Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Vraagje.Pagina's : [1] 2

piraat
11-04-2003, 14:15


Wat zegt de Islam over het donor zijn na je dood? Alleen antwoorden als je het zeker weet. Niet zeggen ik denk dat het wel of niet mag.

nadoria_16
11-04-2003, 15:27
Asalamoe Alikoem Warahmatoehoe Wabarakatoehoe, Het is HARAM

piraat
11-04-2003, 15:28
Origineel gepost door nadoria_16 Asalamoe Alikoem Warahmatoehoe Wabarakatoehoe, Het is HARAM Kun je dit ook met een hadith of iets anders bewijzen/weerleggen?

nadoria_16
11-04-2003, 15:31
Asalmoe Alikoem Warahmatoehoe Wabarakatoehoe, JA dat kan, maar dan moet je wel even wachten.

piraat
11-04-2003, 15:32


Origineel gepost door nadoria_16 Asalmoe Alikoem Warahmatoehoe Wabarakatoehoe, JA dat kan, maar dan moet je wel even wachten. heel graag, als je wil :)

cambou
11-04-2003, 15:33
PIRAAT JE MIST AL EEN OOG WAT WIL JE DONEREN NA JE DOOD ZELFS MAAR EEN POOT EN JE WIL DONEREN . WEL TOF EIGENLIJK

piraat
11-04-2003, 15:35
Origineel gepost door cambou PIRAAT JE MIST AL EEN OOG WAT WIL JE DONEREN NA JE DOOD ZELFS MAAR EEN POOT EN JE WIL DONEREN . WEL TOF EIGENLIJK haha emshoem hoe gaat het met jou eigenlijk man? lange tijd niet gesproken man

cambou
11-04-2003, 15:36
EWA DRUK MET WERK JE WEET TOCH

nadoria_16
11-04-2003, 15:37
Asalamoe Alikoem Warahmatoehoe Wabarakatoehoe, Ik heb even op internet gezocht en hieronder vindt je een antwoord op jou vraag. Ik ga wel nog kijken of ik een hadith erover vindt en in de koran kijken of daar wat over staat. Ik zal het je zeggen als ik wat vindt. (0123) Wat is het Islamitisch oordeel over donor transplantatie? Vraag: Ik wil graag weten wat de Islam over donor transplantatie zegt. Bijvoorbeeld als de dokter zegt dat het slagen van de transplantatie 50/50 is. Antwoord: In de naam van Allah de Erbarmer de Meest Barmhartige Dit is een onderwerp dat onderzocht is door het islamitisch comittee van jurisprudentie . De volgende uitspraken zijn daarover gedaan: Het is toegestaan om een lichaamsdeel van een persoon te verplaatsen naar een andere plek in zijn lichaam. Zodat de natuurlijke aanleg van de zieke lichaamsdeel hersteld kan worden. Het is toegestaan om een lichaamsdeel uit een levende lichaam te transplanteren naar een andere lichaam, als desbetreffende lichaamsdeel zelf groeit en tot de oorspronkelijk staat hersteld (zoals het bloed of huid). Het is niet toegestaan om een lichaamsdeel weg te halen bij een persoon waarbij hij door deze transplantatie sterft of schade aan resulteert (zoals het weghalen van het hart..etc). Het is toegestaan om een lichaamsdeel van een dode persoon te transplanteren bij een levende persoon, als er geen andere mogelijkheid is om de levende persoon te helpen behalve het veranderen van deze lichaamsdeel. Dit kan gebeuren als degene die gestorven is of zijn erfgenamen toestemming hiervoor geven. Het is niet toegestaan om de getransplanteerde lichaamsdelen te gebruiken voor financi‘ü doeleinden. zoals het verkopen..etc hiervan. Zaken buiten de bovengenoemde punten dienen voorgelegd en bestudeerd worden. Door moslimgeleerden en deskundigen. bron: Islamitische jurisprudentie verslagen En Allah en Zijn boodschapper weten het beste. Cyber-imam, St.Alwaqf, Moslim Jongeren Holland Wa Alikoem Salaam

piraat
11-04-2003, 15:37
Origineel gepost door cambou EWA DRUK MET WERK JE WEET TOCH beter dan stilzitten man :goedzo:

lala_fatima
11-04-2003, 15:37
Vraag: Is het toegestaan om na je dood orgaan- en of weefsel donor te worden? Zo ja, mogen dan alle organen gedoneerd worden? En mogen je organen dan ook worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek? Ik bedoel in alle bovenstaaande gevallen pas als je dood bent. Antwoord: In de naam van Allah de Barmhartige de Genadevolle Beste broeder in de islam Islam beveelt de moslims respect te tonen voor de mensheid in hun levensomloop en ook respect voor moslims en de mensheid in hun dood. De lichaam van een moslim is geen spel of een test-object waarbij de mensheid ermee kan spelen zoals zij willen. We hebben uw vraag gesteld aan sheikh Abdourrahman AbdoulKhaleq, waarbij hij ons antwoordde met: Het is verboden om de lichaamsdelen van een moslim te gebruiken voor welke onderzoek dan ook. Hij noemde toen de hadith die overgevelerd is door 'Aicha (moge Allah tevreden met haar zijn): "Het breken van een bot van een dode is hetzelfde als het breken daarvan tijdens zijn leven." (Aboe Daawoed 2792, Ibn Maadjah 1605 en Ahmed 23545). Verder heeft het islamitische comittee van jurisprudentie bepaalde voorwaarden gesteld voor het transplanteren of het gebruik van lichaamsdelen. Om hierover meer te lezen zie vraag: (0123) Wat is het Islamitisch oordeel over donor transplantatie? En Allah weet het beste.

piraat
11-04-2003, 15:40
Origineel gepost door nadoria_16 Asalamoe Alikoem Warahmatoehoe Wabarakatoehoe, Ik heb even op internet gezocht en hieronder vindt je een antwoord op jou vraag. Ik ga wel nog kijken of ik een hadith erover vindt en in de koran kijken of daar wat over staat. Ik zal het je zeggen als ik wat vindt. (0123) Wat is het Islamitisch oordeel over donor transplantatie? Vraag: Ik wil graag weten wat de Islam over donor transplantatie zegt. Bijvoorbeeld als de dokter zegt dat het slagen van de transplantatie 50/50 is. Antwoord: In de naam van Allah de Erbarmer de Meest Barmhartige Dit is een onderwerp dat onderzocht is door het islamitisch comittee van jurisprudentie . De volgende uitspraken zijn daarover gedaan: Het is toegestaan om een lichaamsdeel van een persoon te verplaatsen naar een andere plek in zijn lichaam. Zodat de natuurlijke aanleg van de zieke lichaamsdeel hersteld kan worden. Het is toegestaan om een lichaamsdeel uit een levende lichaam te transplanteren naar een andere lichaam, als desbetreffende lichaamsdeel zelf groeit en tot de oorspronkelijk staat hersteld (zoals het bloed of huid). Het is niet toegestaan om een lichaamsdeel weg te halen bij een persoon waarbij hij door deze transplantatie sterft of schade aan resulteert (zoals het weghalen van het hart..etc). Het is toegestaan om een lichaamsdeel van een dode persoon te transplanteren bij een levende persoon, als er geen andere mogelijkheid is om de levende persoon te helpen behalve het veranderen van deze lichaamsdeel. Dit kan gebeuren als degene die gestorven is of zijn erfgenamen toestemming hiervoor geven. Het is niet toegestaan om de getransplanteerde lichaamsdelen te gebruiken voor financi‘ü doeleinden. zoals het verkopen..etc hiervan. Zaken buiten de bovengenoemde punten dienen voorgelegd en bestudeerd worden. Door moslimgeleerden en deskundigen. bron: Islamitische jurisprudentie verslagen En Allah en Zijn boodschapper weten het beste. Cyber-imam, St.Alwaqf, Moslim Jongeren Holland Wa Alikoem Salaam shoukran djazakulahu gairan

Oem_Lena
11-04-2003, 23:09


Origineel gepost door nadoria_16 Asalamoe Alikoem Warahmatoehoe Wabarakatoehoe, Het is HARAM :confused: ik lees hier boven dat het toegestaan is :rolleyes:

omar_am
13-04-2003, 13:34
het is toegestaan

Liefste
14-04-2003, 00:20
OOOOh gelukkkig.............want ik wil heel graag donor worden.....


Pagina's : [1] 2