Bekijk volle/desktop versie : Rellen Frankrijk..eerste dode gemeld



07-11-2005, 16:23
Bij de ernstige ongeregeldheden in Frankrijk, die afgelopen nacht [URL="http://frontpage.fok.nl/nieuws/59279"]de elfde dag[/URL] op rij ingingen, is een eerste dodelijke slachtoffer gevallen. Een 60-jarige man die in de nacht van vrijdag op zaterdag in elkaar was geslagen, bezweek deze morgen aan zijn verwondingen.

Dit maakte zijn echtgenote bekend. De man trachtte tijdens de rellen een brandende vuilnisbak voor zijn woning in Stains te blussen. Voor diverse relschoppers was dit de aanleiding hem te mishandelden tot hij in een coma raakte. Hij overleed vandaag in een ziekenhuis in Bondy.

Eerder deze nacht werd er op de politie al met jachtgeweren geschoten. Daarbij raakten ruim dertig agenten gewond. Twee agenten liggen ernstig gewond in het ziekenhuis.

Nu het geweld verder escaleert, wordt de roep om hardere maatregelen groter. Zo wil de Franse politiebond Action Police CFTC dat de regering het leger gaat inzetten om de relschoppers te bestrijden. Ook wil de bond de instelling van een avondklok. Mensen mogen dan alleen nog met speciale toestemmning na een bepaald tijdstip de straat op.

Zet maar in dat leger..en maakt er een subiet einde aan.

http://www.nu.nl/news/621550/20/Eerste_dode_door_rellen_in_Franse_buitenwijken.htm l

07-11-2005, 17:18


Dat is dan de tweede. Er is er al eerder eentje overleden, maar daar werd in de pers geen aandacht aan besteed. Die man kwam thuis, stapte uit z'n auto en werd in elkaar getrapt door een stuk of 10 man omdat ze z'n camera wilden hebben. Vrouw en kind konden niets doen dan kijken. De man raakte ook in coma en overleed niet veel later.

07-11-2005, 17:19
Hm, nu ik het zo lees komt het verhaal best overeen. Misschien circuleren er meerdere versies van hetzelfde verhaal.

07-11-2005, 17:21
Blijkbaar gaat het om hetzelfde persoon?