Hier is het recept
3 aardappelen middelgroot (kruimelige aardappels)
3 eieren
1 glas warme melk en een halve glas voor de puree
1.5 glas suiker
1 glas olie
1 bakpoeder
1 gistzakje (30 gram verse gist)
een beetje zout
800 gram meel
Je moet een glas hebben waar 250 gram suiker in kan en die gebruik je ook voor olie en melk.
Bereiding:
Aardappels koken en pureren met een halve glas melk.
3 eieren een beetje roeren, melk, olie, suiker, zout, bakpoeder en gist erbij doen, een beetje roeren, niet teveel.
Aardappelpuree erbij roeren, en dan meel erbij doen. Dan het deeg voor zeker 10 tot 15 minuten kneden, steeds je handen in de olie deppen anders kan je het niet kneden.
Dan bolletjes van maken, niet teveel aan zitten, anders krijg je een vieze deeg van binnen.
Bolletjes op bakpapier leggen en afdekken. 1.5 of 2 uur laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 260 graden en de oven lager zetten op 150-200 graden.
Eigeel en melk met elkaar mengen en dan op de broodjes smeren. Ongeveer 15-20 minuten bakken.
Dit recept heeft iemand op cuisine geplaats en wie dat was weet ik niet meer.
Ik hoop dat ze lukken, want het wil niet gelijk de eerste keer lukken. Gelukkig bij mij wel.
Veel succes...groetjes