Kip gevuld met mihoenmix.
Kip goed schoonmaken en insmeren met kipkruiden en volgende mengsel:
erkosba/ mekhnoes (fijngehakt)
1 ui (fijngehakt)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
zout, peper, safraan, olie, rasselhanoet, paprikapoeder toevoegen
alles door elkaar mengen.
Mihoen (chinese spagettie) in een diepe schaal leggen in kokend water. Mihoen uit laten lekken in zeef.
Mengsel maken van volgende ingrediënten:
1 blik groene olijven (zonder pit) fijn snijden
1 ui fijn
1 teentje knoflook
erkoshba / mehknoes
zout, peper, snufje kaneel, beetje safraan, rasselhanoet
Dit alles tezamen met mihoen in diepe kom goed mengen.
Kip vullen met mengsel en dichtnaaien met naald en draad.
Kip vervolgens in pan koken, als deze gaar is vervolgens in voorverwarmde oven grillen tot deze een mooi goudbruin kleurtje heeft.
Voor de saus: nadat de kip uit de pan is gehaald, olijven en stukjes citroen op zacht vuur laten koken.