Hier een aantal recepten van mij!!!
Koude pastasalade met basilicum en olijfolie voor 6 personen.
Ingredienten:
500 g korte pasta (bvb. penne)
2 paprika's
verse basilicum
olijfolie
zout
3 tomaten (ontveld, geplet)
Bereiding:
Deze salade moet koud opgediend worden, dus je kunt het beste de pasta een paar uur van tevoren koken.
De paprika's in kleine stukjes snijden en bij de koude pasta voegen. Olijfolie erdoor mengen, evenals de tomaten, en de verse basilicum, die in kleine stukjes gesneden is. Kruiden met zout en peper.
Griekse salade
(Bijgerecht)
Benodigdheden voor 2 personen:
- 1 rode ui
- halve komkommer
- 3 pomodoro of trostomaten
- 2 Turkse paprika's
- halve krop ijsbergsla
- zwarte olijven
- stuk feta (Griekse geiten- of schapekaas)
Dressing:
- olijfolie
- citroensap
- peper & zout
- kruiden naar keuze (bijv. gemalen salie, tijm en oregano)
Snijd de rode ui en de Turkse parika's in ringen en de halve komkommer en tomaten in plakjes. Neem de bladeren van de ijsbergsla en scheur deze in stukjes. Doe dit alles in een schaal en voeg er de zwarte olijven aantoe (voor de liefhebber die zoute, paarsachtige olijven). Snijd de feta in blokjes en voeg deze eveneens toe aan de salade.
Maak een dressing van 2 delen olijfolie en 1 deel ciroensap. Op smaak maken met peper, zout en kruiden naar keuze en over de salade sprenkelen.
Garnalensalade
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 aardappelen
Zout
3 eetlepels olie
1 theelepel mosterd
2 eetlepels azijn
Versgemalen peper
400 gr garnalen
Dille
Bereiding:
Borstel de aardappelen onder koud water schoon en kook ze in de schil in 20 minuten in een beetje water met zout gaar
Giet de aardappelen af, pel ze en snijd ze in blokjes
Roer de olie met de mosterd goed door elkaar en roer er de azijn en een beetje peper door
Schenk de saus over de nog warme aardappelen
Laat de salade een paar uur in de koelkast intrekken
Schep er de garnalen door en bestrooi de salade met fijngehakte dille
Tonijnsalade
Aantal personen: 1-2
Ingrediënten
4 hardgekookte eieren
1 blikje tonijn
Mayonaise naar smaak
Gehakte selder naar smaak
Gehakte ui naar smaak
Zout naar smaak
Eventueel gehakte zwarte olijven
Bereiding:
Hak alle ingrediënten fijn en meng ze goed
Tomatensalade
aantal personen: 4
Ingrediënten:
4 ontvelde en in stukjes gesneden tomaten
4 gepelde fijngehakte hardgekookte eieren
1/4 schoongemaakte en in smalle reepjes gesneden krop sla
3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
2 eetlepels citroensap
Zout
Peper
Bereiding:
Doe de stukjes tomaat, de fijngehakte eieren en de reepjes sla in een schaal
Roer van de olie met het citroensap en wat zout en peper in een kommetje een sausje
Schenk het sausje over de salade en schep alles voorzichtig dooreen
Groetjes