Bekijk volle/desktop versie : m7anscha met kipvulling



07-10-2005, 23:03
hoi dames
wie kan mij helpen aan het recept m7anscha met kipvulling
graar jullie reacties
kus

07-10-2005, 23:14


Deze is nog van KP:


Recept Hartige m7ensha
Ingrediënten:
- 4 flinke kippenbouten of een hele kip
- 3 flinke uien, fijn gesneden
- 1 teentje knoflook, geraspt
- ½ bosje peterselie, fijngesneden
- ½ bosje koriander, fijngesneden
- zout naar smaak
- 1 ½ tl peper
- 1 tl gember
- 1 tl za3fran el7or
- 1 zakje saffraanpoeder
- ½ tl piment
- ½ tl kaneel
- ½ el suiker
- ± 20 groene olijven in ringetjes gesneden
- 4 eieren, gekookt en in stukjes gesneden
- 1 pakje rijstmihoen van 100 gr
- 1 pak filodeeg
- gesmolten boter voor het besmeren van het filodeeg
- ½ Marokkaanse theeglas olie
- kaneel en poedersuiker voor het versieren.

Bereidingswijze:
Begin met de kip of kippenbouten schoon te maken, half uurtje in azijn of citroensap laten, daarna goed afspoelen. Haal het vel eraf en doe het in de pan met olie. Voeg alle kruiden hierbij dan meteen toe, meng het met elkaar. Doe de uien, knoflook, peterselie en koriander hierbij. Roer alles door elkaar en laat het een half uurtje of een uurtje trekken. Doe de pan dan op het vuur, op een laag pitje. Schep het iedere keer om, en als het begint te koken doe je het deksel erop en laat je het op zijn gemak gaar sudderen. Je kunt er eventueel een theeglaasje water bij doen. Als de kip gaar is, haal je het eruit en laat je het afkoelen. Intussen laat je de saus indikken en blijven roeren zodat het uienmengsel niet gaat plakken of aanbranden. Je moet op het laatst alleen de uien en de olie overhouden.
De mihoen kook je op een paar minuten gaar, doe het dan in een zeef, laat het uitlekken en knip het met een schaar in kleine stukjes. Dat doe je dan bij dat uienmengsel. Meng het erdoor heen.
De kip haal je van het bot, en het vlees maak je klein. Meng de mihoen met het kippenvlees of laat het apart. (wat je zelf wilt) Ga de oven voorverwarmen op 200 graden.
Pak 2 vellen filodeeg, op elkaar. Begin met de kip er op te leggen, daarna de mihoen, en dan de eieren en de olijfringetjes. Of gewoon het hele mengsel als je alles met elkaar gemengd hebt. Rol het dan op, en het uiteinde smeer je in met gesmolten boter zodat het blijft plakken. Begin de rol dan te draaien tot een spiraal. Leg het dan op de ronde ovenbakplaat/sinia. Dit herhaal je 1 keer en die rol pak je voorzichtig op en die draai je om de spiraal die je al in de sinia hebt. Smeer het geheel in met boter en doe het dan in de oven.
Als het mooi bruin is gebakken doe je het in een bord, versier het dan met poedersuiker en kaneel. Om de m7ensha makkelijk uit de sinia te pakken, kun je er bakpapier onder zetten maar zorg er wel voor dat dat bakpapier boven de rand van de sinia komt, zodat je het op kunt tillen.

07-10-2005, 23:16
schouran bezaaf 7biba