Bekijk volle/desktop versie : plaatpizza



18-10-2005, 14:41
Hoi

ik wil een plaatpizza gaan maken. Hiervoor gebruik ik normaal gesproken zo'n kant-en klare pak voor het deeg, maar die heb ik nu niet in huis. Heeft iemand voor mij een recept voor het deeg? Gaat mij vooral om hoeveel er van alles in moet om 1 plaatpizza te kunnen maken.

18-10-2005, 14:49


deze moet eigenlijk naar Cuisine he
maar vooruit hier een receptje

halve kilo meel
snuf zout
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels melk

en kneden tot een soepel deeg met water

daarna uitrollen tot een dunne vierkante bodem, in het midden dunner als aan de randen.

Tomatenpuree met een paar eetlepels ketchup mengen.
Snufje oregano erbij
en over de bodem smeren
De rest mag je zelf weten wat je er op doet.

Klaar is Klara

18-10-2005, 15:01

Citaat door Selly:
deze moet eigenlijk naar Cuisine he
maar vooruit hier een receptje

halve kilo meel
snuf zout
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels melk

en kneden tot een soepel deeg met water

daarna uitrollen tot een dunne vierkante bodem, in het midden dunner als aan de randen.

Tomatenpuree met een paar eetlepels ketchup mengen.
Snufje oregano erbij
en over de bodem smeren
De rest mag je zelf weten wat je er op doet.

Klaar is Klara
Hoeft er geen gist ofzo in??

18-10-2005, 15:02
je hebt gelijk maar ik dacht ik krijg hier vast sneller een reactie

bedankt voor je recept! ik ga gelijk aan de slag...

18-10-2005, 15:06



Citaat door oem_mujahid2:
Hoeft er geen gist ofzo in??
Niet noodzakelijk.

Met gist krijg je een wat broderige bodem.

Het is waar je zelf voor kiest

Ik maak het wel eens met gist dan doe ik 20 gr gist erbij

18-10-2005, 15:06

Citaat door Bling:
je hebt gelijk maar ik dacht ik krijg hier vast sneller een reactie

bedankt voor je recept! ik ga gelijk aan de slag...
Succes!