelijk raak. Ik heb zaterdag een test gedaan en ik ben zwanger.
Het is echt zo fantastisch om 2 streepjes op de test te zien.

Ik wens je veel succes.

groetjes een_Rotterdamse

23-06-2003, 13:39


Dank je Meid!

Gefeliciteerd met de uitslag!!!!

Ik hoop echt dat het snel zal gaan, maar aan de andere kant, weet ik wat ik wil en heb ik geduld. Heb je nog tips voor me??

LIefs Safia

23-06-2003, 13:53
Yasmina,

Tbarkellah hla bentek. Je hebt een sterke meid dus.....Een Rotterdamse,

Gefeliciteerd, met je zwangerschap. Leuk hoor, weer een baby. Ik durf het zelf helaas nog niet aan. Heel veel succes tijdens je zwangerschap.


Safia,
Heel veel succes met het zwanger worden.

23-06-2003, 13:56
Shoukran Hasna!

Pagina's : 1 2 3 [4] 5 6