Citaat door Rzinia:he ik heb gist van dr. oetker gekocht is dat normale gist die je ook voor brood kan gebruiken?
ook heb ik backin gekocht, maar eigelijk weet niet waarvoor het dient
maar wilde ze in huis hebben voor als ik iets wil maken.
ook heb ik dus maizena en alles binder. wat is het verschil en wat is beter?
Sorry had je vraag niet gezien. Je kan die zakjes gist van Dr. oetker gewoon voor brood gebruiken, 1 zakje is gelijk aan een 22 gr verse gist geloof ik (half blokje). Maar persoonlijk vind ik verse gist beter werken.
Backin is bakpoeder, dat gebruik je in cakes, koekjes, muffins etc, om het hoog te laten worden. Anders blijft het allemaal een beetje plat. Zelfrijzend bakmeel is bloem waarin backin (bakpoeder) zit. Als je bijvoorbeeld ergens zelfrijzend bakmeel voor nodig het kan je ook bloem met bakpoeder nemen, neem dan voor elke 100 gr bloem ongeveer 3 gram backin (bakpoeder).
Ik weet niet precies het verschil tussen maizena en allesbinder, maar ik zou gewoon maizena nemen als ik jou was, vooral bij de koekjes. Bij het binden van sauzen enzo maakt het niet zoveel uit denk ik.
k hoop je zo geholpen te hebben meid!