Bekijk volle/desktop versie : Oem Soelaym



04-08-2005, 23:43
Voorwaar, de Moslims en de Moslima's en de gelovige mannen en vrouwen, de gehoorzame mannen en vrouwen, de waarachtige mannen en vrouwen, de standvastige mannen en vrouwen, de mannen en de vrouwen die nederig zijn, de mannen en de vrouwen die aalmoezen geven, de mannen en de vrouwen die vasten, de mannen en de vrouwen die hun kuisheid bewaren, de mannen en de vrouwen die Allah vaak gedenken - voor zulken heeft Allah vergiffenis en een grote beloning bereid.
(Al-Ahzaab, 35)

Om de belangrijke taak, namelijk het versterken van de huwelijksbanden uit te voeren, is het essentieel om de juiste partner te vinden.
Onder de grote moslimvrouwen die bekend staan om hun sterke karakter behoort Oem Soelaym bint Milhan, die één van de eerste ansar (letterlijk: helpers; hiermee worden de oorspronkelijke bewoners van Medina bedoeld) vrouwen was om de islam te omarmen. Zij was getrouwd met Malik bnoe Nadar en had een zoon van hem, Anas genaamd. Toen zij de islam omarmde, was haar man woedend en verliet haar, maar ondanks dit bleef ze volharden in de islam. Kort daarna vernam zij dat hij was gestorven. Zij droeg dit alles met gepastheid, hopende op de beloning van Allah (soubhanahou wa ta3ala). Zij wijdde haar tijd toe aan de opvoeding van Anas en bracht haar zoon naar de Profeet (sallAllahou ‘alayhie wa salaam) om hem te dienen en om van hem te leren.

Eén van de beste, meest aantrekkelijke, rijkste en sterkste jongemannen van Madinah, Aboe Talha, kwam om de hand van Oem Soelaym vragen, dit vóórdat hij moslim was geworden. Veel van de jonge vrouwen van Madinah wilden graag met Aboe Talha trouwen vanwege zijn rijkdom, kracht, mooie uiterlijk, enz. Hij dacht dan ook dat Oem Soelaym gelijk zou toehappen als hij haar zou vragen om met hem te huwen. Hij was dan ook verbaasd toen zij hem vertelde: ‘O Aboe Talha, weet jij dan niet dat jouw god die jij aanbidt slechts een boom was die in de grond groeide en door de slaaf van die en die stam gemaakt is.’ Hij zei: ‘Natuurlijk weet ik dat!’ Ze zei: ‘Schaam je je dan niet dat je buigt voor een stuk hout dat door de slaaf van die en die stam in vorm is gesneden?’ Aboe Talha was volhardend en stelde haar een grote bruidsgave en een luxe leven in het vooruitzicht, maar Oem Soelaym was standvastig en zei hem eerlijk: ‘O Aboe Talha, een man als jij kan eigenlijk niet afgewezen worden, maar jij bent een ongelovige en ik ben een moslimvrouw. Het is voor mij niet toegestaan om met jou te trouwen. Maar als jij je zou bekeren tot de islam, zal ik dit als bruidsgave van je accepteren en ik zou je niet meer dan dat vragen.’

Aboe Talha kwam de volgende dag terug om haar te verleiden met een nog groter bedrag aan bruidsgave. Zij bleef echter volharden en haar standvastigheid deed haar schoonheid alleen maar toenemen in de ogen van Aboe Talha. Ze zei: ‘O Aboe Talha, weet je dan niet dat jouw god die jij aanbidt in vorm is gesneden door de slaaf van die en die stam en dat als je deze zou aansteken het in brand zou vliegen!’ Haar woorden maakten indruk op Aboe Talha, en hij vroeg zichzelf af: ‘Vliegt mijn god in de brand?’ Kort hierop zei hij: ‘Ik getuig dat er geen god is behalve Allah en ik getuig dat Mohammed de Boodschapper is van Allah.’ Daarna zei Oem Soelaym in alle blijdschap tegen haar zoon: ‘O Anas, huw mij aan Aboe Talha.’ Hierop bracht Anas getuigen en het huwelijk werd ingewijd.

Aboe Talha was zo blij dat hij erop stond dat Oem Soelaym al zijn bezittingen mocht hebben, maar haar karakter was als die van een gelovige, oprechte en trotse vrouw. Zij zei tegen hem: ‘O Aboe Talha, ik trouwde met jou omwille van Allah en ik zal geen bruidsgave van jou nemen.’ Zij wist dat toen Aboe Talha zich had bekeerd tot de islam, zij niet alleen een waardige man had gekregen maar dat ze ook een beloning van Allah had verdiend.

05-08-2005, 01:40


Voorwaar, de Moslims en de Moslima's en de gelovige mannen en vrouwen, de gehoorzame mannen en vrouwen, de waarachtige mannen en vrouwen, de standvastige mannen en vrouwen, de mannen en de vrouwen die nederig zijn, de mannen en de vrouwen die aalmoezen geven, de mannen en de vrouwen die vasten, de mannen en de vrouwen die hun kuisheid bewaren, de mannen en de vrouwen die Allah vaak gedenken - voor zulken [B]heeft Allah vergiffenis en een grote beloning bereid[/B].
(Al-Ahzaab, 35)

-->--> Anas verhaalt dat de Boodschapper van Allah swt zei:
"Wanneer Allah het goede voor Zijn dienaar besloten heeft, versnelt Hij een bestraffing voor hem in deze wereld, en wanneer Hij het slechte voor hem besloten heeft, haast Hij zich niet Zijn dienaar in deze wereld te straffen, maar wacht Hij tot de Dag des Oordeels om hem ter verantwoording te roepen." De Profeet (sws) zei ook: "De grootte van een beloning is naar gelang de grootte van de beproeving, en wanneer Allah de Verhevene van een volk houdt, stelt Hij hen op de proef. Voor hem die de beproeving blijgemoed doorstraat is het welbehagen van Allah swt, voor hem die er ontevreden mee is, is er de ontevredenheid van Allah swt."
(Tirmidzie)

-->-->Anas verhaalt:
"Aboe Talhah had een zoon die ziek was. Hij ging weg en de jongen stierf gedurende zijn afwezigheid. Toen hij terug kwam, vroeg hij: "Hoe is het met de jongen?' Oem Soelaym, de moeder van de jongen, antwoordde:'Beter dan hij was.' Toen plaatste zij zijn avondmaal voor hem en hij at en hij sliep met haar. Toen hij klaar was, zei hij hem:'Regel de begrafenis van de jongen.'
In de ochtend ging Aboe Talhah naar de Boodschapper van Allah en bracht hem op de hoogte. Hij vroeg: 'Waren jullie gisterenavond samen?' Hij zei: ja. De profeet sws zei: O Allah, zegen heb beiden.' Later gaf zij geboorte aan een jongen. Aboe Talhah zei tegen haar: 'Neem de jongen, zodat wij hem naar de Profeet sws brengen, en hij nam wat dadels mee.
De Profeet sws vroeg: Heeft hij iets bij zich? Aboe Talhah zei: ja, wat dadels. De Profeet sws nam een dadel en na erop gekauwd te hebben, stopte hij het in de mond van de jongen en zegende hem en noemde hem 'Abdoellah'
(Boekhaarie en Moeslim)

05-08-2005, 01:47
Wa djazaak Allahou gairaan... voor het plaatsen van deze prachtige ahadith.

asalaam 3laikoum wa ra7matoe Allah

05-08-2005, 01:56
Wa yaek! Moge Allah swt ons vergeven en belonen inshaAllah.
Graag gedaan! Alles wat we doen, doen met intentie dat het voor Allah swt is, zo krijg je hasanaat en wordt je het niet beu.

Ben net boek aan het lezen 'Tuinen der oprecht' en '40 Anawawie'
Deze hadiets komen uit tuinen der oprecht.

Wa alaikoem salam wr wb.

05-08-2005, 02:03



Citaat door Bloemke:
Wa yaek! Moge Allah swt ons vergeven en belonen inshaAllah.
Graag gedaan! Alles wat we doen, doen met intentie dat het voor Allah swt is, zo krijg je hasanaat en wordt je het niet beu.

Ben net boek aan het lezen 'Tuinen der oprecht' en '40 Anawawie'
Deze hadiets komen uit tuinen der oprecht.

Wa alaikoem salam wr wb.
Amien.

Juist wat jij zegt.

Tuinen der Oprechten van Riyaad-as-Saalihien is zeker een prachtig boek... alleen had ik niet zo snel gedacht aan de door jouw geplaatste ahadith toen ik bezig was met het verhaal over Oem Soelaym.

http://www.40hadith.com/40hadith_nl.htm Bedoel je deze, zuster?

asalaam 3laikoum wa ra7matoe Allah wa barakatoeh

05-08-2005, 02:12
voila, mashaAllah. Dat is em!
Mijn echtgenoot vroeg me eens om de 40 An nawawie van buiten te leren. Maar is echt moeilijk want je mag geen woord toevoegen of weglaten. En dan nog weten wie die geschreven heeft. Hij is ze in het arabisch aan het leren en ik in t nederlands inshaAllah.
Het meest indrukwekkendste vond ik de hadieth:

HADITH 4
Aboe ‘Abd ar-Rahman ‘Abdallah ibn Mas'oed ( Allahs welbehagen zij met hem) heeft gezegd: De boodschapper van Allah (Allahs zegen en vrede zij met hem)-en hij is de waargetrouwe,degene die geloofd wordt-heeft ons verteld:

‘De schepping van ieder van jullie vindt plaats in de buik van de moeder, dit gedurende veertig dagen in de vorm van een levenskiem, daarna is hij even lang als een klonter 1 ,daarna is hij even lang een klompje vlees; dan wordt er een engel naar hem gestuurd die hem de levensadem inblaast en die belast is met een opdracht ten aanzien van vier zaken: het opschrijven van zijn levensonderhoud 2 , zijn levenstijd,zijn daden en of hij gelukkig of ongelukkig zal worden.Bij Allah, buiten Wie er geen god is,één van jullie zal werkelijk het soort daden doen van de mensen die naar het paradijs gaan, totdat de afstand tussen hem en het paradijs nog maar een armslengte is en dan overkomt hem datgene wat voor hem beschikt is en hij handelt als iemand die naar de hel gaat en daar zal hij terechtkomen.En één van jullie zal het soort daden doen van de mensen die naar de hel gaan,totdat de afstand tussen hem en de hel nog maar een armslengte is en dan overkomt hem datgene wat voor hem beschikt is en hij handelt als iemand die naar het paradijs gaat en daar zal hij terechtkomen'.

Overgeleverd door Bochari en Moslim




Alleen aan deze hadieth zie je dat islam de enige ware godsdienst is, wat wij islamieten toen al wisten of overgeleverd kregen, weet het westen nog maar sinds enkele jaren terug.

05-08-2005, 02:46
Masha Allah!

Moge Allah (soubhanahou wa ta3ala) Zijn dienaren kennis schenken.

Shokran voor het plaatsen van deze hadith, oegtie.

…Heden zullen de ongelovigen aan uw godsdienst wanhopen. Vreest dus niet hen, maar Mij. Nu heb Ik uw godsdienst voor u vervolmaakt, Mijn gunst aan u voltooid en de Islam voor u als godsdienst gekozen. ...
(Al-Maidah, 3)


Citaat:
Alleen aan deze hadieth zie je dat islam de enige ware godsdienst is, wat wij islamieten toen al wisten of overgeleverd kregen, weet het westen nog maar sinds enkele jaren terug.
Een aantal maanden geleden plaatste iemand een aantal interessante topics over Qur’an en wetenschap.
Deze link betreft het ontstaan en de geboorte van een mens...

http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-516584.html

Wij schiepen u, maar waarom wildet gij de Waarheid niet erkennen?
Zeg mij wat gij verwekt,
Schept gij het of zijn Wij de Schepper er van?
(Al-Waaqiah, 57-59)

... en het Woord van Allah is Waarheid.


asalaam 3laikoum

05-08-2005, 15:19

Citaat door Bloemke:
Voorwaar, de Moslims en de Moslima's en de gelovige mannen en vrouwen, de gehoorzame mannen en vrouwen, de waarachtige mannen en vrouwen, de standvastige mannen en vrouwen, de mannen en de vrouwen die nederig zijn, de mannen en de vrouwen die aalmoezen geven, de mannen en de vrouwen die vasten, de mannen en de vrouwen die hun kuisheid bewaren, de mannen en de vrouwen die Allah vaak gedenken - voor zulken [B]heeft Allah vergiffenis en een grote beloning bereid[/B].
(Al-Ahzaab, 35)

-->--> Anas verhaalt dat de Boodschapper van Allah swt zei:
"Wanneer Allah het goede voor Zijn dienaar besloten heeft, versnelt Hij een bestraffing voor hem in deze wereld, en wanneer Hij het slechte voor hem besloten heeft, haast Hij zich niet Zijn dienaar in deze wereld te straffen, maar wacht Hij tot de Dag des Oordeels om hem ter verantwoording te roepen." De Profeet (sws) zei ook: "De grootte van een beloning is naar gelang de grootte van de beproeving, en wanneer Allah de Verhevene van een volk houdt, stelt Hij hen op de proef. Voor hem die de beproeving blijgemoed doorstraat is het welbehagen van Allah swt, voor hem die er ontevreden mee is, is er de ontevredenheid van Allah swt."
(Tirmidzie)

-->-->Anas verhaalt:
"Aboe Talhah had een zoon die ziek was. Hij ging weg en de jongen stierf gedurende zijn afwezigheid. Toen hij terug kwam, vroeg hij: "Hoe is het met de jongen?' Oem Soelaym, de moeder van de jongen, antwoordde:'Beter dan hij was.' Toen plaatste zij zijn avondmaal voor hem en hij at en hij sliep met haar. Toen hij klaar was, zei hij hem:'Regel de begrafenis van de jongen.'
In de ochtend ging Aboe Talhah naar de Boodschapper van Allah en bracht hem op de hoogte. Hij vroeg: 'Waren jullie gisterenavond samen?' Hij zei: ja. De profeet sws zei: O Allah, zegen heb beiden.' Later gaf zij geboorte aan een jongen. Aboe Talhah zei tegen haar: 'Neem de jongen, zodat wij hem naar de Profeet sws brengen, en hij nam wat dadels mee.
De Profeet sws vroeg: Heeft hij iets bij zich? Aboe Talhah zei: ja, wat dadels. De Profeet sws nam een dadel en na erop gekauwd te hebben, stopte hij het in de mond van de jongen en zegende hem en noemde hem 'Abdoellah'
(Boekhaarie en Moeslim)
Salam oe 3alaikeom oe7tie fie dien,

Macha Allah!! Echt mooi !! Moge Allah je belonen Incha Allah!

Wa3alaikoem oe salam,

marocco_ned

05-08-2005, 15:21

Citaat door Derezon:
Voorwaar, de Moslims en de Moslima's en de gelovige mannen en vrouwen, de gehoorzame mannen en vrouwen, de waarachtige mannen en vrouwen, de standvastige mannen en vrouwen, de mannen en de vrouwen die nederig zijn, de mannen en de vrouwen die aalmoezen geven, de mannen en de vrouwen die vasten, de mannen en de vrouwen die hun kuisheid bewaren, de mannen en de vrouwen die Allah vaak gedenken - voor zulken heeft Allah vergiffenis en een grote beloning bereid.
(Al-Ahzaab, 35)

Om de belangrijke taak, namelijk het versterken van de huwelijksbanden uit te voeren, is het essentieel om de juiste partner te vinden.
Onder de grote moslimvrouwen die bekend staan om hun sterke karakter behoort Oem Soelaym bint Milhan, die één van de eerste ansar (letterlijk: helpers; hiermee worden de oorspronkelijke bewoners van Medina bedoeld) vrouwen was om de islam te omarmen. Zij was getrouwd met Malik bnoe Nadar en had een zoon van hem, Anas genaamd. Toen zij de islam omarmde, was haar man woedend en verliet haar, maar ondanks dit bleef ze volharden in de islam. Kort daarna vernam zij dat hij was gestorven. Zij droeg dit alles met gepastheid, hopende op de beloning van Allah (soubhanahou wa ta3ala). Zij wijdde haar tijd toe aan de opvoeding van Anas en bracht haar zoon naar de Profeet (sallAllahou ‘alayhie wa salaam) om hem te dienen en om van hem te leren.

Eén van de beste, meest aantrekkelijke, rijkste en sterkste jongemannen van Madinah, Aboe Talha, kwam om de hand van Oem Soelaym vragen, dit vóórdat hij moslim was geworden. Veel van de jonge vrouwen van Madinah wilden graag met Aboe Talha trouwen vanwege zijn rijkdom, kracht, mooie uiterlijk, enz. Hij dacht dan ook dat Oem Soelaym gelijk zou toehappen als hij haar zou vragen om met hem te huwen. Hij was dan ook verbaasd toen zij hem vertelde: ‘O Aboe Talha, weet jij dan niet dat jouw god die jij aanbidt slechts een boom was die in de grond groeide en door de slaaf van die en die stam gemaakt is.’ Hij zei: ‘Natuurlijk weet ik dat!’ Ze zei: ‘Schaam je je dan niet dat je buigt voor een stuk hout dat door de slaaf van die en die stam in vorm is gesneden?’ Aboe Talha was volhardend en stelde haar een grote bruidsgave en een luxe leven in het vooruitzicht, maar Oem Soelaym was standvastig en zei hem eerlijk: ‘O Aboe Talha, een man als jij kan eigenlijk niet afgewezen worden, maar jij bent een ongelovige en ik ben een moslimvrouw. Het is voor mij niet toegestaan om met jou te trouwen. Maar als jij je zou bekeren tot de islam, zal ik dit als bruidsgave van je accepteren en ik zou je niet meer dan dat vragen.’

Aboe Talha kwam de volgende dag terug om haar te verleiden met een nog groter bedrag aan bruidsgave. Zij bleef echter volharden en haar standvastigheid deed haar schoonheid alleen maar toenemen in de ogen van Aboe Talha. Ze zei: ‘O Aboe Talha, weet je dan niet dat jouw god die jij aanbidt in vorm is gesneden door de slaaf van die en die stam en dat als je deze zou aansteken het in brand zou vliegen!’ Haar woorden maakten indruk op Aboe Talha, en hij vroeg zichzelf af: ‘Vliegt mijn god in de brand?’ Kort hierop zei hij: ‘Ik getuig dat er geen god is behalve Allah en ik getuig dat Mohammed de Boodschapper is van Allah.’ Daarna zei Oem Soelaym in alle blijdschap tegen haar zoon: ‘O Anas, huw mij aan Aboe Talha.’ Hierop bracht Anas getuigen en het huwelijk werd ingewijd.

Aboe Talha was zo blij dat hij erop stond dat Oem Soelaym al zijn bezittingen mocht hebben, maar haar karakter was als die van een gelovige, oprechte en trotse vrouw. Zij zei tegen hem: ‘O Aboe Talha, ik trouwde met jou omwille van Allah en ik zal geen bruidsgave van jou nemen.’ Zij wist dat toen Aboe Talha zich had bekeerd tot de islam, zij niet alleen een waardige man had gekregen maar dat ze ook een beloning van Allah had verdiend.
Salam oe 3alaikoem e7ie,

Macha Allah!! Ga zo door!! MOge allah je belonen Incha Allah!

Wa3alaikoem oe salam,

marocco_ned

05-08-2005, 15:23

Citaat door Bloemke:
voila, mashaAllah. Dat is em!
Mijn echtgenoot vroeg me eens om de 40 An nawawie van buiten te leren. Maar is echt moeilijk want je mag geen woord toevoegen of weglaten. En dan nog weten wie die geschreven heeft. Hij is ze in het arabisch aan het leren en ik in t nederlands inshaAllah.
Het meest indrukwekkendste vond ik de hadieth:

HADITH 4
Aboe ‘Abd ar-Rahman ‘Abdallah ibn Mas'oed ( Allahs welbehagen zij met hem) heeft gezegd: De boodschapper van Allah (Allahs zegen en vrede zij met hem)-en hij is de waargetrouwe,degene die geloofd wordt-heeft ons verteld:

‘De schepping van ieder van jullie vindt plaats in de buik van de moeder, dit gedurende veertig dagen in de vorm van een levenskiem, daarna is hij even lang als een klonter 1 ,daarna is hij even lang een klompje vlees; dan wordt er een engel naar hem gestuurd die hem de levensadem inblaast en die belast is met een opdracht ten aanzien van vier zaken: het opschrijven van zijn levensonderhoud 2 , zijn levenstijd,zijn daden en of hij gelukkig of ongelukkig zal worden.Bij Allah, buiten Wie er geen god is,één van jullie zal werkelijk het soort daden doen van de mensen die naar het paradijs gaan, totdat de afstand tussen hem en het paradijs nog maar een armslengte is en dan overkomt hem datgene wat voor hem beschikt is en hij handelt als iemand die naar de hel gaat en daar zal hij terechtkomen.En één van jullie zal het soort daden doen van de mensen die naar de hel gaan,totdat de afstand tussen hem en de hel nog maar een armslengte is en dan overkomt hem datgene wat voor hem beschikt is en hij handelt als iemand die naar het paradijs gaat en daar zal hij terechtkomen'.

Overgeleverd door Bochari en Moslim




Alleen aan deze hadieth zie je dat islam de enige ware godsdienst is, wat wij islamieten toen al wisten of overgeleverd kregen, weet het westen nog maar sinds enkele jaren terug.
Salam oe 3alaikoem oe7tie ,

Macha allah!! Moge allah je belonen Incha Alllah!

Wa3alaikoem oe salam,

marocco_ned

05-08-2005, 15:24

Citaat door marocco_ned:
Salam oe 3alaikoem oe7tie ,

Macha allah!! Moge allah je belonen Incha Alllah!

Wa3alaikoem oe salam,

marocco_ned
Oeps . Sorry heb het twee keer geplaatst!

05-08-2005, 18:47
Masha'allah...k word gewoon blij als ik dit lees. Ga zo door sisters...ik hou van jullie omwille van Allah .

12-02-2006, 11:42


masha'allah..
Moge Allah jullie belonen insha'Allah..

12-02-2006, 11:55
Mooi overlevring, maschallah..Moge Allah swt jullie kennis verhogen