Bekijk volle/desktop versie : hoe maak je sfunzj



Pagina's : [1] 2

23-03-2003, 17:06
Kan iemand mij helpen aan het recept voor sfunzj?

Het liefst met de afgepaste hoeveelheden erbij qua ingredienten want dan heb ik meteen minder kans op mislukking de eerste 5 keer

23-03-2003, 17:26


Ja heej lekker dan.alleen maar aanklikken (inmiddels 18 keer) ......

23-03-2003, 18:01
http://forums.marokko.nl/showthread.php?s=&threadid=33179


23-03-2003, 22:22
Dank je SaraZena

26-03-2003, 20:04


nou ik zal je wel effe helpen hoe dat moet

ongeveer halve pak meel
1 vanillisuiker
halve bakpoeder
een beetje zout (theelepel)
beetje gist
1 ei

eerst de meel een gaatje in de midden
dan de gist beetje warm water dan de ei en de vanilie,bakpoeder,zout
dan met je handen kneden en de rest met water en het moet soepeler zijn en dan kleien balletjes maken en op een dienblad leggen met een beetje olie deronder doen en dan gaatjes in de midden doen en dan in de olie en dan SMAKKELIJK ETEN

ps ik hoor het van je als het gelukt is he doeii
oja aangenaam ik ben najat

26-03-2003, 23:11

Citaat:
Origineel gepost door islam200
nou ik zal je wel effe helpen hoe dat moet

ongeveer halve pak meel
1 vanillisuiker
halve bakpoeder
een beetje zout (theelepel)
beetje gist
1 ei

eerst de meel een gaatje in de midden
dan de gist beetje warm water dan de ei en de vanilie,bakpoeder,zout
dan met je handen kneden en de rest met water en het moet soepeler zijn en dan kleien balletjes maken en op een dienblad leggen met een beetje olie deronder doen en dan gaatjes in de midden doen en dan in de olie en dan SMAKKELIJK ETEN

ps ik hoor het van je als het gelukt is he doeii
oja aangenaam ik ben najat
helemaal

Oh is echt KEI lekker, Bij ons in Maghreb, hebben we zo'n bakkerij naast ons en oehhhhhh elke morgen ruiken we lekkere verse sfunzj

27-03-2003, 00:29

Citaat:
Origineel gepost door Assia_20
helemaal

Oh is echt KEI lekker, Bij ons in Maghreb, hebben we zo'n bakkerij naast ons en oehhhhhh elke morgen ruiken we lekkere verse sfunzj
jaaaaaaaaa en die zijn zooooo lekker daar....ben er echt gek op.

27-03-2003, 16:57
wat er is er nou niet lekker in maghreb alles is daar lekker hiihihih

28-03-2003, 12:33
hahahahaha lekker he

29-03-2003, 22:23
ik wil het ook proeven insha Allah ik ben dol op marokkaans eten

31-03-2003, 13:04

Citaat:
Origineel gepost door islam200
nou ik zal je wel effe helpen hoe dat moet

ongeveer halve pak meel
1 vanillisuiker
halve bakpoeder
een beetje zout (theelepel)
beetje gist
1 ei

eerst de meel een gaatje in de midden
dan de gist beetje warm water dan de ei en de vanilie,bakpoeder,zout
dan met je handen kneden en de rest met water en het moet soepeler zijn en dan kleien balletjes maken en op een dienblad leggen met een beetje olie deronder doen en dan gaatjes in de midden doen en dan in de olie en dan SMAKKELIJK ETEN

ps ik hoor het van je als het gelukt is he doeii
oja aangenaam ik ben najat
het is mislukt.......althans ik heb droge gist gebruikt maar ik wist niet precies hoeveel theelepels. In het andere recept stond 4 theelepels en het deeg 1 uur laten rijzen maar bij het frituren werden ze keihard van buiten

03-04-2003, 14:05
ik had hetzelfde probleem, ik denk dat er de moeilijkheid zit in de dikt evan beslag. als je alel sgemixt hebt, hoe dun moet het beslag zijn. Moet het net iets dikker zijn dan beghrir/grinko, of gewoon bijna net als broodbeslag.???anyway, mij is het niet gelukt want de buitenkant was veel te hard en de binnenkant niet luchtig genoeg

04-04-2003, 22:19



Citaat:
Origineel gepost door amitaf84
hahahaa alleen maar ruiken hè of ben je elke morgen daar om sfunzj te halen
Hihihi WaT denk je........Halen natuurlijk we krijgen het soms GratIEs omdat we hun goed kennen....ConneXions

Fatima WiE ben jij eigenlijk??? als ik vragen mag ?

05-04-2003, 15:13
Ja klopt that's me

05-04-2003, 15:19
weet je wat ook lekker is elbini die wat kleinere sfenz zoeter en ietwat steviger hmmmmmmmmmmmmm

Pagina's : [1] 2