Bekijk volle/desktop versie : Deze mensen willen enkel geweld....



16-07-2005, 09:27
Bevoegdheden Thaise premier verruimd voor aanpak opstand

(Novum/AP) - De regering van Thailand heeft vrijdag een decreet uit laten gaan dat premier Thaksin Shinawatra ruime bevoegdheden geeft in de strijd tegen de islamitische separatisten die sinds begin vorig jaar aanslagen plegen in het zuiden van het land. Op grond van het decreet kan de premier telefoons af laten luisteren, directe bevelen geven aan leger en politie en een avondklok instellen zonder daar goedkeuring voor te vragen van het parlement.

Het decreet is een directe reactie op een aanval van de separatisten op Yala, de hoofdstad van een van de drie voornamelijk door moslims bewoonde provincies die zij willen afscheiden van het verder overwegend boeddhistische Thailand. De grofweg zestig goed getrainde opstandelingen bliezen donderdagavond eerst een plaatselijk elektriciteitsstation op, zodat in heel Yala de stroom uitviel. Daarna voerden zij gewapend met machinegeweren, granaten en molotovcocktails aanvallen uit op verschillende drukbezochte plaatsen in de stad. Twee politieagenten kwamen om en ruim 22 mensen raakten gewond.

"Deze mensen willen enkel geweld, wat betekent dat zij niet willen praten", zei premier Thaksin, wiens regering vaak wordt bekritiseerd om haar harde aanpak van de opstand in het zuiden. De verruimde bevoegdheden voor de premier moeten nog wel bekrachtigd worden met een handtekening van de Thaise koning Bhumibol Adulyadej. Wanneer de koning die zal zetten was niet bekend.

De aanval van donderdag op Yala was zeldzaam goed gecoördineerd. Gewoonlijk plegen de opstandelingen in Zuid-Thailand kleine bomaanslagen en moorden op boeddhistische Thai. Vrijdag pleegden zij een bomaanslag in Yala, waarbij vier mensen gewond raakten. In de nabijgelegen provincie Narathiwat schoten zij twee leraren dood. Sinds begin vorig jaar vonden bijna negenhonderd Thai, voornamelijk boeddhisten, de dood bij aanslagen van de islamitische separatisten.






Overal hetzelfde..............

16-07-2005, 09:32


Overal hetzelfde.....


daar kun je veel mee zeggen

maar ook niks


bedoel je overal willen ze niet praten


of overal hebben ze geen verstand

of overal is er gebrek aan naasteliefde

of overal ? ja wat eigenlijk

16-07-2005, 09:49

Citaat door TheChoker:
Wat zou moslims toch wereldwijd aansporen tot geweld? Is het nou zo moeilijk voor moslims zich aan te passen aan de plek waar ze wonen zonder die plek om te vormen met extreem religeus geweld?
velen zijn er geboren...beter is de vraag...wat is er veranderd dat ze dat nodig vinden.

De waarom's lijken me zeer belangrijk wereldwijd!

16-07-2005, 10:37

Citaat door TheChoker:
Moslims. Overal hetzelfde..............
Atheisten en christenen.Overal hetzelfde................

16-07-2005, 10:53



Citaat door TheChoker:
Alleen zonder gewelddadige/criminele inslag.
Leef jij op mars of zo?
Ben je de geweldadigheid en criminaliteit van het westen vooral de VS vergeten?!

16-07-2005, 12:43

Citaat door hamidu:
Leef jij op mars of zo?
Ben je de geweldadigheid en criminaliteit van het westen vooral de VS vergeten?!

16-07-2005, 14:10

Citaat door TheChoker:
Maar die handelen niet vanuit een bepaalde geloofsovertuiging.
Is dat oke,volgens jou ?