Bekijk volle/desktop versie : welke schade de wahabieten oa hebben gedaan



02-09-2005, 21:52

Citaat door marocco_stunt:
kijk naar mn ondertekening

en zij noemen zich muslims
.

03-09-2005, 13:29


mooie plaatjes van VOOR mohammed ibn abdelwahaab

05-09-2005, 00:46

Citaat door karimthemocro:
mooie plaatjes van VOOR mohammed ibn abdelwahaab
yepz, plaatjes van VOOR meneer de kafir

05-09-2005, 00:47

Citaat door marocco_stunt2:
i am back
great !

marhaban ya agie

05-09-2005, 02:46


Door: Shaych Obayd ibn Abdoellaah al-Jaaberie
Bron: Shaykh ‘Ubayd clarifies the usage of the term “Al-Wahabiyyah”
Oorspronkelijke bron: Opgenomen lezing

[B]Vraag:[/b] Deze (vrouwelijke) vraagsteller uit Frankrijk zegt dat ze pas de Islaam heeft aangenomen en steeds hoort over (de term) ‘al-Wahaabieyyah’, dus zij wenst verduidelijking van de Shaych over deze kwestie, moge Allaah hem beschermen.

Antwoord: Ik vraag Allaah, O mijn dochter, dat Hij jou standvastig op de Islaam en de Soennah maakt. O Allaah, maak haar standvastig! [De Shaych maakte deze smeekbede drie keer]

(De term) ‘al-Wahaabieyyah’ is toegeschreven aan ash-Shaych Mohammed ibn ‘Abdoel-Wahhaab (رحمه الله want hij was degene die de uitnodiging naar Tauwhied aanwakkerde, halverwege de twaalfde eeuw van de hijrah. Hij werd bij deze opleving door de Amier, de Imaam, Mohammed ibn Sa’oed bijgestaan, moge Allaah genade hebben met hen beiden.

Deze toeschrijving (al-Wahaabieyyah) wordt gebruikt door de vijanden; de vijanden van Tauwhied, de vijanden van de Soennah. Dus het is zo geworden dat iedere vijand van Tauwhied en de Soennah de persoon van Tauwhied en de Soennah beschrijft als zijnde een ‘Wahaabie’. Dit is de uitleg van het woord ‘al Wahaabieyyah’.

En wellicht zal je weten dat dit een kwade toeschrijving is, zowel afkeurenswaardig als gebrekkig, want ash-Shaych Mohammed ibn ‘Abdoel Wahhaab (رحمه الله beschreef zich zelf hier niet mee. Eveneens, deze toeschrijving werd nooit aan hem toegeschreven door de Geleerden van de da’wah na hem, noch van onder zijn zonen, kleinkinderen en broeders van de da’wah tot aan de huidige tijd.

Het is niet bekend van iemand van onder hen dat zij hem deze beschrijving aan hem toeschrijven behalve de mensen van bijgeloof, innovaties en Shirk. Zij zijn degenen die de mensen van de Soennah beschrijven met deze benaming.



Door: Koning ‘Abdoel-‘Aziez ibn ‘Abdoer-Rahmaan Aale Sa’oed (رحمه الله
Bron: King ‘Abdul ‘Azeez makes a clarification of the term “Wahhabism”
Oorspronkelijke bron: Moejmaloe I’tiqaadil A’immatis-Selefie, Pagina 117-118

Koning ‘Abdoel ‘Aziez (رحمه الله zei:

Zij hebben ons bestempeld met de term ‘Wahaabieyoen’, en zij hebben onze madhab ‘Wahabi’ genoemd, (en) beschouwen het als een specifieke madhab, en dit is een ernstige fout, voortkomend uit de valse propaganda die verspreid is door de mensen van roddel. Wij zijn niet de mensen van een nieuwe madhab of nieuwe ‘aqiedah. Onze ‘aqiedah is de ‘aqiedah van de rechtgeleide voorgangers, wij respecteren de vier Imaams en we maken geen onderscheid tussen Maalik, ash-Shaafi’ie, Ahmed, en Aboe Haniefah, zij worden naar onze mening allen zeer gerespecteerd.

Deze ‘aqiedah is hetgeen dat opnieuw is gevestigd door Shaychoel Islaam, Mohammed ibn ‘Abdoel Wahaab (رحمه الله en hetgeen waar hij naar uitnodigde. Dit is onze ‘aqiedah en het is de gestructureerde ‘aqiedah op de tauwhied van Allaah (سبحانه وتعالى, vrij van fouten, ver verwijderd van enige innovatie.”

05-09-2005, 17:20
agie karim djazaka allahoe gairan da je wat nuttigs plaats in zo ene onzin topic

maroc stunt,wat wil je nou? wrm open je altijd zulke toppics....wat zullen de kafiers wel niet denken als de moslims onder elkaar al rusie maken,mijn vriendin die moslim wil worden kwma op dese site checken en zag die toppics over wahabieten...jongen wat heeft het voor nut,r word tog nie meer naar je geluisterd als je het nou rustig ging uitlegen zonder scheldenhadden mensen nog wat respect voor je maar jongen nu lachen ze je alleen nog maar uit....heb ene beetje respect voor je mede moslims en maak ze niet uit for kafier....je hebt alleen jeself dermee