Bekijk volle/desktop versie : koude koeken



09-10-2005, 13:24
wie heeft recepten van koekjes die je niet in de oven maar in de koelkast bereid?
Ik zou graag zo veel mogelijk recepten willen ik heb nl geen goede oven voor koekjes en wil alvast een paar recepten voor het suiker feest.
Alvast bedankt kus

09-10-2005, 16:23


niemand recept van koude koek?

09-10-2005, 18:56
Meid ik heb er een paar voor je, maar heb ze zelf nog niet uitgeprobeerd, ze komen uit een kookboek. Maar misschien heb je er wat aan:

Koekjes van cornflakes
Ingredienten:
100 gr melkchocolade
150 gr pure chocolade
15 gr boter
1 zakje vanillesuiker
100 gr cornflakes
20 kleine papieren cakevormpjes

Bereiding:
Smelt in een pannetje de chocolade au bain marie. Voeg vanillesuiker toe en meng de chocolade goed. Laat het dan een beetje afkoelen. Voeg de cornflakes toe en meng goed. Lepel dan het mengsel in de vormpjes en laat in de koelkast hard worden. Vlak voor je het gaat serveren pas uit de koelkast halen.

Cacaobonbons
Ingredienten:
250 gr theebiscuitjes
100 gr margarine
50 ml melk
50 gr suiker
1 ei
20 gr cacao
100 gr kokos

Bereiding:
Hak de biscuitjes (niet te fijn). Smelt de boter in de pan op laag vuur. Meng melk, suiker en ei in een kom en klop dit goed. Voeg de boter aan de koekkruimels toe, doe de geklopte melk erbij en meng alles goed. Voeg als laatste cacao toe en weer mengen. Dan balletjes maken zo groot als een walnoot en haal ze door de kokos. Zet ze in kleine vormpjes en laat ze in de koelkast minstens een half uur opstijven.

Ik hoop dat je er wat aan hebt

09-10-2005, 18:58
Ik heb dit ook nog voor je gevonden bij de topic van Alhoceima_rose:

Bonbons

09-10-2005, 20:41


Amandel bonbons:
200 gram marsepein,
poedersuiker,
200 gram chocolade versiersel

Bestrooi je werkblad met poedersuiker en leg de marsepein erop. Rol deze uit tot een vierkante plak van 1 1/2 cm dik. snijd hieruit vierkanjes van 2 bij 2 cm. smelt de chocolade. prik de stukjes marsepein aan een prikker en doop deze in de chocolade en leg ze op een rooster. druk de garnering in de nog vloeibare chocolade en laat deze hard worden.
---------------------------------------------------------------------------------------------------


Geboorte truffels:
45 gram poedersuiker,
45 gram gestamte muisjes,
30 gram boter,
muisjes,
anijszaadjes

Doe de poedersuiker met de gestampte muisjes en de boter in een kom en vermeng met een vork tot een gelijkmatige massa. Laat het mengsel een half uur opstijven in de koelkast. draai er dan balletjes van en rol die door de muisjes.
---------------------------------------------------------------------------------------------


Pindarotsjes:
Pinda's,
hazelnoten,
rozijnen,
chocolade

Pinda's, hazelnoten, en rozijnen door de gesmolten chocolade roeren. Hiervan met 2 lepels bergjes op bakpapier leggen en hard laten worden. Daarna nog een keer door de gesmolten chocolade rollen. e.v.t. iets poeder suiker eroverheen strooien, lijken het net bergjes sneeuw

dank je wel lief!!! als je meer hebt stuur alles door
ik ben op zoek naar vooral die van pindas smaakt naar snikkers, die snijd je dan in ruitjes heeft iemand dat recept?

09-10-2005, 21:06
k heb nog effe voor je gezocht en heb er een hoop gevonden bij de topic van Goudlokje:

http://www.forums.marokko.nl/showpost.php?p=9647760&postcount=177
http://www.forums.marokko.nl/showpost.php?p=9733161&postcount=191
http://www.forums.marokko.nl/showpost.php?p=9627060&postcount=169
http://www.forums.marokko.nl/showpost.php?p=9773042&postcount=198
http://www.forums.marokko.nl/showpost.php?p=10944729&postcount=279
http://www.forums.marokko.nl/showpost.php?p=10944326&postcount=278
http://www.forums.marokko.nl/showpost.php?p=10943720&postcount=277

Ik hoop dat je er wat aan hebt

09-10-2005, 22:25
http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=12807857&postcount=105

groetjes,
cookie

12-10-2005, 20:43
chokran dames!!

12-10-2005, 22:40

Citaat door ellouisa:
k heb nog effe voor je gezocht en heb er een hoop gevonden bij de topic van Goudlokje:

http://www.forums.marokko.nl/showpost.php?p=9647760&postcount=177
http://www.forums.marokko.nl/showpost.php?p=9733161&postcount=191
http://www.forums.marokko.nl/showpost.php?p=9627060&postcount=169
http://www.forums.marokko.nl/showpost.php?p=9773042&postcount=198
http://www.forums.marokko.nl/showpost.php?p=10944729&postcount=279
http://www.forums.marokko.nl/showpost.php?p=10944326&postcount=278
http://www.forums.marokko.nl/showpost.php?p=10943720&postcount=277

Ik hoop dat je er wat aan hebt
jij bent echt een lieverdddddd

13-10-2005, 00:46
Gouden knappertjes

Benodigd(voor 12 stuks):
50 gr. boter
2 eetlepels suiker- of appelstroop
100 gr. melkchocolade
50 gr. cornflakes
25 gr. gehakte pinda's

Werkwijze:
Verwarm in een pan met een dikke bodem boter, stroop en chocolade tot
alles is gesmolten. Neem van het vuur en roer de cornflakes en de
pinda's erdoor. Verdeel het mengsel over 12 papieren cups en laat in
de koelkast opstijven.

13-10-2005, 00:48
Arretje cake (zonder oven)

Ingredienten:

150 gram zachte boter (Blue band)

2 eieren

200 gram witte basterdsuiker

50 gram cacaopoeder

1-2 pakjes kokosbiscuits

Boter en suiker romig kloppen. Eieren toevoegen. Voorzichtig de cacao erdoor kloppen (laagste stand) tot alles goed gemengd is.
Leg 5 van de koekjes met de brede kant tegen elkaar op een snijplank. Bestrijk ze met een laagje van de chocoladecreme. Leg er een laagje koekjes op en herhaal deze procedure tot de koekjes op zijn. Bestrijk de cake rondom met de resterende chocoladecreme. Laat de cake 1 dag in de koelkast opstijven en snijd in plakjes van 1 cm.

Tip: wilt u geen rauwe eieren gebruiken, vervang deze dan door een paar lepels vanillevla.



13-10-2005, 00:49
koekjes weet ik er niet veel, wel taarten en vlaien zonder oven

13-10-2005, 00:58


mag het anders ook in de frituur?

Spiraaltjes

1 ei
1 el suiker
130 ml melk
250 gr bloem
1/2 tl zout
poedersuiker

klop het ei met de suiker in een kom en roer de melk erdoor. zeef de bloem met het zout en roer alles tot een stevige deeg. Voeg eventueel nog wat meer melk toe.
Rol het deeg uit op een met meel bestoven werkvlak. snij het deeg in reepjes van 10x3 cm en maak in de lengte in het midden een inkeping. haal een uiteinde door de inkeping zodat er een soort dubbele spiraal ontstaat. vul de frituurpan met eenderde olie en frituur de koekjes goudbruin en laat het uitlekken op keukenpapier, bestrooi de koekjes met veel poedersuiker en serveer!

13-10-2005, 07:39

Citaat door ceuta:
jij bent echt een lieverdddddd

14-10-2005, 06:49

Citaat door sushimon:
mag het anders ook in de frituur?

Spiraaltjes

1 ei
1 el suiker
130 ml melk
250 gr bloem
1/2 tl zout
poedersuiker

klop het ei met de suiker in een kom en roer de melk erdoor. zeef de bloem met het zout en roer alles tot een stevige deeg. Voeg eventueel nog wat meer melk toe.
Rol het deeg uit op een met meel bestoven werkvlak. snij het deeg in reepjes van 10x3 cm en maak in de lengte in het midden een inkeping. haal een uiteinde door de inkeping zodat er een soort dubbele spiraal ontstaat. vul de frituurpan met eenderde olie en frituur de koekjes goudbruin en laat het uitlekken op keukenpapier, bestrooi de koekjes met veel poedersuiker en serveer!
oooohhhhhhhhhhhh dank je ik wist niet eens dat het kon!!! 1000000x dank dit deze heb ik echt nodig!!