Bekijk volle/desktop versie : Trouwen met een bekeerde vrouw



19-09-2005, 13:58
Stel; een Marokkaanse jongen gaat al een tijdje met een Nederlands meisje die moslim is geworden. Ze willen met elkaar trouwen om hun relatie hallal te maken.

Maar de ouders van de jongen zien niet zitten dat hun zoon met het meisje trouwt omdat zij geen goede reputatie heeft. Het meisje is sinds zij bekeerd is wel goed bezig en doet haar best om een goede moslima te zijn.

Wat wordt er in de islam gezegd over zo'n huwelijk? Mag de jongen toch met haar trouwen ook al vinden zijn ouders het geen goed idee? Of mogen ze niet trouwen?

19-09-2005, 15:05



Citaat door Oeght_Ellen:
Assalamu 'Aleykoum

In principe heeft de man geen toestemming nodig van zijn ouders om te mogen trouwen, en in de Islam mag men niet discrimineren. Men zou niet naar de afkomst mogen kijken van iemand, maar naar de Imaan (het geloof) en Taqwa (godvrezensheid- van een persoon. Hiervoor verwijs is naar onderstaande Ahadieth en Ayaat

De Profeet zei:"Een vrouw wordt om vier redenen getrouwd: haar eigendommen, afstamming, schoonheid en haar godsdienst, Jullie kunnen maar beter de godsdienstigen trouwen, want anders zijn jullie verloren." (Overgeleverd door Boechaarie & Moeslim)

"O, mensdom! Wij hebben u uit man en vrouw geschapen en Wij hebben u tot volkeren en stammen gemaakt, opdat gij elkander moogt kennen. Voorzeker, de godvruchtigste onder u is de eerwaardigste bij Allah. Voorwaar, Allah is Alwetend, Alkennend." (Soerat Al-Hodjoraat; Aya 13)

"En Wij hebben u het Boek (de Koran) met de waarheid geopenbaard vervullende hetgeen daarvóór in het Boek (de Bijbel) was (verkondigd) en als bewaker daarover. Richt daarom tussen hen naar hetgeen Allah heeft geopenbaard en volg hun boze neigingen niet tegen de waarheid die tot u is gekomen. Voor iedereen bepaalden Wij een wet en een weg. En indien Allah had gewild zou Hij u allen tot één volk hebben gemaakt, maar Hij wenst u te beproeven met hetgeen Hij u heeft gegeven. Wedijvert dus met elkander in goede werken. Tot Allah zult gij allen terugkeren, dan zal Hij u datgene mededelen, waarover gij van mening verschilt." (Soerat (Al-Maidah; Aya 48)

Toen de Profeet zijn laatste geopenbaarde toespraak hield benadrukte hij nogmaals het volgende "O mensen, uw Heer is één. Weet dat er geen superioriteit van de Arabier over de niet Arabier is, noch van de blanke over de donkere of van de donkere over de blanke, behalve in Godsbewustzijn. Waarlijk, in de ogen van Allah is de meest geeerde, degene met het meeste Taqwa." (Overgeleverd door Ahmad)

Het is dus geen reden om op basis van afkomst een huwelijkskandidaat te weigeren. Uiteraard zou de jongen er in dit geval wel voor moeten zorgen dat de verstandhouding met zijn ouders goed blijft, aangezien het een plicht is van de moslim om zijn ouders te respecteren en goed te behandelen.

Ma'a Salama
Bedankt!! Moge Allah jou belonen inshallah

19-09-2005, 19:52
Als iemand zich bekeerd vergeeft ALLAH SWT alle zonden die hij/zij heeft begaan, hoe groot die ook zijn. De bekeerling wordt helemaal gereinigd van zonden en is als het ware als een pasgeborene vrij van zonden.

Als ALLAH SWT al zijn/haar fouten vergeven heeft, wie zijn wij dan nog om die persoon te beoordelen over zijn verleden????

20-09-2005, 10:04
Salaam aleikum wa rahmatulah wa barakatahu, een jongen mag trouwen met wie hij wilt als ze maar een goede vrouw is.

20-09-2005, 10:34


wat versta jij onder goed

20-09-2005, 10:39
Ik bedoel goed gelovig, als ze praktiseert.

20-09-2005, 10:40
Een meisje dat geen Moslim was, die Moslim word, al haar zondes die ze begaan heeft voordat ze geloofde, worden haar vergeven omdat ze niet beter wist. Dusja, die ouders mogen daar niet over gaan zeuren als ze nu praktissert.

21-09-2005, 21:10
ik denk niet dat het wat te maken heeft met afkomst, maar met reputatie zoals je aangaf. Als je marokkaans was en je had een "reputatie" maar had dat achter je gelaten om echt te gaan praktiseren was je nog verder van huis.
Maar ghair inshallah, heb vertrouwen op Allah swt !