Bekijk volle/desktop versie : een vraagje
amiraatje20
28-10-2005, 21:20
dag dames....................
Een vraagje >>>>>>>>>wie weet hoe ze tjauwmin maken?????
En de groenten van chinezen is ook heerlijk???????volgens mij stomen ze het ofzo??????Wie kan mij het recept geven??????????
amiraatje20
28-10-2005, 21:55
ja maar hoe heet het?????????want mie is toch wat je ook in loempias gebruikt,,en dat is toch veel dikker....
amiraatje20
28-10-2005, 21:56
tjauwmin is dikker bedoel ik...
amiraatje20
28-10-2005, 21:58
wat zijn de namen van de groenten die ze erbij gebruiken??????????
ZE gebruiken een soort sla ofzo en die stomen koken ze in water maar ken de naam ervan niet...........
amiraatje20
28-10-2005, 22:36
amiraatje20
28-10-2005, 22:52
ok dank je wel....en die chineze kool kan je ook in de supermarkt kopen?en wat voor kruiden gebruiken ze???????????
sushimon
28-10-2005, 23:15
NEENEE, jullie hebben het allemaal mis
laat ik als echte raschinees jullie helpen:
allereerst wat in loempia's zit heet: rijstvermicelli
mihoen is een soort roerbak bami die wit is:
en bami die je in de supermarkt kookt eten chinezen niet, ze worden alleen gebruikt om bami te maken die verkocht worden aan westerlingen. Je kunt er wel mee roerbakken, maar chinezen gebruiken meestal eiernoedels.
dit is verse en gedroogde vorm zo:
http://www.goodnessdirect.co.uk/detail/362615b.jpg
en gebakken zo:
Je kookt het kort , een paar minuten en spoel het af, onder de koude kraan en uitlekken en droog. want anders plakt het bij het bakken.
En de groentes:
er zijn 2 manieren, geroerbakt en gekookt
geroerbakt is olie in de wok, groentes erbij en peper/zout en oestersaus en klaar.
gekookt is in water koken, afgieten , uitlekke en daarna met wat sojasaus, oestersaus en eventueel sesamolie erover heen even husselen.
de meeste gebruikte groentes zijn:
paksoi: zoetig en sappig, de lekkerste, ze zijn ook helemaal groen te krijgen
amsoi: beetje mild zoet en een typische smaak
kai choi:beetje bittere nasmaak
choi sam; een bos met stengels en bladeren, lekker fris, meestal bereidt door koken en oestersaus. is wel seizoens gebonden.de voorste bundel op foto met die gele bloemetjes, die je ook kunt eten
en heb je de chinese kool, die bedoel je waarschijnlijk, die worden gewoon geplukt en hele blad gestoomd of gekookt, je kunt ook roerbakken, eet hier niet teveel van, dan krijg je diaree
amiraatje20
28-10-2005, 23:20
ok dank je wel...waar kan je die fresh egg noodles verkrijgen
amiraatje20
28-10-2005, 23:25
en welke groente vind jij het lekkerst erbij?
sushimon
28-10-2005, 23:26
bij de toko, of vers of ze hebben het in de vriezer, maar als je het wilt roerbakken, kun je beter gedroogde vorm nemen, bakt makkelijker, wil je nog het recept?
sushimon
28-10-2005, 23:27
ik eet meestal paksoi, kun je lang bewaren en makkelijk en sappig
amiraatje20
28-10-2005, 23:29
ja heel graag het recept.......en dank je wel
amiraatje20
28-10-2005, 23:32
ok dank je wel..en wil heel graag het recept
Privacy |
Cookies©2000-2024 Marokko.nl Virtual Community's - La maison du Maroc. Powered by Marokko Media.