Bekijk volle/desktop versie : Osama bin Laden vroeg asiel aan in Groot-Brittannië in 1995



29-09-2005, 15:13
Osama bin Laden vroeg asiel aan in Groot-Brittannië
LONDEN - Al-Qaeda-leider Osama bin Laden heeft in 1995 asiel aangevraagd in Groot-Brittannië. Dat meldde de Britse krant The Times donderdag. Familieleden van de Saudiër bezaten onroerend goed in het land en volgens The Times opereerden er in Groot-Brittannië destijds ook al volgelingen van Bin Laden, die met zijn geld terroristische groeperingen in delen van Europa opzetten.

De toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Michael Howard verklaarde in The Times dat Bin Ladens naam in die tijd nog maar weinig in de Britse media voorkwam, hoewel hij al bij verschillende incidenten en aanslagen betrokken was geweest. Het asielverzoek werd na onderzoek naar zijn achtergronden afgewezen. Howard vaardigde direct een 'banning order' uit, waarmee Bin Laden toegang tot het land werd ontzegd.

Pas in juni 1998, twee maanden voor aanslagen op Amerikaanse ambassades in Afrika, plaatste de Amerikaanse federale recherche FBI hem op de lijst van meest gezochte terroristen.

"Wie weet hoe het de geschiedenis had kunnen veranderen als hij hier was gekomen", aldus Howard. Bin Laden was op dat moment al bezig met de voorbereidingen van de aanslagen op het World Trade Center in de Verenigde Staten. Als Washington om uitlevering van Bin Laden had gevraagd, zou Londen hebben moeten weigeren, omdat Groot-Brittannië in principe geen mensen uitlevert aan landen waar zij voor hun vergrijp de doodstraf kunnen krijgen, zo maakte Howard bekend.


http://www.telegraaf.nl/buitenland/26201681/Osama_bin_Laden_vroeg_asiel_aan_in_Groot-Brittanni%EB.html

29-09-2005, 15:29


DAAROM voelt hij zich zo afgewezen. In eigen land ongewenst, en ook in GB zeer ongewenst. Hij is gewoon ontzettend gefrustrrerd, alleen veel geld maakt hem gevaarlijk.

29-09-2005, 18:43
Lekker lekker lekker lekker niiieeeet