Bekijk volle/desktop versie : Chileense regering neemt kolonie in



28-08-2005, 01:45
UTRECHT - 27/08/05 - (Novum/AP) - De Chileense regering heeft vrijdag het bestuur overgenomen van de Colonia Dignidad, een gesloten gemeenschap van Duitse immigranten, ongeveer vijfhonderd kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago. Een Chileense rechter heeft de jurist Herman Chadwick aangewezen om het bestuur van de kolonie op zich te nemen. De rechter en Chadwick zijn de kolonie onder politiebegeleiding binnengetrokken en hebben beslag gelegd op de administratie en de bezittingen van de kolonie, waaronder een restaurant, een school, een ziekenhuis en een groot landbouwbedrijf. De bewoners boden geen weerstand.

De leiders van de kolonie zijn ervan beschuldigd dat ze tijdens het militair bewind van Augusto Pinochet hebben toegestaan dat in de gebouwen van de kolonie gevangenen werden gemarteld en geëxecuteerd. Eerder dit jaar werden er op het terrein van het boerenbedrijf twee wapenopslagplaatsen ontdekt, met machinegeweren en mortieren. De autoriteiten onderzoeken nog steeds waar deze wapens vandaan komen.

De Colonia Dignidad werd in het begin van de jaren '60 opgericht door een groep Duitse immigranten onder leiding van de nu 83-jarige Paul Schäffer. Schäffer zit gevangen, in afwachting van een proces wegens 26 aanklachten van seksuele misdrijven met kinderen. Drie van zijn medewerkers zitten vast op verdenking van medeplichtigheid.

De leiding werd er ook van verdacht dat de ongeveer driehonderd inwoners tegen hun wil werden vastgehouden. Een topfunctionaris van het Chileense openbaar ministerie zei dat de bewoners na het ingrijpen van de regering "als normale burgers kunnen leven, wier rechten worden gerespecteerd".


© Tiscali/Novum http://www.tiscali.nl/content/article/nbuit/526970.htm


over integratie gesproken

28-08-2005, 10:03


ze kunnen beter de (mis) " leidende" personen, die in deze immigranten-groep aktief waren, terugsturen naar het land van herkomst!

28-08-2005, 10:10
Waren ook vast nazaten van nazi-Duitsers die na de oorlog vluchtten naar Z-Amerika. Zoals Mengele en vele andere van dat soort schoften ook deden.

28-08-2005, 11:04

Citaat door an3sdej:
Waren ook vast nazaten van nazi-Duitsers die na de oorlog vluchtten naar Z-Amerika. Zoals Mengele en vele andere van dat soort schoften ook deden.
Waarschijnlijk wel ja. Voor dat soort lieden is WO2 nog steeds bezig.