Bekijk volle/desktop versie : Cohen komt met nieuwe aanpak hangjongeren



05-10-2005, 09:32
Cohen komt met nieuwe aanpak hangjongeren
AMSTERDAM - Jongeren die voor veel overlast zorgen in Amsterdam kunnen rekenen op nieuwe maatregelen. Burgemeester Cohen kondigde dinsdag aan dat als iemand uit een groep rotzooi schopt, de hele groep wordt aangepakt. Deze nieuwe maatregel gaat per direct in.

Klik hier om deze TeleVideo te bekijken
TeleVideo

Cohen komt hiermee nu hangjongeren opnieuw overlast veroorzaken in een Amsterdamse wijk. In en rond de Egidiusstraat in stadsdeel Bos en Lommer klagen buurtbewoners over onder meer intimiderend gedrag en geluidsoverlast. Vorige week trok een echtpaar aan de bel, omdat de problemen voor hen uit de hand liepen. Ze kregen bijvoorbeeld op een nacht rotte eieren tegen hun raam gegooid.

Het is bekend om welke jongeren het gaat, aldus een woordvoerster van Cohen. Leden van deze harde kern, die volgens haar niet in de buurt wonen, krijgen binnenkort een brief thuis waarin de nieuwe aanpak staat aangekondigd. Als dit niet helpt, overweegt de burgemeester een straatverbod of alcoholverbod.

De burgemeester van Amsterdam, Job Cohen.
Ook Tweede-Kamerlid Wilders heeft zich het lot van de buurtbewoners aangetrokken. Hij had dinsdag een gesprek met het getroffen echtpaar en heeft Kamervragen gesteld over de kwestie. Hij had bovendien forse kritiek op het volgens hem nalatige optreden van Cohen.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/26428471/Cohen_komt_met_nieuwe_aanpak_hangjongeren.html

05-10-2005, 09:33


Wordt hij toch langzamerhand wakker of is dit ook weer mooie praat.

05-10-2005, 09:50

Citaat door schaapje14:
Wordt hij toch langzamerhand wakker of is dit ook weer mooie praat.
Die "aanpak" bestaat uit het drinken van vele kopjes thee !

05-10-2005, 10:23
Het is ook een beetje onzin. Hangjongeren zijn trouwens wel het grootste probleem in Amsterdam. Velen verhuizen om die reden naar randgemeentes. De oorzaak is wmb duidelijk: Te grote gezinnen. Dan moeten de kinderen wel buiten hangen. En natuurlijk te weinig aandacht voor opleiding/school.

De aanpak is lastig omdat het meestal niet om echte misdaden of overtredingen gaat. Ik denk dat het aanpakken van het straatmeubilair wel goed is: Weg die bankjes. Daar zitten alleen zwervers en hangjongeren op. Verder moet je de ouders op de hoogte houden. Gewoon foto's geven van hun zoons die daarzitten te blowen.

05-10-2005, 10:25


Komt ie een beetje te laat mee, zo lijkt het. De situatie is in het laatste jaar alleen maar verslechterd. Segregatie neemt in Amsterdam alleen maar toe. So much for tea parties.

05-10-2005, 10:47

Citaat door DutchBat:
Wat denk je zelf?
Cohen is weer op zoek naar nieuwe adresjes voor theedrinken.
En terecht!

Thee is duur tegenwoordig

05-10-2005, 10:56

Citaat door Dlimi:
Cohen is oké en bekwaam. Alles wat ie doet is terecht en dat meen ik zonder gekkigheid! Jammer dat het CDA van Balkenende de vorige verkiezingen heeft gewonnen.......
Cohen heeft de vreemdelingenwet opgesteld die nu door Verdonk wordt uitgevoerd.