Bekijk volle/desktop versie : Marokkaanse bank in Den Boschtemsemenia
16-08-2005, 19:02


Hallo Allemaal,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen, ik moet naar de marokkaanse bank chabi of hoe die ook heet in Den Bosch ik weet dat hij in de buurt is van de Marokkaanse consulaat, maar kan iemand mij vertellen hoe je daar komt en wat het adres is en eventueel ook openingstijden.

Alvast bedankt

luis_in_de_pels
16-08-2005, 19:10
http://www.telefoongids.nl

supermarok
16-08-2005, 22:04

Citaat door temsemenia:
Hallo Allemaal,

Ik hoop dat iemand mij kan helpen, ik moet naar de marokkaanse bank chabi of hoe die ook heet in Den Bosch ik weet dat hij in de buurt is van de Marokkaanse consulaat, maar kan iemand mij vertellen hoe je daar komt en wat het adres is en eventueel ook openingstijden.

Alvast bedankt
waarom zoek die, ga je de bankrekening van de koning nog meer spekken. zonde van je geld.

temsemenia
17-08-2005, 00:30
Jah moet toch wat met me geld en we hebben een o zo goeie koning

Atlasia
18-08-2005, 18:21


Klopt, er is idd een Wafabank bij het consulaat in Denbosch maar deze is al tijden gesloten, niemand weet of die bank ooit nog wel open gaat.
(misschien dat je hier meer inlichtingen kan krijgen op het nr. Tel. +31 73 548 3548)

lees het volgende..

Marokkaanse bank mag niet bankieren
Particulieren kunnen bij de Nederlandse vestigingen van de Marokkaanse Wafabank geen geld meer overmaken naar Marokko.
De filialen, waaronder een in Lombok (Utrecht), hebben onterecht bankhandelingen verricht. Dat heeft De Nederlandsche Bank bevestigd. Een verontruste klant liet weten dat zij bij de Wafabank in Utrecht opeens geen geld meer kon overmaken naar familie in Marokko. Volgens Tobias Oudejans, voorlichter van De Nederlandsche Bank, is dit de bank in maart dit jaar verboden. Volgens hem heeft de Wafabank voor haar Nederlandse kantoren nooit een bankvergunning aangevraagd. Zij mocht dan ook geen bankhandelingen verrichten. De Wafabank bood in Nederland woonachtige Marokkanen de mogelijkheid om via haar bijkantoren direct geld over te maken naar een bankfiliaal in Marokko. Honderden Marokkanen in Utrecht maakten hier gebruik van, volgens Saïd Bouddouft, voorzitter van het Samenwerkingsverband Marokkanen en Tunesiërs. In heel Nederland moeten volgens hem duizenden Marokkanen voortaan hun geld overmaken via een rekening bij een Nederlandse bank. Als ze iets met het geld op hun Marokkaanse rekening willen doen, moeten ze met een bankkantoor in Marokko faxen of bellen.

Oudejans bevestigt dat de situatie op de bijkantoren ‘geruime tijd’ heeft bestaan. Waarom DNB niet direct maar pas in maart heeft ingegrepen, wil hij niet zeggen. Wel wil hij kwijt dat dit ‘een uitzonderlijk geval is, dat misschien eens in de zoveel jaar voor komt’. Het is niet duidelijk of de Wafabank nog een sanctie krijgt van DNB. Een sanctie zou kunnen bestaan uit een boete. In het uiterste geval moet de Wafabank de deuren van haar Nederlandse kantoren sluiten.

Service
Directeur Saïd Kabdani van de Wafabank in Nederland ontkent dat de kantoren van Wafa handelingen verrichten die in strijd zijn met de hier geldende regels. Het enige wat de Wafa-filialen in Nederland volgens hem deden, als service voor de cliënten, was het versturen van een fax. Een filiaal in Marokko werd dan schriftelijk verzocht om geld van de rekening van een Nederlandse cliënt te halen en om dit bedrag uit te keren aan diens familieleden in Marokko. In Nederland hoefde de cliënt alleen zijn identiteitskaart te tonen. Met deze service is de bank nu gestopt. Kabdani wil de status van zijn bureaus veranderen. Er wordt volgens hem gewerkt aan een aanvraag. De Nederlandsche Bank kan dit niet bevestigen.

Hannibal_Barca
18-08-2005, 19:41
http://www.ptb.be/international/article.phtml?section=A2AAABBR&object_id=1942

Luc Vancauwenberge
Hassan II, 38 jaar lang de koning van Marokko, werd op 25 juli begraven in Rabat. Clinton, Chirac, Israëls eerste minister Barak en veel andere staatshoofden brachten hem een laatste groet. Vanwaar die rouw bij mensen die er niet voor terugschrikken het Iraakse volk te bombarderen?


De koning van Marokko was een grote vriend van het Westen, vooral dan van Frankrijk en de VS, die hem ongestoord zijn volk lieten uitbuiten.In 1983 waren 20 van de 23 Marokkaanse banken in handen van de Fransen en de VS. Duizenden Marokkaanse arbeiders vluchtten sinds jaren voor de miserie en weken uit naar Europa. Vandaag zorgen meer dan twee miljoen migranten voor de belangrijkste deviezenbron van het land (40% in 1992), nog voor het toerisme en de fosfaten.1

Vanaf 1983 past Marokko het structureel aanpassingsfonds van het IMF toe maar al sinds 1981 legde het Muntfonds een prijsverhoging op voor producten die levensnoodzakelijk zijn, evenals muntdevaluaties, privatiseringen, verlaging van de sociale budgetten, blokkering van de lonen, enz. Resultaat: 56,3% analfabeten, 10% extreem armen en 30% mensen die bijzonder kwetsbaar zijn.2

Echte volksopstanden in 1965, 1981, 1984 en 1990 worden in het bloed gesmoord, waarbij honderden doden vallen.

20% van de actieve bevolking zit zonder werk, 300.000 van hen hebben een diploma hoger onderwijs. Duizenden jongeren proberen te ontkomen aan die miserie en steken klandestien de Straat van Gibraltar over, in gammele bootjes. Velen verdrinken. Zo'n 4.000, tussen 1990 en 1995 alleen al, schat het Spaanse dagblad El Pais.3 De Spaanse kusten zijn het grootste Marokkaanse kerkhof...4

Hassan II, altijd bereid tot een wederdienst

Ook op internationaal vlak levert Hassan II de VS en Frankrijk enorme diensten. Hij was een van de Arabische staatshoofden die zich tot het uiterste inspande om Israël binnen de Arabische wereld aanvaardbaar te maken. In 1986, wanneer het Israëlisch leger de Palestijnse strijders uitmoordt, ontvangt de koning Shimon Peres in zijn paleis in Ifrane. Marokko is, na Egypte, het tweede land dat de sionistische staat erkent.

De westerse landen kunnen nog herhaaldelijk rekenen op Hassan II. Eind de jaren '70 komen de Marokkaanse troepen twee maal tussenbeide in Zaïre om Mobutu te redden. Tijdens de oorlog tegen Irak aarzelt de monarch niet om soldaten te sturen als steun voor de Amerikaanse troepen. En vandaag is Marokko een van de vijf Arabische landen die een belangrijk contingent Navo-soldaten wil onderbrengen op zijn grondgebied.5

Hassan II bezat een onmetelijk fortuin. De opposant Diouri (A qui appartient le Maroc?, 1992) schat het op zo'n zestig miljard BF. Le Monde (26 juli) schrijft dat de koning op zijn minst twintig bankrekeningen had; op een ervan stonden begin 1999 ettelijke honderden miljoenen dollar... Hij bezat een twintigtal paleizen in Marokko en 1.400.000 hectare grond, waarvan de helft geïrrigeerd. Daarnaast had hij talrijke bezittingen in het buitenland. Zoals zijn kasteel nabij Parijs, 10.000 vierkante meter gebouwen in een park van 400 hectaren. Hij kwam er nooit.[/B]
1 Abdellah Baroudi, Le Peuple de l'immigration marocaine à l'étranger, 28 januari 1999. 2 Le Monde Diplomatique, april 1999. 3 A. Baroudi, op. cit. 4 Libération, 20 augustus 1998, geciteerd door A. Baroudi. 5 Al-Madj, 6 juli.

Naar een democratisering?
De Franse socialistische eerste minister Jospin vindt "dat Hassan II een keuze wist te maken voor democratie en vooruitgang, dat hij zijn land op weg naar de moderniteit zette". Wat gaat er schuil achter die 'democratie'?

Luc Vancauwenberge

In 1990 houdt de Franse president Mitterrand een toespraak in La Baule om de Afrikaanse landen aan te sporen tot democratisering. Daarop start in veel van die landen, zoals het Zaïre van Mobutu, een zogenaamd democratiseringsproces. In Marokko bestaat er al een burgerlijk meerpartijenstelsel maar de koning is er almachtig. Er komen politieke hervormingen die in 1998 leiden tot een coalitieregering onder leiding van de sociaal-democraat Youssoufi.

Een democratisering in dienst van de volksmassa's? Voor het Westen gaat het er veeleer om zijn overheersing veilig te stellen en efficiënter te maken. In kalme periodes is een meerpartijenstelsel gunstiger.1 In Marokko betekende de almacht van de koning een bedreiging voor de stabiliteit eens hij zou verdwijnen.

Dat Hassan II zich ging steunen op nieuwe politieke krachten zoals de USFP (de Marokkaanse SP) wat slechts "een tegemoetkoming aan de aansporingen van zijn meesters, het IMF en de Wereldbank." 2 Zo wist hij ook het vertrouwen van de massa's te herwinnen, vooral dat van de jongeren (de helft van de bevolking is jonger dan 25 jaar). De opstanden van 1990 en de massale betogingen tegen de oorlog in Irak hadden immers aangetoond hoezeer de bevolking er genoeg van had.

De absolute macht van de koning is ook een hinderpaal voor de multinationals: cliëntelisme, nepotisme, corruptie, willekeur, onbekwaamheid... Het kapitalisme houdt meer van klare regels. "Zonder hervorming van de instellingen en van het gerecht is er geen ontwikkeling mogelijk", verklaart Youssoufi. De regering bereidt sindsdien verschillende teksten voor op vlak van bedrijfsrecht, fiscaliteit enz.

Straffeloosheid, zoals in Chili

De westerse landen dringen aan op een constitutionele monarchie, waar alleen die politieke krachten aan mee mogen doen die naar de pijpen dansen van het IMF. Heel democratisch. De linkse krachten zijn sterk verzwakt door dertig jaar bloedige repressie.

De huidige democratisering zal dus niet de arbeiders ten goede komen. Het IMF heeft al laten weten dat de loonsverhogingen die in 1996 werden afgedwongen "onverenigbaar zijn met de noodzakelijke rechttrekking van de staatsfinancies."3 Het Muntfonds eist ook een grotere flexibiliteit, zeg maar meer mogelijkheden om arbeiders te ontslaan.

Youssoufi stelde ook de dieven en beulen gerust: "Er zal geen enkele wraak uitgeoefend worden tegen personen maar wij zeggen tegen al wie in het verleden verkeerd handelde, dat ze zich tevreden moeten stellen met wat ze al hebben."4 Precies zoals in Chili

1 Etudes Marxistes, december 90. 2 Le Monde Diplomatique, juni 1997. 3 Afrique-Asie, 1 juni 1998. 4 Ibid.

{Saïda Menebhi, uit de gevangenis in Marokko

Saïda Menebhi, geboren in 1952, was lid van de Marokkaanse studentenvereniging Unem en van de communistische organisatie Ilal Amam. Op 16 januari 1976 werd ze gearresteerd en gefolterd. Ze werd veroordeeld tot vijf jaar opsluiting en begon een hongerstaking. 33 dagen later stierf ze, verstoken van alle medische zorgen.

Vanuit haar gevangenis schreef Saïda gedichten.

Aan hen die ons bloed drinken

Aan hen die onze dood vieren aan hen die zelf martelaars zijn

omdat zij anderen martelen

aan hen die onze huizen

dor brandstichting verwoesten

aan hen die ons verbannen

aan hen die ons tergen en volgen

aan al deze levende lijken

zeg ik:

neem 't er nog maar eens goed van vandaag

morgen is het te laat

want in de gevangenis hier

om me heen

binnen deze omheining

zie ik in ieders ogen de haat

haat voor jullie allen

folteraars van mijn volk

maar ook zie ik liefde voor het leven

voor het brood en voor de vrede

Dat leven dat jullie je hebt

toebedeeld

ten koste van hem, van haar, van allen

ontsnapt jullie en jullie

weten het

mannen van staal

zonder menselijkheid

onze blikken verscheuren jullie

en dringen door in het leven

dat jullie ontnemen.}

ceuta
19-08-2005, 14:21

Citaat door x-jena-x::
Monsieur H_B.. how are u doing??

Dank u voor uw vriendelijke puntje..
Bank chabbi zit IN de consulaat..