Bekijk volle/desktop versie : Heerlijke Toetjes/taarten!!!



26-03-2003, 09:38
HOI KOKS EN KOKKINNEN

Graag wil ik recepten voor lekkere toetjes/taarten/vlaaien/gebak ed.

Het hoeft niet marokkaans te zijn, alles is wel welkom.
Maar geen ingewikkelde perikelen qua ingredienten(moet wel makkelijk te kopen zijn)

03-04-2003, 12:33


nou niet allemaal tegelijk. Ik zal wel de pits afbijten:

[GLOW=royalblue]Amerkaanse brownies [/GLOW]

- 250 gram pure chocolade
- 200 gram zachte boter
- 4 eieren (groot)
- 0.5 dl melk
- 300 gram suiker
- 2 zakje vanillesuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 20 cacaopoeder
- 1 mespunt zout
- 70 gram ongezouten pecannoten

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade au bain marie en roer de boter erdoor.
Klop in een kom de eieren met de melk en suiker tot een stevig mengsel. Schep het chocolademengsel door het eimengsel.
Zeef het bakmeel met het cacaopoeder en zout en spatel het voorzichtig door het beslag.
Schep het beslag in een ingevette vorm, bestrooi het met grofgehakte pecannoten en bak de brownies ca. 45 minuten middenin de voorverwarmde oven.
zoooooooooo nou jullie!!!

03-04-2003, 16:02
heb je er misschien nog meer deze was echt lekkerrrr!!!

05-04-2003, 09:35
kaoutar, heb je hem uitgeprobeerd.

05-04-2003, 10:27


oh lekker
ik wil ook graag van die recepten
pwease geef me

07-04-2003, 17:01
Hier een recept voor Appeltaart!!!!!!

Appeltaart


Voor het deeg
225 gram bloem.
mespuntje zout.
2 theelepel witte basterdsuiker.
100 gram boter.
2-3 eetlepels koud water.
Voor de vulling:
750 gram moesappelen, geschild, zonder klokhuis en in plakjes gesneden.
4 eetlepels rozijnen.
175 gram bruine basterdsuiker.
½ theelepel kaneelpoeder.
¼ theelepel geraspte nootmuskaat.
sap en geraspte schil van een ½ citroen.
Voor de garnering:
melk.
poedersuiker.

Bereidingswijze
Maak het deeg als volgt: zeef de bloem en zout in een beslagkom en roer de suiker erdoor.
Voeg de boter in kleine stukjes toe en kneed het deeg met de vingertoppen tot een kruimig mengsel.
Roer er zoveel water door tot het een samenhangende geheel wordt en vorm hiervan een gladde bal.
Wikkel deze in aluminiumfolie en leg hem ongeveer 30 minuten in de koelkast.
Verdeel het deeg in tweeën en rol één helft uit op een met bloem bestoven werkbank tot een cirkel, die past in een taartvorm van 20 cm. doorsnee.
Doe de appelen in een kom en roer er de overige ingrediënten door.
Schep dit mengsel op het deeg in de taartvorm.
Rol de andere helft van het deeg uit tot een cirkel om de taart af te dekken.
Leg deze "deksel" er bovenop en plak de randen vast met een beetje water.
Maak langs de rand wat plooien met u vingers of met een vork.
Strijk met een kwastje een beetje melk over de taart en bestrooi haar met poedersuiker.
Maak een gleufje in het midden van de taart, opdat de stoom kan ontsnappen.
Zet de taart gedurende 15 minuten in het midden van een zeer warme oven (200ºC of gascijfer 4).
Zet na de 15 minuten de oven lager (170ºC of gascijfer 3) en laat de taart nog 20 minuten bakken.

Heerlijk met slagroom!!!!!!!!!