Bekijk volle/desktop versie : Dit stuk is van een broeder



Pagina's : [1] 2 3

03-04-2003, 09:36
DEEL 1

Het verschil tussen een marokaans en islamitisch huwelijk.

In dit stuk geef ik de mogelijkheden weer van welke manieren wel toegestaan zijn en welke niet om je huwelijkskandidaat te benaderen.

Voordat ik begin wil ik zeggen dat wij zelf niet kunnen bepalen met wie we trouwen. Als je een meid bent die niet volgens de regels van de islam leeft, dan kan je nooit trouwen met een jongen die serieus praktiserend is met de islam. Waarom niet, omdat je Allah niet voor de gek kunt houden. Hier heb je alleen jezelf mee. Het is vaak voorgekomen dat men het toch probeerde, zo van ik ben slecht en de ander persoon is een hele goede en zeer gerespecteerd persoon. De hele procedure doorgelopen, datum geprikt om te gaan trouwen. En op de dag van de bruiloft sterft die slechte persoon.

De koran zegt hierover:
"Degene die iemand onrecht aandoet, doet alleen zichzelf onrecht aan"

"De ontuchtige man trouwt niet, behalve met een ontuchtige vrouw of een veelgodenaanbidster. En de ontuchtige vrouw wordt niet getrouwd, behalve door een ontuchtige man of een veelgodenaanbidder. En dat is verboden voor de gelovigen."
(soerah An Noer ayat 3)

"Zondige vrouwen zijn er voor zondige mannen en zondige mannen zijn er voor zondige vrouwen en de goede vrouwen zijn er voor de goede mannen en de goede mannen zijn er voor de goede vrouwen,"
(Soerah An Noer ayat 26)

Deze twee ayats(verzen) geven duidelijk weer dat wij niet in onze handen hebben met wie we trouwen. Allah heeft voor ons geselecteerd of we bij de groep zondigen horen of bij het groepje goede mensen. Dat is weer afhankelijk van onszelf welke richting we op neigen.

Het bovenstaande punt is belangrijk om in je achterhoofd te houden. Wil je een goede partner, dan moet je aan je zelf werken om ook een goede meid te zijn. Wanneer ben je goed en wanneer ben je zondig. Een goede persoon is iemand die waakt over zijn gebeden(dus zijn gebeden op tijd verricht), die alleen Allah vreest, die mensen aanmoedigt tot het doen van het goede en het kwade afschuwt, iemand die zich nederig opstelt t.o.v. de Heer der Werelden enz.
Een zondig persoon is iemand die niet bidt of niet oprecht bidt, iemand die zichzelf beter vind dan de rest, iemand met haat en jaloezie in zich, iemand die verderf zaait i.p.v. dat hij of zij een verbeteraar is van de juiste normen en waarden.

Als we alle gebeden mijns inziens op tijd zouden verrichten, dus ook alfajr, dan zouden we automatisch gehoorzaam zijn aan de regels van Mijn God en jullie God. Je gedraagt je dan minder opvallend in de maatschappij, je draagt je hoofddoek niet meer als een piratenkap, maar je draagt hem dan volgens de shariah(islamitische wetgeving). Je kan dan kiezen voor een hijaab, gimaar of een niqaab. De keuze ligt bij jezelf. Als jullie gaan wachten totdat saitan op een dag tegen jullie gaat zeggen van, "meisje je draagt nu al zoveel jaar een piratenkap, het wordt nu echt tijd voor een hijaab" dan kan je dat vergeten. Saitan zal het jullie nooit influisteren. Je moet jezelf er voor opofferen om een hijaab te dragen, Allah zal je er dan voor klaar maken in je hart.

03-04-2003, 09:37


DEEL 2

Net zoals dat een vrouw haar schoonheid dient te beschermen d.m.v. een hijaab, is de man verplicht om zijn baard te laten staan en hiervan maken de meeste Marokkaanse mannen misbruik van. De vrouw moet de regels volgen, maar hij doet waar hij zin in heeft.

"Roepen jullie de mensen op tot vroomheid en vergeten jullie jezelf, terwijl jullie de Schrift voorlezen? Begrijpen jullie dan niet?"
(Soerah Al Baqara ayat 44)

De man dient zijn schoonheid te verbergen door middel van zijn baard die hij moet laten staan en de vrouw door haar hijaab die ze moet dragen. Hé zien jullie dat, eerlijk he, dus het is niet alleen de vrouw maar ook de man. Als er word gezegd dat de man zijn baard moet laten staan, dan is het niet toegestaan om je baard in bepaalde modellen te brengen. Dus craig david stijl is niet toegestaan.
Net zoals dat een vrouw geen kleding mag dragen die haar figuur(dus haar achterwerk en haar boezem) prononceert, zo mag ook een man zijn achterwerk en geslachtsdeel niet prononceren door het dragen van strakke broeken.

Welke manieren zijn nu toegestaan om je huwelijkskandidaat te benaderen?

Om antwoord op deze vraag te kunnen geven moet we onszelf de vraag stellen, hoe moet mijn man of vrouw zijn?
Moet het een fotomodel(le) zijn, moet hij of zij rijk zijn of moet hij of zij gelovig zijn?

Als je je partner uitkiest op basis van het uiterlijk, dan zal je zien dat het huwelijk niet zo succesvol blijkt te zijn als dat je van te voren had gedacht. Want je raakt op een gegeven moment uitgekeken op het uiterlijk en ga je wanhopig op zoek naar iets moois in deze persoon, maar helaas vaak zonder succes. Daarnaast loop je nog het risico, dat deze persoon veel bekeken gaat worden buitenshuis door vreemde mannen of vrouwen. En dat zorgt bij deze persoon weer voor kapsones en dat is niet zo gunstig in een huwelijk. Stel je voor je hebt een meningsverschil c.q. ruzie thuis en je krijgt opmerkingen naar je hoofd gegooid, van ik kan toch genoeg mannen of vrouwen krijgen, denkend aan die keren dat hij of zij op straat bekeken werd.

Iemand uitkiezen op basis van alleen het geld, Nee lijkt me ook niets. Want dan houd je van iemand om zijn geld. Je zal dan nooit het geluk proeven van een mooi huwelijk. Materialisme maakt een persoon niet gelukkig. Rijk ben je als je een completering in je hart hebt, trots bent op je man of vrouw, samen een sterk team vormt en elkaar motiveert.

03-04-2003, 09:38
DEEL 3

Trouw je met iemand vanwege zijn geloof. Dan ben je al binnen, waarom? Omdat je een leidraad hebt die je volgt.De Koran en soenah(datgene wat de profeet(vzmh) heeft gedaan, gezegd en waar hij akkoord voor heeft gegeven) die voor elke probleem een oplossing geeft, het enige waterdichte geloof die er bestaat, de religie die de vrouw haar rechten heeft gegeven. In deze religie zijn de man en vrouw ieder 50% van de maatschappij. Dat de wereld anders laat zien dat is het probleem van de culturen. Men is vaak geneigd om te volgen wat papa zegt en dat geeft men weer over aan de volgende generaties. Een religie is niet gebouwd op de filosofie van de mens maar op wat onze Schepper ons heeft gebracht. De Koran, de woorden van Allah. Volg deze en je zal gelukkig worden in dit leven en in het hiernamaals. Die garantie geef ik jullie.

Laten we de volgende overlevering van onze profeet Mohamed(vrede zij met hem) even kijken;
"Een ieder die een vrouw slechts huwt vanwege haar macht en positie, Allah zal hem alleen doen toenemen in vernedering. Een ieder die een vrouw slechts huwt vanwege haar rijkdom, Allah zal hem alleen doen toenemen in armoede. Een ieder die een vrouw slechts huwt vanwege haar schoonheid, Allah zal hem alleen in lelijkheid doen toenemen. Maar een ieder die een vrouw huwt om zijn ogen in bedwang te houden, behoedzaam te zijn en zijn relatie met haar goed behandeld, Allah zal een zegen voor hem in haar plaatsen en een zegen in hem voor haar."

Daarnaast hebben we de volgende overlevering;
"Een vrouw kan gekozen worden op basis van vier zaken, haar schoonheid, haar geld, haar familie of haar geloof, degene die een vrouw trouwen omwille van haar geloof die zullen slagen"

Dit wil niet zeggen dat je een persoon alleen hoeft uit te kiezen op basis van het geloof. Nee een huwelijk moet geluk kennen, dat betekent dat hij of zij daarnaast nog iets moet hebben wat hem of haar aantrekt. Bijvoorbeeld zijn of haar uitstraling, zijn of haar glimlach, zijn of haar manier van handelen, zijn of haar communicatieve vaardigheid enz.

Wil men een succesvolle huwelijk dan dient deze aan de volgende voorwaarden te voldoen:
- wederzijds respect en wederzijdse overeenstemming
- genade
- een goede samenwerking
- behoefte aan genegenheid die word vervuld
- mogelijkheid tot zelfontplooiing
- leidraad die gevolgd dient te worden(Koran en soenah)

03-04-2003, 09:40
DEEL 4

Binnen de meeste Marokkaanse huwelijken komen we het macho-gedrag tegen. De man mag alles, de vrouw mag niets. De man is de dominante en de vrouw is de slavin, toepassing van de regels van de islam als het de man uitkomt en alleen zijn behoeftes dienen bevredigd te worden.

Binnen de islamitische huwelijken is het anders. De man en vrouw hebben beiden rechten en plichten. De vrouw en de man zijn ieder 50% van de maatschappij, alles dient in wederzijdse overeenstemming te gebeuren, de man is verplicht om zijn vrouw en kinderen te voeden en te kleden, gemeenschap dient met voorspel te gebeuren zodat beide partijen ervan genieten.

Verliefd zijn voordat je getrouwd bent is niet toegestaan, dit omdat je gevoel het overheerst.Saitan speelt in op je gevoel en niet op je verstand. Twee personen kunnen zo verliefd op elkaar zijn, de partijen kunnen toegestemd hebben dat ze met elkaar willen gaan trouwen en doordat één van de partijen een valse belofte doet delen ze het bed met elkaar. Stel de jongen zegt na de gemeenschap van" ik heb hier geen zin meer in". Dan zit de dame met de gebakken peren. Hoe ga je dit dan verantwoorden bij de Koning der Koningen, de Alziende.Elke lichamelijke contact zonder dat er een huwelijkscontract is, is niet toegestaan.

Voor de duidelijkheid, man en vrouw moeten beiden maagd het huwelijk ingaan.

Tegenwoordig heb je de volgende jongens die altijd een doel hebben als ze met een meisje praten. Het is vaak in hun eigen belang. Deze types zijn de Don Juans, de casanova's, de players en de loverboys.

Tegenwoordig kunnen heel veel mensen een tweede gezicht opzetten. Hoe weet jij nou zo zeker dat hij je niet bedondert?. Nou gewoon met hem praten in aanwezigheid van een derde persoon, dan heb je altijd een getuige en weet je in ieder geval zeker dat hij je niet alleen wil vanwege je lichaam. Deze derde persoon moet trouwens wel familie zijn, anders heeft het weinig zin. Praat met elkaar zolang jullie willen. Geef elkaar dan bedenktijd en besluit om wel of niet met elkaar te trouwen. Wil je meer gesprekken voeren met deze persoon doe dat dan altijd met een derde persoon. Geloof me dit is de enige manier om zekerheid te hebben, dat hij jou wil trouwen om wie je bent. Het volgen van lusten is echt niets, het maakt je alleen maar ziek in je hart.

Saitan weet precies wat halal en haram is, alles wat haram is maakt hij makkelijk en .....

03-04-2003, 09:41


De overige delen komen straks insha Allah anders is het teveel tekst voor jullie

03-04-2003, 09:52
DEEL 5

alles wat halal is maakt hij moeilijk. Dat is waar saitan succes mee heeft. Hij maakt alle zondes schoonschijnend. Hij zal vaak tegen je zeggen" hee meisje, kijk die leuke jongen daar, kijk zijn uitstraling, kijk hoe die naar je kijkt, ziet er lekker uit hé". En voor je het weet zit je ergens op een donkere straatje onder een lantaarnpaal te zoenen met zo'n jongen met je piratenkap op. En de mensen die langs lopen denken van "huh is dat de islam oh dan is onze geloof beter". Dus op deze manier propageer je de islam op een negatieve manier.

Ik weet dat acht op de tien meiden een piratenkap dragen omdat het moet van papa. Papa heeft geen kennis over de islam, maar hij weet wel dat een hoofddoek verplicht is. Dus hij verplicht zijn dochter om een hoofddoek te dragen, want anders word de trots van de familie geschaadt. Hij legt zijn dochter niet uit waarom ze een hoofddoek moet dragen, want hij weet het zelf vaak niet. Papa maakt alles haram en halal op gevoel en het gevoel word vaak gestuurd door de saitan. En welke resultaat krijg je dan, de marokaanse cultuur wat in hun mond "de islam" word genoemd En dit zie je dan ook in een huwelijk terug.

Een korte beschrijving van een huwelijk volgens de marokaanse cultuur.
Binnen een marokaanse cultuur huwelijk wordt er geregeerd volgens de wetten van de man.De macho thuis. De vrouw moet haar man gehoorzamen ook al is hij in strijd met de Wetten van Allah. Lachen doet hij thuis vaak niet, want hij is bang dat de vrouw dan misbruik van de regels gaat maken. Huilen doet hij ook niet in aanwezigheid van de vrouw, want anders loopt ze over hem heen.Tijd heeft hij niet echt voor zijn vrouw, alles moet snel en goed gebeuren, anders word de man boos.Als de man thuis komt is het eerste wat hij vraagt "waar is het eten" ipv dat hij zijn vrouw welkom kust en vraagt hoe het met haar gaat. Nee dat doet hij niet, want zij moet doen wat hij wil.Haar onderwijzen over de islam doet hij niet, omdat hij vaak zelf niets tot weinig weet. Sexuele gemeenschap gebeurt zonder voorspel en vaak maar in één positie, want andere posities zijn niet toegestaan, denkt de man. Kinderen die opgroeien worden vaak met kwetsingen, vernederingen en klappen opgevoed. Er is geen balans in het gezin wat vaak resulteert dat het kind in de maatschappij een balans gaat zoeken, vaak zonder succes. Wat ook vaak voorkomt is dat de vader de dochter verplicht om te gaan werken. Als ze niet wil dan word ze gedreigd dat haar ziekenfonds word stopgezet, dit geeft vaak de aanleiding voor haar om te gaan werken. Het interresseert de vader echt niet waar ze gaat werken. Al word ze mannequin, zolang ze maar die 500 euro maandelijks op tafel legt. Kunnen jullie al een beetje inzien dat iemand die volgens de marokaanse cultuur leeft vaak zijn vrouw en kinderen zwaar verwaarlozen en vernederen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de marokaanse jongeren die dag en nacht op straat hangen en vreemde praktijken uithalen.

Gezinnen die volgens de cultuur leven hebben geen leidraad die ze volgen.De man is degene die gehoorzaamt dient te worden. Tuurlijk dient de man gehoorzaamt te worden, zolang hij niet in strijd is met de islam, maar in dergelijke gezinnen zijn ze één en al in striijd met de islam.

03-04-2003, 09:53
DEEL 6

Een korte beschrijving van een huwelijk volgens de islam
Trouw je volgens de regels van de islam, dan trouw je volgens de regels van de Koran en soenah.Dit is de leidraad die je volgt. Het voordeel hiervan is dat je niet elkaars filosofie hoeft te volgen. Je volgt datgene wat Allah zegt en wat de profeet Mohamed zegt. Voor elke probleem is er een oplossing. De man heeft rechten op de vrouw en de vrouw heeft rechten op de man.Alles dient in wederzijdse overeenstemming te gebeuren. Dit zorgt ervoor dat beiden een verantwoordelijkheidsgevoel krijgen en hun best gaan doen om er het beste van te maken. Heb je een probleem samen, pak de Koran en overleveringen erbij en zoek de oplossing voor jullie probleem. Op het moment dat de één zegt van "ik volg deze regel niet" dan kan jij de volgende overlevering geven. "Aisha heeft overleverd dat een ieder die een regel ontkent van Allah of van de profeet Mohamed(vzmh) ongelovig is."
Als hij iets van plan is om te doen en het is in strijd met de islam, dan kan je hem de hiervoorgenoemde overlevering geven en dan wijzigt hij zijn plan wel even. Doet hij dat niet dan is hij ongehoorzaam aan Allah en de profeet(vzmh).

De regels van de islam maken het ons alleen maar makkelijk en niet moeilijk. Als je kennis gaat opdoen over de islam dan kom je veel dingen tegen waarvan je verbaasd zal zijn. Je leest gewoon dat de profeet Mohamed(vzmh) speels en romantisch omging met zijn vrouwen. Om een aantal voorbeelden te noemen. We kunnen bijvoorbeeld in een overlevering lezen dat de profeet(vzmh) met Aisha een wedstrijdje deed in de woestijn, daarnaast kunnen wij lezen dat Aisha op een gegeven moment gemenstrueerd was en dat de profeet(vzmh) op haar schoot ging liggen en tijdens het eten pakte hij een etenswaar en liet haar als eerste eten en van dezelfde plek nam hij ook een hap.En dat is de profeet Mohamed (vzmh). De man waarvan wij altijd dachten dat hij serieus en streng was en alles haram maakte. Als je kennis op gaat doen over de islam, dan merk je dat deze man lief was, respectvol, als hij praatte dan leken het net parels die uit zijn mond kwamen, hij was romantisch ingesteld, hij speelde met kinderen en ga zo maar door. De man die een voorbeeld is voor de gehele mensheid, de man als wij die volgen zonder innovaties gegarandeerd zijn van een plaats in de hemel, als Allah dat wil.

Op het gebied van sexuele gemeenschap mag alles, behalve je vrouw xxxxx nemen en de man mag niet tussen de navel en knieën komen als de vrouw gemenstrueerd is. Hier is veel onduidelijkheid over, omdat men denkt dat niets mag behalve in één positie,dat is echter niet zo.

03-04-2003, 09:54
DEEL 7

Hier volgen de bewijzen uit de Koran:

"Jullie vrouwen zijn als akkers voor jullie, komt dan tot jullie akkers zoals jullie wensen."
(soerah Al Baqarah ayat 223)

"Zij zijn als kleding voor jullie en jullie zijn als kleding voor hen."
(soerah Al Baqarah ayat 187)

Om onduidelijkheden te voorkomen, de ayats hebben betrekking op een getrouwd stel. Want sex voor het huwelijk is niet toegestaan. Veel mensen begrijpen niet dat dat niet mag. Het heeft veel wijsheden waarom het verboden is, ik zal een aantal opschrijven.

Je hoort vaak dat mensen voorbehoedsmiddelen gebruiken maar de vrouw raakt toch zwanger.

Voorkomen is beter dan genezen.

De man gebruikt een condoom en hij heeft gemeenschap met een vreemde vrouw ze heeft een open wondje en blijkt aids te hebben en hij raakt besmet met het virus.

Voorkomen is beter dan genezen.

Stel je voor iemand gaat voor het huwelijk sexueel tekeer en merkt gewoon dat hij of zij elke keer gedumpt word.Op het moment dat hij of zij, hem of haar leuk vind voor een relatie, word één van hen gedumpt. Keer op keer als dit gebeurt word deze persoon die dit aangedaan word geestelijk negatief aangetast, misschien is het zelfs zo erg dat het hem of haar onzeker maakt bij het aangaan van een huwelijk.

Voorkomen is beter dan genezen

Stel iemand raakt sexueel verslaafd voordat hij of zij getrouwd is en wat doen we dan?

voorkomen is beter dan genezen.

Stel iemand heeft vaak met vreemde vrouwen of vreemde mannen gemeenschap gehad en hij of zij gaat trouwen, tijdens de gemeenschap denkt hij of zij aan die ene keer gemeenschap met die vreemde man of vrouw, want dat beviel hem of haar beter.

Voorkomen is beter dan genezen.

Stel iemand heeft sex voor het huwelijk gehad en wil gaan trouwen en heeft een hoog verwachtingspatroon van hoe de sex zal zijn en hij of zij trouwt en het blijkt tegen te vallen en krijgt een negatieve geestelijke inzinking. Hij of zij word dan gedemotiveerd om sex met zijn of haar partner te gaan hebben. En wat doen we dan?

Voorkomen is beter dan genezen

Twee personen die nooit sex hebben gehad en alleen maar mensen horen zeggen van ja dit en dat. Deze mensen gaan trouwen met een verwachtingspatroon van 0.0. Nou dan kan het alleen maar meevallen. Deze zullen er met zijn tweën lekker van genieten. Zij denken tijdens de daad van hier heb ik mijn maagdelijkheid nou voor bewaard, heerlijk.

Kijk dit is islam

Beter sex met iemand waar je van houdt en mee getrouwd bent, dan iemand die denkt van even mijn spul kwijt en dan wegwezen. Mischien heeft deze persoon wel allerlei ziektes, ik bedoel het staat niet op zijn voorhoofd geschreven.

De enige garantie dat een persoon je echt neemt om wie je bent is het huwelijk. Andere garanties bestaan niet.

Waterdicht he. Islam houdt perfekt rekening met het gevoel en de situatie van de mens.

We hebben twee paren.

Het ene paar dat voor hun huwelijk er op los heeft gesext. Allebei goede en slechte ervaringen aan overgehouden. Ze zijn uiteraard allebei ontmaagd en gaan zo het huwelijk in. Als deze twee sex met elkaar hebben, dan moeten beiden tijdens de sex denken aan de sexpartijen die ze voor het huwelijk hebben gehad. Yvonne denkt nou die marokaan deed het beter. Joop denkt van die negerin was goed zeg. En tussendoor toch met elkaar bezig zijn terwijl er allerlei gekke fantasien en praktijkgevallen naar boven komen.

03-04-2003, 09:55
DEEL 8

Nu hebben we Hasna en Hassan. Deze twee zijn maagd, zij hebben hun hele leven hun sexuele lusten kunnen onderdrukken. Sex is voor hun bijzaak, de islam is voor hun de hoofdzaak en datgene waar ze hun hele leven voor willen opofferen. Op huwelijksnacht benadert Hassan zijn lieve vrouw Hasna. Het is allemaal nog lekker spannend. Hassan neemt het initiatief. Ze vragen zich af hoe het is en hoe het voelt. Op het moment dat ze bezig zijn denken ze allebei van wat is er nog lekkerder dan dat je je maagdelijkheid laat verbreken door de persoon met wie je je leven wil delen. Degene waarvan je weet dat hij je neemt om wie je bent en niet alleen om je lichaam. Hun sexleven ziet er rooskleurig uit.

Bij Yvonne en Joop word het sex leven er alleen maar slechter op, omdat ze allebei verlangen naar het sex partijtje die ze met die voormalige kandidaten hebben gehad. Deze twee doen wel alsof, maar voelen zich er niet gelukkig bij. En dit is vaak de aanleiding van het vreemdgaan.

Wat is beter dat je met een sexueel verontreinigd verstand het huwelijk ingaat of met een schoon hart en sexueel beheersd?

Nederland is een land waar vreemd word gegaan aan de lopende band.Cijfers van het Centraal Bureau van Statistieken tonen aan dat 70% van de vrouwen vreemd gaan en 60% van de mannen, daarnaast is één op de twee huwelijken een scheiding.

Het vreemdgaan kan de volgende oorzaken hebben:
- geen emotionele completering in het hart
- men volgt de weg van lusten en begeertes
- men opent de poorten voor het vreemdgaan, vreemdgaan begint met je ogen
- contacten tussen vreemde mannen en vrouwen
- verliefd worden voor het huwelijk, nadat het huwelijk gesloten is,is men op elkaar uitgekeken
- men heeft geen verantwoordelijkheidsgevoel
- men heeft geen schaamtegevoel meer
- men denkt alleen aan zichzelf niet meer aan de maatschappij

Wees verstandig en begin geen enkele relatie voor het huwelijk, het brengt je alleen maar in de problemen en het zorgt ervoor dat je alleen maar gaat neigen naar het slechte.En als je neigt naar het slechte dan zal je je schaamtegevoel verliezen. Weet dat je niemand pakt met die onwettige relaties, alleen jezelf. Liefde voor het huwelijk maakt blind. Op een gegeven moment heb je je zelf niet meer onder controle, problemen thuis, op je werk of op school. En op een gegeven moment zit je in een diepe moeras. Een moeras waar je constant hetzelfde traject op aflegt. Nu je in die moeras zit denk je dat je het goed hebt en gelukkig bent, omdat je niet beter weet. Maar als je straks praktiserend bent, dan pas merk je hoe ongelukkig je was in dat moeras. Het gevoel dat je hebt als je praktiserend moslim of moslima bent is niet te beschrijven in woorden. Je hebt als het ware een completering in je hart, je word geleid door Allah, de Vergevensgezinde,de Behoefteloze, de Geprezene, de Alziende, de Alwetende, de Kenner van het waarneembare en onwaarneembare. Allah laat zijn dienaren nooit in de steek. Vergeet je Allah, dan vergeet Allah jou. Gedenk je Allah in voorspoed, dan zal Allah je gedenken in tegenspoed.

Geen enkele persoon hoeft verantwoording af te leggen over zijn daden bij een andere persoon, een ieder is verantwoordelijk voor zichzelf. De poorten voor berouwtoning staan open voor een ieder, al ben je een prostituee, homo, crimineel, christen, jood of een marokaanse cultuurvolger.Maar het is geen spelletje.


Als je berouw toont neem afstand van het slechte leven die je geleid hebt.

Het bewijs is de volgende overlevering:
"Degen die berouw toont voordat de zon uit het westen opkomt,zijn berouw zal worden geaccepteerd."

Eén van de laatste tekenen voor de dag des oordeels is dat de zon uit het westen opkomt.

Als iemand een opmerking aan je geeft van "je bent een slechte moslim of dit accepteert Allah toch niet van je". Zeg dan: "Ga je niet op de positie neerzetten van Allah, een ieder legt verantwoording af voor zichzelf op de dag der opstanding. Je bent verantwoordelijk voor je eigen daden" daarnaast kan je nog de volgende opmerking geven."Als men neigt naar het goede, dan zal Allah de weg van het goede makkelijk voor hem of haar maken, neig je naar het slechte dan zal Allah de weg van het slechte makkelijk voor hem of haar maken."

Stel jezelf de vraag of je in de afgelopen jaren iets bereikt hebt of gelukkig bent geweest doordat je de weg van de saitan hebt gevolgd. Antwoord in jezelf.

Keer terug naar je natuurlijke aanleg. De weg van de profeet Mohamed(vzmh), de weg van succes.

P.s. ik ben net als jullie, niet meer en niet minder. Mijn enige doel met dit schrijven is om mijn beetje kennis met jullie te delen.

Moge Allah onze iraakse broeders en zusters beschermen tegen de vijand.
Moge Allah alle kogels, kannonen die de vijanden op irak afvuren op hen laten terugvuren.
Moge Allah onze broeders en zusters in irak de krachten geven om de vijanden te verslaan.
Moge Allah van alle moslims op deze wereld één sterke oemah maken.
Moge Allah jullie leiden van het duisternis naar het licht.

03-04-2003, 10:44
Djazaak Allahoe Gairan..

YaraBie Ameen...........

03-04-2003, 11:05
inschallah ya goena wa ya habiebana ja u m a i r

03-04-2003, 12:44
Salaam Toufik,

Het is heel mooi wat je hier hebt gezet, maar ik moet zeggen hoe kan je nou zeker weten dat je met deze persoon wil trouwen. Dit leventje is zo moeilijk geworden de laatste tijd hoe kan je er vanuit gaan als je dit doet dat je dan de juiste keuze hebt gemaakt. Ik citeer dit zinnetje erbij

Nou gewoon met hem praten in aanwezigheid van een derde persoon, dan heb je altijd een getuige en weet je in ieder geval zeker dat hij je niet alleen wil vanwege je lichaam. Deze derde persoon moet trouwens wel familie zijn, anders heeft het weinig zin. Praat

En oke dit is een moeilijk punt. Maar jah ik citeer

Verliefd zijn voordat je getrouwd bent is niet toegestaan, dit omdat je gevoel het overheerst.Saitan speelt in op je gevoel en niet op je verstand


Nou ik zie dit niet gebeuren hoor in dit leventje tenminste ik ben nog niemand tegen gekomen die zich aan deze regels houden!!!gewoon te mooi voor wooorden. Ik citeer:

Binnen de islamitische huwelijken is het anders. De man en vrouw hebben beiden rechten en plichten. De vrouw en de man zijn ieder 50% van de maatschappij, alles dient in wederzijdse overeenstemming te gebeuren, de man is verplicht om zijn vrouw en kinderen te voeden en te kleden, gemeenschap dient met voorspel te gebeuren zodat beide partijen ervan genieten

Deze punten zijn de beste punten waaraan je je moet houden bij het vinden van een partner macha’ allah ik citeer:

Dit wil niet zeggen dat je een persoon alleen hoeft uit te kiezen op basis van het geloof. Nee een huwelijk moet geluk kennen, dat betekent dat hij of zij daarnaast nog iets moet hebben wat hem of haar aantrekt. Bijvoorbeeld zijn of haar uitstraling, zijn of haar glimlach, zijn of haar manier van handelen, zijn of haar communicatieve vaardigheid enz.

Wil men een succesvolle huwelijk dan dient deze aan de volgende voorwaarden te voldoen:
- wederzijds respect en wederzijdse overeenstemming
- genade
- een goede samenwerking
- behoefte aan genegenheid die word vervuld
- mogelijkheid tot zelfontplooiing
- leidraad die gevolgd dient te worden(Koran en soenah)

03-04-2003, 13:41


Asalaamu alaikum, broeder toufiq, het is leerzaam wat je geplaats heb en zeker de moeite waard om te lezen maaaaaaaaar......

je kom wel eens tegen dat een godvrezende vrouw die trouw met een man waarvan zij dacht dat het een goede man was omdat iedereen dat tegen haar zij. Zij maaktte ook gebruik van wat wij allemaal moeten doen en dat is praten met die gene in aanwezigheid van derde (een broer ofzo). En toch blijk het na getrouwd tezijn hij zich niet aan de wetten van de islam houdt, en toch zich gaat gedragen op het manier van coltuur. p.s kan ook tegenover gesteld zijn hoor.

gaan scheiden is niet altijd de oplossing, en allah swt houden niet van echtpaar te scheiden.

ik bekijk op het manier dat je niet altijd gerantie als je trouwd met een praktiseren vrouw of man. Het is een test die je goed moet handelen als het toch niet blijkt tezijn dat hij of zij niet volgens regels leeft.

een broeder of een zuster die bid wilt niet altijd zeggen dat zij goed voor je zijn.

en zoals sumaya zij kom je helelaas weinig mensen tegen die zich gedragen zoals het hoort en vooral als het gaat van uitkiezen van een partner.

als denk als zo door gaat met de maatschappij dat veel meer broerders en zusters zult tegen komen die heel ooud zijn geworden omdat er geen geschikte partner hebben kunnen vinden of,,,,,,,,, ze gaan uiteidelijk trouwen met iemand waarbij ze niet mee tevreden zijn of ze,,,,,,,,,,begaan zina.

ik denk dat voooooooooooooooooral moeilijk is voor een meisje.

denk bv aan een meisje die is goed bezig in haar geloof en leeft zoals allah swt heeft gezegt in de heilige koraan en profeet vzmh.

zij is inmiddels ouder dan 30,,,,,,,,,in haar omgeving word gezegt dat ze ,,,,,bv een vriedje heeft die toch nooit goed gekeurt wordt door haar ouders,,,,of bv
ze denken dat ze niet meer maagd is en als ze trouwd dat haar man het gaat verklappen,,,,,,,en meerdere vernederingen kunnen er ontstaan.

Ik hoop dat we allemaal voor die gene die allah swt vreest een goede partner krijgt en zijn of haar huwelijk gezegend word.
amien

ik zelf persoonlijk ben niet getrouwd en inshallah zal ik iemand vinden die minstens allah swt vreest als ik. ik weet niet veel van de islam maar ben hard bezig om die kennis te vergaren.

wa asalaamu alaikum broerders en zusters

03-04-2003, 14:56
He nimco,
Ik sluit me helemaal bij je aan. dat is wat ik bedoel.

bedankt beslama

03-04-2003, 16:19
dit is inderdaad zoals het gaat:::

Een korte beschrijving van een huwelijk volgens de marokaanse cultuur.
Binnen een marokaanse cultuur huwelijk wordt er geregeerd volgens de wetten van de man.De macho thuis. De vrouw moet haar man gehoorzamen ook al is hij in strijd met de Wetten van Allah. Lachen doet hij thuis vaak niet, want hij is bang dat de vrouw dan misbruik van de regels gaat maken. Huilen doet hij ook niet in aanwezigheid van de vrouw, want anders loopt ze over hem heen.Tijd heeft hij niet echt voor zijn vrouw, alles moet snel en goed gebeuren, anders word de man boos.Als de man thuis komt is het eerste wat hij vraagt "waar is het eten" ipv dat hij zijn vrouw welkom kust en vraagt hoe het met haar gaat. Nee dat doet hij niet, want zij moet doen wat hij wil.Haar onderwijzen over de islam doet hij niet, omdat hij vaak zelf niets tot weinig weet. Sexuele gemeenschap gebeurt zonder voorspel en vaak maar in één positie, want andere posities zijn niet toegestaan, denkt de man. Kinderen die opgroeien worden vaak met kwetsingen, vernederingen en klappen opgevoed. Er is geen balans in het gezin wat vaak resulteert dat het kind in de maatschappij een balans gaat zoeken, vaak zonder succes. Wat ook vaak voorkomt is dat de vader de dochter verplicht om te gaan werken. Als ze niet wil dan word ze gedreigd dat haar ziekenfonds word stopgezet, dit geeft vaak de aanleiding voor haar om te gaan werken. Het interresseert de vader echt niet waar ze gaat werken. Al word ze mannequin, zolang ze maar die 500 euro maandelijks op tafel legt. Kunnen jullie al een beetje inzien dat iemand die volgens de marokaanse cultuur leeft vaak zijn vrouw en kinderen zwaar verwaarlozen en vernederen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de marokaanse jongeren die dag en nacht op straat hangen en vreemde praktijken uithalen.

Pagina's : [1] 2 3