Bekijk volle/desktop versie : vraagje01-04-2003, 13:21
Salaam alaikoem wa rahmatoellah wa barakatoeh wa magfiratoeh,

Bismillahir Rahmanir Rahiem,

Er is iets wat me aan denken heeft gezet en inchaâAllah weet iemand er een antwoord op;
Allah (soubhana wa Taâala) weet alles wat er zal gebeuren, want Hij is de Alwetende. Maar waarom schiep hij dan de mensen? Als Hij swt weet dat iblies niet zou buigen voor Hem ; en Hij schenkt alle mensen een eigen wil, maar Hij weet al op voorhand wie er zich aan Zijn regels zal houden, en wie de weg van sheytan zal volgen. Dus wat is eigenlijk het nut van de eigen wil van de mensen, Hij heeft van tevoren al reeds vastgelegd wat iemand zal doen. Waarom zijn de mensen geschapen? Als een soort van test, om de âgoedeâ(gelovigen) van de âslechteâ(ongelovigen) te onderscheiden. Maar Hij hoeft die âtestâ eigenlijk toch niet uit te voeren? Want Hij is de Alwetende, en weet dus al wie gelovig zal zijn en wie niet. Wat is de bedoeling hiervan?

Alvast bedankt.

Salaam oe alaikoem wa rahmatoellah wa barakatoeh wa magfiratoeh

01-04-2003, 14:01


asalaamu alaikum,

uuuuiiiiieeeee lastige vraag, ik heb zelf dat ook meerde malen afgevraagt. Ik hop dat iemand de juiste andwoord weet. ,,,,,,,,maar hoe dan ook ik ga voor mezelf niet verder op in omdat ik ik zoiets heb van je moet allah aanbidden en hij weet het beste.
ik denk dat je achter je hoofd moet hebben dat hij swt alles weet en wij kunnen niet overal ondwoord op krijgen omdat die andwoorden tegroot voor ons zijn om het volldig te begrijpen

04-04-2003, 12:13
het is de shaitan die ons wil doen dwalen en misleiden, als je zulke gedachten krijgt zeg dan a3oedibillah minashaitan rajim..
en het antwoord op de vraag waarom Allah ons heeft geschapen is om Hem te aanbidden.. alles is al voorbestemd, (qadr), maar dat wil niet zeggen dat je geen eigen wil hebt.. jij bent degene die zich moet verzetten tegen het slechte en proberen zoveel mogelijk goeds te doen..

allahyehdina..

04-04-2003, 12:18
Allah zegt:

"Ik heb de mensen en de djinn slechts geschapen om Mij te aanbidden"

en

"De dood en het leven zijn geschapen om jullie te beproeven en om te kijken wie het beste goede daden doet"

Beiden zijn interpretaties van de betekenis ...

04-04-2003, 12:42


ja dat weet ik,
maar wat ik eigenlijk bedoel is; Allah (soubhana wa Ta'ala) wéét al hoeveel goede daden we zullen doen, en wat we "slecht" zullen doen, dus waarom laat Hij (soubhana wa Ta'ala) ons hier dan rondlopen?

04-04-2003, 18:03
salaam wa alaikoum,
die vraag stelden de engelen Allah ook toen hij adam had geschapen.... zij vroegen hem waarom hij hem had geschapen iemand die alleen maar onheil zal stichten terwijl zij (de engelen) hem dag en nacht aanbidden.... Allah zei toen... ik weet wat jullie niet weten...voorwaar Allah is de alwetende Allahu 3alem wat najat al schreef het is shaytan die ons dit laten denken....zeg a3oedibillah minashaitan rajim
en kijk naar het antwoord van ismael,
mohim Allahu 3alem, Ghair inscha Allah zuster
Moge Allah ons leiden in deze dounya voor een mooie plek in al-djennah
Amin
salam wa alaikoum, jullie zuster fe dien

04-04-2003, 18:31
salam wa alaikoum broeder
het staat in sourah al-baqarah aya 31:
'en toen uw Heer tot de engelen zeide: "ik wl een stedehouder op aarde plaatsen," zeiden zij: "Wilt Gij er iemand plaatsen die er onheil zal stichten en bloed zal vergieten, terwijl wij U verheerlijken met delof die U toekomt en Uw Heiligheid prijzen, "antwoordde Hij: "Ik weet wat gij niet weet."

Moge Allah mij vergeven voor het niet letterlijk neerzetten van zijn woorden..
salam wa alaikoum

04-04-2003, 19:04
DjazzakAllah bi ghair voor jullie antwoorden.
Sommige zaken kan je dus blijkbaar niet verklaren, en dan is de beste oplossing om er niet teveel over na te zitten denken anders kom je vast te zitten in een visieuze cirkel.

04-04-2003, 19:08
Hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik vast kwam te zitten...
Dus beter niet teveel afvragen en gewoon Allah volgen.
Zal het beste zijn

04-04-2003, 19:13
Incha'Allah ameen ameen Alhamdoelillah Rabbi alamien...
Moge Allah (soubhana wa Ta3la) ons behoeden tegen de influisteringen van de sheytan... incha'Allah